Str 3 z 6 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
madagaskar3 |
Post #1 Ocena: 0 2009-11-01 23:02:13 (16 lat temu) |
 Posty: 890
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Cytat:
2009-11-01 22:51:08, ciupek napisał(a):
no to u Was musza chyba dobrze placic w tej branzy...W naszych stronach head chef jak zarobi £400 p/w na reke to juz sukces wielki (reszta by chciala placic £6.50 na godzine gross).
Mozna zarobic re same pieniadze nie zawalajac wszystkich swiat i weekendow i nie uzerajac sie a to z klientami ktorzy nie dokonca wiedza czego chca albo z kelnerami ktorzy jak sie pomyla to i tak na kucharzy zgonia a jak cacy to napiwki za twoja robote biora...
Szczerze podziwiam tych ktorym wciaz chce sie w tej branzy siedziec
Moj nie pracuje w bubie ani restauracjii.
Od poniedzialku do piatku 7-16.
Ma pomoc do zmywania,jest szanowany za swe ,,mistrzostwo'',ale kiedys bywalo roznie bo wie co to praca na splity w restauracjach
A teraz mowiz usmiechem na twarzy: -kazdemu w/g zaslug
[url=][img][/img][/url]
|
 
|
 |
|
|
krakn |
Post #2 Ocena: 0 2009-11-02 00:44:26 (16 lat temu) |
 Posty: 40201
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
tam gdzie ja pracowałem szef przy tzw pasie zarabiał tysiąc na tydzień, a pełniący jego obowiązki gdy nie było jednego z 2 szefów, dostawali godzinowe wyliczone z 600, a podstawowej pensji mieli 300.
Są restauracje gdzie płacą w miarę dobrze, ja tam zaczynałem od 175/ tydzien a gdy odchodziłem miałem 340, 1godzina przerwy, 2x po 30 minut + jedzenie. praca była albo od rana do popołudnia, albo od popołudnia do północy, ale fakt zapiernicz był na najwyższych obrotach
A z angielskich dań najbardziej smakują mi kanapki z subway  )))))) Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
 
|
   
|
|
|
Post #3 Ocena: 0 2009-11-02 01:52:29 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|
anna69 |
Post #4 Ocena: 0 2009-11-02 08:35:12 (16 lat temu) |
 Posty: 6324
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja uwielbiam Gigant Yorkshire Pudding z Roast Beef - no niebo w gebie  do tego lubie te angielski ciasta z miesem itp - wszytko zalezy gdzie sie jadlo- sa restauracjie i "restauracje".....maja dosc ciezke jedzdzenie ale naprawde smaczne
jednego tylko bardzo nie lubie - puree z groszku - no jakos mi nie podchodzi.....
|
 
|
 
|
|
Marzenna67 |
Post #5 Ocena: 0 2009-11-02 09:48:29 (16 lat temu) |
 Posty: 233
Z nami od: 25-02-2009 Skąd: DAVENTRY |
Ja chwalę sobie min. "cooked ham ", grubo krojona szyneczka , która chrupie w ząbkach i jest smaczniejsza niż nasza zieleniejąca z żelem z pampersów - ala'szynka , bekon rewelacja... itd.
|
 
|
 |
|
|
nakajima |
Post #6 Ocena: 0 2009-11-02 10:26:45 (16 lat temu) |
 Posty: 103
Z nami od: 01-12-2008 |
Widze ze dyskusja zmienia temat.., ja uwielbiam wszystko co jest robione na curry, wiem ze to nie angielskie ale się zadomowiło na dobre w tym kraju. Chicken Balti abo Jalfrezi jest super tak samo jak i ryba albo paneer(ser), jedyny problem jest taki ze trochę to pikantne wiec lepiej nie jeść za często bo żołądek siada.
|
 
|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2009-11-02 12:18:40 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|
 
|
 |
|
madagaskar3 |
Post #8 Ocena: 0 2009-11-02 12:30:01 (16 lat temu) |
 Posty: 890
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Cytat:
2009-11-02 10:26:45, nakajima napisał(a):
Widze ze dyskusja zmienia temat.., ja uwielbiam wszystko co jest robione na curry, wiem ze to nie angielskie ale się zadomowiło na dobre w tym kraju. Chicken Balti abo Jalfrezi jest super tak samo jak i ryba albo paneer(ser), jedyny problem jest taki ze trochę to pikantne wiec lepiej nie jeść za często bo żołądek siada.
Kuchnia hinduska,hmmmmm.
Tez lubie,ale jak sama zrobie
Hindusi robia ze smierdzacych,przeterminowanych piersi kurczaka,zawsze
Moj maz pracowal kiedys u Hindusa(kilka dni) i co tam sie wyprawialo,to przechodzi ludzkie pojecie.Wszystko mialo termin waznosci na miesiac temu!!!!
Curry zabija wszelkie zapachy i nie wiesz,ze to smierdzialo ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Najgorszy byl smierdzacy losos z dwutygodniowym przeterminowaniem i Hindus mu wciskal,ze ma podac klientowi,no i w ten sposob moj nie wytrzymal i sobie odszedl ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [url=][img][/img][/url]
|
 
|
 |
|
anna69 |
Post #9 Ocena: 0 2009-11-02 12:37:31 (16 lat temu) |
 Posty: 6324
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat:
2009-11-02 12:30:01, madagaskar3 napisał(a):
Hindusi robia ze smierdzacych,przeterminowanych piersi kurczaka,zawsze
Moj maz pracowal kiedys u Hindusa(kilka dni) i co tam sie wyprawialo,to przechodzi ludzkie pojecie.Wszystko mialo termin waznosci na miesiac temu!!!!
Curry zabija wszelkie zapachy i nie wiesz,ze to smierdzialo ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Najgorszy byl smierdzacy losos z dwutygodniowym przeterminowaniem i Hindus mu wciskal,ze ma podac klientowi,no i w ten sposob moj nie wytrzymal i sobie odszedl
bardzo generalizujesz - takie taje away to owszem, higiena i jakimis sanitarnymi standardami nie grzesza wogole, ale prawdziwe restauracje sa swietne.....
tylko ze trzeba naprawde lubic to jedzenie, ja mam na to ochote raz na ruski rok to sama robie, przepis dostalam od sasiadki na masale - no niebo w gebie
|
 
|
 
|
|
niebieskieucho |
Post #10 Ocena: 0 2009-11-02 18:08:55 (16 lat temu) |
 Posty: 2590
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Ja z angielskich gówien najbardziej lubie marmite. Jem to ze wszystkim nie wylaczajac sosów do których to dodaje.
---------------------------
AQVA STRONGA
VITA LONGA
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
 
|
   
|
|