MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pyszna anglielska kuchnia LOL

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2009-11-03 10:04:05 (16 lat temu)

niebieskieucho

Posty: 2590

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Cytat:

2009-11-03 00:05:16, Aquarius napisał(a):
Jesteś WIELKI...

Eee tam. Po prostu koneser.
Cytat:

ja na to nawet patrzeć nie mogę a co do potrawy to jak dla mnie sunday roast

Jak w takim niedzielym obiedzie dadza marchewke z wody lub inne jarzywa (warzyny) z wody, to dostaje wstecznego apetytu.

------------------------
I prefer a steering-wheel*
As it is a smashing meal

--
* nalezy rozumiec pizze
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

anuna

Post #2 Ocena: 0

2009-11-03 11:35:14 (16 lat temu)

anuna

Posty: 336

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Skąd: Cheltenham

Ja polubilam kuchnie angielska po tym, jak zaczelam pracowac w restauracji. Wczesniej kojarzylo mi sie to tylko z fish&chips. Nasz chef to cuda tam robil. Byl naprawde dobry, wszystko bylo domowej roboty, czy to lody czy bulki. Mial swoje jazdy, jak kazdy chef, latwo bylo go wkurzyc, wiec dla nas latajace talerze po kuchni to normalne bylo:-] A dostawal 30tys na rok.

Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-11-03 19:19:25 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2009-11-03 07:48:34, leonka napisał(a):
Cytat:

2009-11-02 00:44:26, krakn napisał(a):
tam gdzie ja pracowałem szef przy tzw pasie zarabiał tysiąc na tydzień, a pełniący jego obowiązki gdy nie było jednego z 2 szefów, dostawali godzinowe wyliczone z 600, a podstawowej pensji mieli 300.
Są restauracje gdzie płacą w miarę dobrze, ja tam zaczynałem od 175/ tydzien a gdy odchodziłem miałem 340, 1godzina przerwy, 2x po 30 minut + jedzenie. praca była albo od rana do popołudnia, albo od popołudnia do północy, ale fakt zapiernicz był na najwyższych obrotach

A z angielskich dań najbardziej smakują mi kanapki z subway :)))))))

Krakn - koniecznie podaj gdzie tyle placa, bo ja mam kumpla ktory byl Sous Chefem w Petrus a potem Glass House i o takiej kasie nie slyszal (mowie o tysiaku na tydzien)... Tyle to placili z 3-4 lata temu w niektorych hotelach ale te czasy minely i nawet Dorchester juz nie daje takiej kaski. No chyba ze Head Chefowi...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>leonka</i> 03-11-2009 08:08 ]



restauracja w okolicy Sloana Sq, zaferano, nie wiem może się czasy zmieniły ja odszedłem kilka lat temu stamtąd.
Skoro klienci tam zostawiają tysiące funtów za kolacje to moze było ich stać
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2009-11-03 19:40:14 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2009-11-04 09:45:20 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2009-11-04 09:47:21 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anuna

Post #7 Ocena: 0

2009-11-04 10:50:55 (16 lat temu)

anuna

Posty: 336

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Skąd: Cheltenham

Cytat:

2009-11-03 19:40:14, ironiqus napisał(a):
Cytat:

2009-11-03 09:00:47, darek-cook napisał(a):
Co do Gordona to większość kucharzy nawet za darmo chciała by u Niego pracować , dlamnie jest to guru gastronomi taki powinien być każdy szef.


Z tego co wiem (a wiem to od osoby ktora pracowala dla Gordona), to jak jestes dobry i masz niezle referencje, moze kiedys w jego kuchni bedziesz pracowal ...
Rotacja jest duza - to terrorysta. Latwo prace stracic, a i wielu nie wytrzymuje presji osobowosci lub nie zgadza sie z takim traktowaniem i sami odchodza ;)



Czy terrorysta...Mysle, ze to jest przypadlosc szefow kuchni:-D Ja nigdy jakos nie slyszalam, ze jakis szef jest spokojny i opanowany w kuchni. Wszyscy to furiaci, bo cenia swoja prace, chca zeby wszystko bylo wykonane perfekcyjnie i jak ktos nie dosiega ich standardow, to odpada z gry. Do robienia takich rzeczy jak Ramsay trzeba miec pasje i niestety niewiele kucharzy ja ma.
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2009-11-04 12:40:42 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niebieskieucho

Post #9 Ocena: 0

2009-11-04 17:06:45 (16 lat temu)

niebieskieucho

Posty: 2590

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Skąd: Folkestone

Cytat:

[B]2009-11-04 12:40:42, Severance napisał(a


Jak rozumiem, to było dla takich "ciemniaczków" jak ja ;)

Ale gdziez bym smial tak pomyslec. Uwaga dodana celem unikniecia konfuzyji.
Cytat:

Przepraszam za OT, ale rozbawiło mnie to ogromnie- lubię te Twoje przypisy niebieskieucho ;)

Dziek you. W robocie to dopiero maja ze mnie ubaw. Jako ze moja praca w kraju byla zwiazana z obrabiarkami, wyslawiam sie po angielsku uzywajac mnóstwa slownictwa technicznego, czym wzbudzam ogromne zdumienie. Dam tylko jeden przyklad. Chcialem podac koledze do salatki majonez albo sos salatkowy, bo byl w niej tylko ocet. Spytalem wiec: "What kind of lube (czyli lubricant) would you like?" Kolega oniemial, bo nie wiedzial co mam na mysli. Teraz juz wszyscy wiedza o co chodzi. A o zonie, która by mnie zabila (oczywiscie w afekcie) za moje neologizmy, to juz nie wspomne. Jeden jest przezabawny, ale niecenzuralny.

------------------------------
Snilo mi sie, ze odwiedzila mnie Nadine Coyle, ale jak sie obudzilem, to juz jej nie bylo.


Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Post #10 Ocena: 0

2009-11-04 17:33:21 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,