Postów: 22 |
|
---|---|
Electra200869 | Post #1 Ocena: 0 2010-01-13 13:21:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2008 Skąd: Maidstone |
Znam jeden podstawowy przepis, ale chcialabym troche poeksperymentowac. Poszukuje dziwacznych, niezwyklych i egzotycznych przepisow.
Non omnis moriar
|
Post #2 Ocena: 0 2010-01-13 13:23:47 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-01-13 13:26:15 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #4 Ocena: 0 2010-01-13 13:29:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
kwaszona kapuste jadlam na kilka sposbow
klasycznie: do ukisoznej kapusty wetrzec marchew, dodac posiakana cebule, toche oleju, troche cukru i przeprzu ew soli i soku z cytryny inaczej: do kiszonej kapusty dodac namoczone (napeczniale) rodzynki i odrobine oleju(dosmakowac pieprzem, sola itp) na cieplo: podsmarzac kapuste razem z tatra marchwia az zmieknie, doprawic duza iloscia kminku(sola, pieprzem i cytryna) - do tego mozna takze doddac namoczone rodzynki i podsmarzac razem z posiekanym porem.... inaczej jako salatke do obiadu nie jadlam - chyba..... |
Electra200869 | Post #5 Ocena: 0 2010-01-13 13:33:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2008 Skąd: Maidstone |
Dzieki serdeczne dla wszystkich, a szczegolnie dla Anny69. Napewno wyprobuje!
Non omnis moriar
|
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2010-01-13 13:37:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
nie ma za co
![]() ja lubie najbardziej klasycznie do rybki ![]() ![]() te rodzynki to moja babcia dodaje czasem i tez jest ok ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2010-01-13 13:39:55 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
niebieskieucho | Post #8 Ocena: 0 2010-01-13 19:59:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2010-01-13 13:21:41, Electra200869 napisał(a): Znam jeden podstawowy przepis, ale chcialabym troche poeksperymentowac. Poszukuje dziwacznych, niezwyklych i egzotycznych przepisow. Mam taki przepis (wlasny). Kiedys kupilem bardzo kwasna kapuche i zona poprosila o oslabienie jej. Rozejrzalem sie po kuchni i zobaczylem srednio wyksztalconego buraczka czerwonego. Utarlem go na drobnych oczkach i wymieszalem z kapusta (+ kminek). Kapusta momentalnie dostala pieknego buraczkowego koloru i tzw. nutke buraczana. Zona jak to zobaczyla, to nawet odmówila skosztowania. Mnie to smakuje i od tej chwili czesto doprawiam ja w ten sposób. Im wiecej dodasz buraczków, tym wieksza nute buraczana uzyskasz w kapuscie. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
jola1972 | Post #9 Ocena: 0 2010-01-13 20:06:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2007 Skąd: * |
Ja, oprócz cebulki, cukru i oliwy dodaje jeszcze paprykę mieloną łagodną. Nadaje ona ładny kolor surówce.
|
Post #10 Ocena: 0 2010-01-13 20:24:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|