Str 8 z 8 |
|
---|---|
Dannka | Post #1 Ocena: 0 2016-11-27 15:25:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 27-11-2016 Skąd: Aberdeen |
Nie wyobrażam sobie Wigilii bez zupy kwaśnicy z grzybami.
|
radzik77 | Post #2 Ocena: 0 2016-11-27 17:10:11 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja natomiast nie lubie tej calej spiny zwiazanej ze swietami, gdzie tak naprawde chodzi tylko o prezenty, zarcie i kielicha.
Za chwile sie znowu zacznie ... [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 27-11-2016 17:31 ] |
Post #3 Ocena: 0 2016-11-27 18:44:36 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
aneta827 | Post #4 Ocena: 0 2017-10-05 09:52:22 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-10-2017 Skąd: zastanawiam się |
Cytat: 2009-11-27 14:52:11, konto usunięte napisał(a): Antyopole ,w makówkach jak najbardziej są bakalie,dużo migdałów i aromat migdałowy powinien byc.A wierzch posypany wiórkami kokosowymi.A ta bułka to u nas "wek" się nazywa. Reszta dokładnie tak jak piszesz. U nas robi sie ze strucli. Przy czym na Slasku strucla to jest to co gdzie indziej nazywa sie chalka. Makowki najlepiej jesc na zimno (z lodowki). |