Str 94 z 200 |
|
---|---|
Lucy_J | Post #1 Ocena: 0 2017-07-15 21:56:39 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
och ja wyglada jak steak pie 😂😂😂 cos czuje ze to bedzie moje wyzwanie za tydzien hahaha. masz moze link do przepisu?
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2017-07-15 22:03:34 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-07-15 21:56:39, Lucy_J napisał(a): och ja wyglada jak steak pie 😂😂😂 cos czuje ze to bedzie moje wyzwanie za tydzien hahaha. masz moze link do przepisu? No wlasnie wyglada jakby byla z nadzieniem miesnym ha ha Niestety nie mam.To bylo dawno i nie zapisalam przepisu Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
jolantina | Post #3 Ocena: 0 2017-07-16 07:48:35 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
|
Lucy_J | Post #4 Ocena: 0 2017-07-16 11:05:44 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
A ja sobie ta porazke wykrakalam. Ta mleczna tarta okazala sie niewypalem. Wyszla owszem, prezentowala sie super ale smak do bani, bardzo mdly i kosystencja gumy (30 gr skrobii zrobil swoje). Jeszcze rozbolaly nas brzuchy po niej mimo ze mialam swieze skladniki, jak nie nawidze wyrzucac jedzenia to rozstalam sie z nia bez zalu. Ale za to biscotti zniknely w 2 godziny
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2017-07-16 13:01:25 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-07-16 11:05:44, Lucy_J napisał(a): A ja sobie ta porazke wykrakalam. Ta mleczna tarta okazala sie niewypalem. Wyszla owszem, prezentowala sie super ale smak do bani, bardzo mdly i kosystencja gumy Niestety tez przytrafily mi sie ciasta , ktore lepiej wygladaja jak smakuja . Ja zauwazylam , ze wiele przpisow ma za duzo cukru . Ja przewaznie redukuje ilosc cukru na stracie . Czesto musze po pierwszej probie modyfikowac przepis , bo cos sie nie zsiada jak powinno , cos nie wyrasta jak nalezy . Czasem to troche taka rosyjska ruletka i trzeba pewne rzeczy na wyczucie Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
matkapolka | Post #6 Ocena: 0 2017-07-17 12:23:59 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2013 Skąd: south east |
Czekoladowy biszkopt z bananami i masłem orzechowym - bezglutenowe.
Bezglutenowy sernik (z serka quark) i ciasto kakaowe (bezglutenowe). Torty piekę sama, bezglutenowe z uwagi na celiakię u syna i męża. Tort z orzechowym biszkoptem i kremem z ajerkoniakiem. Przepyszny. [ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 17-07-2017 12:43 ] "Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie."
Will Rogers
|
Szubika | Post #7 Ocena: 0 2017-07-17 13:47:16 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2017 Skąd: Bristol |
Zrobiłaś mi smaka na ten serniczek, chyba sama sobie zrobię :D
Dotychczas pracowałam jako fryzjer Przemyśl
|
matkapolka | Post #8 Ocena: 0 2017-07-17 14:18:23 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2013 Skąd: south east |
Ewa, ilość cukru zmniejszam prawie o połowę.
Wykorzystuję tutejsze produkty. Rzadko kupowałam w polskich sklepach a od 4 lat prawie wcale nie korzystam z polskich sklepów. W polskich produktach (włącznie z wszelkimi wędlinami) jest gluten. Po za tym świadomość sprzedawców w temacie żywności bezglutenowej z atestowanym przekreślonym kłosem jest tak znikoma, że aż przerażająca. [ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 17-07-2017 14:21 ] "Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie."
Will Rogers
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2017-07-17 15:07:54 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Matkapolka swrnik wyglada oblednie .Puszysty I wyrosniety .Jak mozesz wrzuc przepis
Fajne propozycje dla kogos Na diecie bezglutenowej Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
matkapolka | Post #10 Ocena: 0 2017-07-17 17:21:59 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2013 Skąd: south east |
Ciasto na spód:
- 1 szklanka mąki bezglutenowej (ja używam mąkę z firmy Doves Farm plain flour) albo mąka pszenna - xantan gum tylko wtedy kiedy ciasto ma być z mąki bezglutenowej - 1/2 kostki 250g masła - 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (można dać inny) - 2 łyżki cukru - 3 żółtka (białka zachować, będą potrzebne) Wykonanie: Z powyższych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim blachę o wymiarach (u mnie) długości 37,5cm, szerokości 25cm i wysokości minimum 4 cm. Blacha mierzona w środku nie na zewnątrz. Blacha nie może być niższa! Ja ciasto podpiekam w temperaturze 170 stopni C przez 10 - 15 minut. Piekarnik gazowy. Masa serowa: - 6 żółtek - 2 bezglutenowe cukry wanilinowe (u mnie domowy cukier waniliowy) - 3 bezglutenowe budynie śmietankowe - 3/4 szklanki dobrego oleju/oliwy ale takiego, który jest neutralny smakowo i toleruje wyższe temperatury - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1 kg sera quark Osobno: - 1 i 1/2 szklanki cukru (u mnie mniej o 1/2/ szklanki) - białka z 9 jaj (te których żółta użyliśmy) Wykonanie: 9 żółtek plus cukry wanilinowe albo domowy cukier waniliowy ubić do białości. Do tej masy dodawać kolejno resztę składników i dokładnie je wymieszać za każdym razem. Mój sposób jest taki: ser, budyń, olej, mleko. Masa będzie bardzo płynna ale taka ma być. Pewnie padłoby pytanie- "A gdzie cukier?". Będzie czas i na cukier. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami cukier. Gotową pianę z białek z cukrem dodajemy porcjami do masy serowej, dokładnie ale delikatnie mieszamy do połączenia. Gotową masę serową wylewamy na ciasto (podpieczone lub nie, jak kto woli). Masy będzie dużo i jest dość płynna dlatego też pisałam wcześniej o wysokości blachy. Tak ma być. Delikatnie, aby nie wylało się, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni C (u mnie gazowy). Pieczemy 50 minut. Sernik wyrośnie ponad blachę. Ja, po wyjęciu go z piekarnika od razu kiedy się upiecze, odcinam wszystkie brzegi. Po takim zabiegu, kiedy sernik opadnie, będzie równy. Smacznego. [ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 17-07-2017 17:25 ] "Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie."
Will Rogers
|