MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 94 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 93 | 94 | 95 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 94 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lucy_J

Post #1 Ocena: 0

2017-07-15 21:56:39 (7 lat temu)

Lucy_J

Posty: 1199

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Skąd: Hawarden

och ja wyglada jak steak pie 😂😂😂 cos czuje ze to bedzie moje wyzwanie za tydzien hahaha. masz moze link do przepisu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2017-07-15 22:03:34 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2017-07-15 21:56:39, Lucy_J napisał(a):
och ja wyglada jak steak pie 😂😂😂 cos czuje ze to bedzie moje wyzwanie za tydzien hahaha. masz moze link do przepisu?


No wlasnie wyglada jakby byla z nadzieniem miesnym ha ha

Niestety nie mam.To bylo dawno i nie zapisalam przepisu
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #3 Ocena: 0

2017-07-16 07:48:35 (7 lat temu)

jolantina

Posty: 3819

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Skąd: Hogwart

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lucy_J

Post #4 Ocena: 0

2017-07-16 11:05:44 (7 lat temu)

Lucy_J

Posty: 1199

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Skąd: Hawarden

A ja sobie ta porazke wykrakalam. Ta mleczna tarta okazala sie niewypalem. Wyszla owszem, prezentowala sie super ale smak do bani, bardzo mdly i kosystencja gumy (30 gr skrobii zrobil swoje). Jeszcze rozbolaly nas brzuchy po niej mimo ze mialam swieze skladniki, jak nie nawidze wyrzucac jedzenia to rozstalam sie z nia bez zalu. Ale za to biscotti zniknely w 2 godziny :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2017-07-16 13:01:25 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2017-07-16 11:05:44, Lucy_J napisał(a):
A ja sobie ta porazke wykrakalam. Ta mleczna tarta okazala sie niewypalem. Wyszla owszem, prezentowala sie super ale smak do bani, bardzo mdly i kosystencja gumy


Niestety tez przytrafily mi sie ciasta , ktore lepiej wygladaja jak smakuja . Ja zauwazylam , ze wiele przpisow ma za duzo cukru . Ja przewaznie redukuje ilosc cukru na stracie . Czesto musze po pierwszej probie modyfikowac przepis , bo cos sie nie zsiada jak powinno , cos nie wyrasta jak nalezy . Czasem to troche taka rosyjska ruletka i trzeba pewne rzeczy na wyczucie
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

matkapolka

Post #6 Ocena: 0

2017-07-17 12:23:59 (7 lat temu)

matkapolka

Posty: 177

Kobieta

Z nami od: 25-04-2013

Skąd: south east

Czekoladowy biszkopt z bananami i masłem orzechowym - bezglutenowe.

Obrazek

Bezglutenowy sernik (z serka quark) i ciasto kakaowe (bezglutenowe).

Obrazek

Torty piekę sama, bezglutenowe z uwagi na celiakię u syna i męża.
Tort z orzechowym biszkoptem i kremem z ajerkoniakiem. Przepyszny.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 17-07-2017 12:43 ]

"Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie." Will Rogers

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Szubika

Post #7 Ocena: 0

2017-07-17 13:47:16 (7 lat temu)

Szubika

Posty: 1

Kobieta

Z nami od: 17-07-2017

Skąd: Bristol

Zrobiłaś mi smaka na ten serniczek, chyba sama sobie zrobię :D
Dotychczas pracowałam jako fryzjer Przemyśl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

matkapolka

Post #8 Ocena: 0

2017-07-17 14:18:23 (7 lat temu)

matkapolka

Posty: 177

Kobieta

Z nami od: 25-04-2013

Skąd: south east

Ewa, ilość cukru zmniejszam prawie o połowę.
Wykorzystuję tutejsze produkty. Rzadko kupowałam w polskich sklepach a od 4 lat prawie wcale nie korzystam z polskich sklepów. W polskich produktach (włącznie z wszelkimi wędlinami) jest gluten. Po za tym świadomość sprzedawców w temacie żywności bezglutenowej z atestowanym przekreślonym kłosem jest tak znikoma, że aż przerażająca.

[ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 17-07-2017 14:21 ]

"Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie." Will Rogers

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2017-07-17 15:07:54 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Matkapolka swrnik wyglada oblednie .Puszysty I wyrosniety .Jak mozesz wrzuc przepis
Fajne propozycje dla kogos Na diecie bezglutenowej
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

matkapolka

Post #10 Ocena: 0

2017-07-17 17:21:59 (7 lat temu)

matkapolka

Posty: 177

Kobieta

Z nami od: 25-04-2013

Skąd: south east

Ciasto na spód:
- 1 szklanka mąki bezglutenowej (ja używam mąkę z firmy Doves Farm plain flour) Obrazek
albo mąka pszenna
- xantan gum Obrazek
tylko wtedy kiedy ciasto ma być z mąki bezglutenowej
- 1/2 kostki 250g masła
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (można dać inny)
- 2 łyżki cukru
- 3 żółtka (białka zachować, będą potrzebne)
Wykonanie:
Z powyższych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim blachę o wymiarach (u mnie) długości 37,5cm, szerokości 25cm i wysokości minimum 4 cm. Blacha mierzona w środku nie na zewnątrz. Blacha nie może być niższa!
Ja ciasto podpiekam w temperaturze 170 stopni C przez 10 - 15 minut. Piekarnik gazowy.
Masa serowa:
- 6 żółtek
- 2 bezglutenowe cukry wanilinowe (u mnie domowy cukier waniliowy)
- 3 bezglutenowe budynie śmietankowe
- 3/4 szklanki dobrego oleju/oliwy ale takiego, który jest neutralny smakowo i toleruje wyższe temperatury
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 1 kg sera quark
Obrazek
Osobno:
- 1 i 1/2 szklanki cukru (u mnie mniej o 1/2/ szklanki)
- białka z 9 jaj (te których żółta użyliśmy)
Wykonanie:
9 żółtek plus cukry wanilinowe albo domowy cukier waniliowy ubić do białości. Do tej masy dodawać kolejno resztę składników i dokładnie je wymieszać za każdym razem. Mój sposób jest taki: ser, budyń, olej, mleko. Masa będzie bardzo płynna ale taka ma być.
Pewnie padłoby pytanie- "A gdzie cukier?". Będzie czas i na cukier.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami cukier.
Gotową pianę z białek z cukrem dodajemy porcjami do masy serowej, dokładnie ale delikatnie mieszamy do połączenia.
Gotową masę serową wylewamy na ciasto (podpieczone lub nie, jak kto woli).
Masy będzie dużo i jest dość płynna dlatego też pisałam wcześniej o wysokości blachy. Tak ma być.
Delikatnie, aby nie wylało się, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni C (u mnie gazowy). Pieczemy 50 minut.
Sernik wyrośnie ponad blachę. Ja, po wyjęciu go z piekarnika od razu kiedy się upiecze, odcinam wszystkie brzegi. Po takim zabiegu, kiedy sernik opadnie, będzie równy.
Smacznego.

[ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 17-07-2017 17:25 ]

"Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie." Will Rogers

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 94 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 93 | 94 | 95 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,