Postów: 17 |
|
---|---|
niebieskieucho | Post #1 Ocena: 0 2010-01-13 19:40:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Z czym jadacie brokuły? Tu powszechnie jedzą ugotowane, prosto z wody. Brrr. Ja nie potrafię takich jeść. Przyrządzam je polewając przyrumienionym masłem (nie margośką) z bułką tartą, albo roztopionym "blue cheese", czyli odpowiednikiem rokwara, albo i jednym, i drugim. Własnie tak teraz się z nimi rozprawiłem - gęba w siódmym niebie. Czy macie jeszcze jakiś interesujący sposób? (tylko bez cukru)
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
anetka_sweet | Post #2 Ocena: 0 2010-01-13 19:42:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-06-2009 Skąd: Shepton Mallet |
w parowarze.najlepsze.w wodzie traca caly smak a parowar wydobywa ich naturalny smak i nie trzeba nic wiecej.do tego polecam zupe-krem z brokulow z grzankami.pychota
|
szatynka79 | Post #3 Ocena: 0 2010-01-13 19:44:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-08-2009 Skąd: newport |
ja gotuje makaron,smaze brokuly z czosnkiem ok 4 zabkow i daje curry podlewam woda z makaronu ok pol szkl.dusi sie to z 5 min.Daje do tego makaron ugotowany przyprawiam sola i pieprzem,mieszam i na koniec daje duzo startego zoltego sera...pyyyychaaaa
|
krunschwitz | Post #4 Ocena: 0 2010-01-13 19:47:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Zacznijcie parować warzywa,a nie gotować.Z wodą wylewacie wszystko co najcenniejsze.
Warzywa przygotowane na parze smakują inaczej,znacznie intensywniej i często o wiele lepiej niż z wody. Brokuły też. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
Post #5 Ocena: 0 2010-01-13 19:48:37 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
ciesza | Post #6 Ocena: 0 2010-01-13 19:54:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
uwielbiam brokuly, a moje ulubione to spaghetti z nimi. Na oliwie pale czosnek i peperongini, zalewam ugotowane brokuly i makaron pycha
|
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2010-01-13 19:57:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
ugotowane brokuly ukladam w ceramicznym lub szklanym, zaroodpornym naczyniu, na to duzo (bo lubie) roztartego czosnku, na to ser, zolty, gorgonzola (taki jak kto lubi) i zapiekam w piekarniku. Jadalne.
|
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2010-01-13 20:02:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
a ja robie tez salatkie
poziomami ukladam 1 grubo krojony zielony ogorek- deczko soli 2 grubo krojone pomidory- deczko soli 3- jajka ugotowane na twardo pokrojone w polowki 4 brokuly sparzone na parze na to wszystko polac sos czosnkowy i ladnie wyglada i smakuje super "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
niebieskieucho | Post #9 Ocena: 0 2010-01-13 20:07:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2010-01-13 19:57:03, andyopole napisał(a): ugotowane brokuly ukladam w ceramicznym lub szklanym, zaroodpornym naczyniu, na to duzo (bo lubie) roztartego czosnku, na to ser, zolty, gorgonzola (taki jak kto lubi) i zapiekam w piekarniku. Jadalne. I tak bez wody się procesują? Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
Post #10 Ocena: 0 2010-01-13 20:24:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|