MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Postów: 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2010-01-13 19:40:42 (15 lat temu)

niebieskieucho

Posty: 2580

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Z czym jadacie brokuły? Tu powszechnie jedzą ugotowane, prosto z wody. Brrr. Ja nie potrafię takich jeść. Przyrządzam je polewając przyrumienionym masłem (nie margośką) z bułką tartą, albo roztopionym "blue cheese", czyli odpowiednikiem rokwara, albo i jednym, i drugim. Własnie tak teraz się z nimi rozprawiłem - gęba w siódmym niebie. Czy macie jeszcze jakiś interesujący sposób? (tylko bez cukru)
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

anetka_sweet

Post #2 Ocena: 0

2010-01-13 19:42:23 (15 lat temu)

anetka_sweet

Posty: 3321

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Skąd: Shepton Mallet

w parowarze.najlepsze.w wodzie traca caly smak a parowar wydobywa ich naturalny smak i nie trzeba nic wiecej.do tego polecam zupe-krem z brokulow z grzankami.pychota

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

szatynka79

Post #3 Ocena: 0

2010-01-13 19:44:04 (15 lat temu)

szatynka79

Posty: 96

Kobieta

Z nami od: 28-08-2009

Skąd: newport

ja gotuje makaron,smaze brokuly z czosnkiem ok 4 zabkow i daje curry podlewam woda z makaronu ok pol szkl.dusi sie to z 5 min.Daje do tego makaron ugotowany przyprawiam sola i pieprzem,mieszam i na koniec daje duzo startego zoltego sera...pyyyychaaaa

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2010-01-13 19:47:46 (15 lat temu)

krunschwitz

Posty: 6074

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Skąd: trzeci kamień od Słońca

Zacznijcie parować warzywa,a nie gotować.Z wodą wylewacie wszystko co najcenniejsze.
Warzywa przygotowane na parze smakują inaczej,znacznie intensywniej i często o wiele lepiej niż z wody.
Brokuły też.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2010-01-13 19:48:37 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciesza

Post #6 Ocena: 0

2010-01-13 19:54:42 (15 lat temu)

ciesza

Posty: 9724

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Skąd: MANCHESTER

uwielbiam brokuly, a moje ulubione to spaghetti z nimi. Na oliwie pale czosnek i peperongini, zalewam ugotowane brokuly i makaron pycha

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2010-01-13 19:57:03 (15 lat temu)

andyopole

Posty: 13524

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

ugotowane brokuly ukladam w ceramicznym lub szklanym, zaroodpornym naczyniu, na to duzo (bo lubie) roztartego czosnku, na to ser, zolty, gorgonzola (taki jak kto lubi) i zapiekam w piekarniku. Jadalne.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-01-13 20:02:59 (15 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

a ja robie tez salatkie
poziomami ukladam
1 grubo krojony zielony ogorek- deczko soli
2 grubo krojone pomidory- deczko soli
3- jajka ugotowane na twardo pokrojone w polowki
4 brokuly sparzone na parze

na to wszystko polac sos czosnkowy

i ladnie wyglada i smakuje super
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

niebieskieucho

Post #9 Ocena: 0

2010-01-13 20:07:21 (15 lat temu)

niebieskieucho

Posty: 2580

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Cytat:

2010-01-13 19:57:03, andyopole napisał(a):
ugotowane brokuly ukladam w ceramicznym lub szklanym, zaroodpornym naczyniu, na to duzo (bo lubie) roztartego czosnku, na to ser, zolty, gorgonzola (taki jak kto lubi) i zapiekam w piekarniku. Jadalne.

I tak bez wody się procesują?
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Post #10 Ocena: 0

2010-01-13 20:24:58 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,