Czekoladowy wieniec z karmelizowanymi jabłkami
Str 83 z 200 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2017-01-21 09:54:52 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Czekoladowy wieniec z karmelizowanymi jabłkami Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2017-01-28 13:42:46 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Mini brownie z kremem pistacjowym , glazurą pomarańczową i prażonymi pistacjami
[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 28-01-2017 13:43 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2017-02-04 11:58:30 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Walentynkowe serca z białej czekolady , z musem truskawkowym Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
lulilu1 | Post #4 Ocena: 0 2017-02-04 14:41:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Przymierzam się do zrobienia tortu urodzinowego dla dziecka,biorąc pod uwagę ,że jestem straszna noga jeżeli chodzi o pieczenie mam pytanie o jakieś idioto i talentoodporne przepisy na tort, ciacho albo ewentualnie może kupię biszkopt to może jakieś kremy ???
|
kksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2017-02-04 14:47:28 (7 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat: 2017-02-04 14:41:10, lulilu1 napisał(a): Przymierzam się do zrobienia tortu urodzinowego dla dziecka,biorąc pod uwagę ,że jestem straszna noga jeżeli chodzi o pieczenie mam pytanie o jakieś idioto i talentoodporne przepisy na tort, ciacho albo ewentualnie może kupię biszkopt to może jakieś kremy ??? Ten biszkopt: Biszkopt Przekrój na trzy blaty, nasacz np herbata i przełóż ubita śmietana double. Plus owoce jakie chcesz Wszystkim smakuje Albo: Ciacho Zrobiłam tydz temu, piec nie trzeba i jest pyyyszneeee ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
|
|
lulilu1 | Post #6 Ocena: 0 2017-02-04 15:56:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
dzięki właśnie o ciacha w tym stylu mi chodziło
|
Lucy_J | Post #7 Ocena: 0 2017-02-04 16:09:35 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
To i ja sie pochwale bo ostatnio powrocilam do pieczenia po latach rozlaki z piekarnikiem
Jako ze niecierpliwa bestia jestem, dawien dawna gdy zabieralam sie za pieczenie to uwazalam ze nie nalezy sie tak scisle trzymac przepisow, ze to wszystko tak na szybko mozna i byle jak i tak naprawde zawsze sie uda. Owocowalo to tylko zakalcami co tylko utwierdzilo mnie w przekonaniu ze pieczenie ciast to nie dla mnie i generalnie dziekuje postoje. Ale ostatnio natchnelo mnie bo moj luby oglada z rana powtorki Bake Off to i ja zerkne conieco. Tym razem doszkolilam sie w temacie, nauczylam sie wlasnego piekarnika (czyli wiem ze lubi przypalac dlatego obnizam temperature o 20 stopni niz w przepisie itd), instruktaz na jutubie jak sie ubija maslo z cukrem itd. No zabralam sie za podstawy. No i tak sobie pieke przy piatku i poki co ani jednego zakalca Ponizej moj ostatni wypiek, pochodzi z ksiazki Gino D'acampo - Home Baking Tarta filo z morelami i orzechami laskowymi |
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2017-02-04 23:54:59 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Apetycznie wyglada to twoje ciasto Lucy
Odnosnie trzymania sie przepisow to zalezy . Niektore robie wedlug wyczucia . Czesc musze modyfikowac bo okazuje sie ze czesc przepisow nijak ma sie do rzeczywistosci Jednego czego sie ucze przy ciastach to cierpliwosci . Niektorych procesow nie da sie przyspieszyc . Trzeba odczekac " swoje " zeby uzyskac zamierzony efekt Ja jestem w goracej wodzie kapana wiec pieczenie dobrze temperuje moj wyrywny charakter Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2017-02-05 03:02:02 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Ugotowane zwykle flaki a z ciast upieklem zwykle, przasne paluszki posypane kminkiem, sezamem i grubą solą. Poproszę moderatora o przeniesienie fotki z mojej galerii do wątku. Z phona nie potrafię.
|
Lucy_J | Post #10 Ocena: 0 2017-02-05 10:27:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Cytat: 2017-02-04 23:54:59, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Apetycznie wyglada to twoje ciasto Lucy Odnosnie trzymania sie przepisow to zalezy . Niektore robie wedlug wyczucia . Czesc musze modyfikowac bo okazuje sie ze czesc przepisow nijak ma sie do rzeczywistosci Jednego czego sie ucze przy ciastach to cierpliwosci . Niektorych procesow nie da sie przyspieszyc . Trzeba odczekac " swoje " zeby uzyskac zamierzony efekt Ja jestem w goracej wodzie kapana wiec pieczenie dobrze temperuje moj wyrywny charakter Dziekuje Ewo . No ja narazie sie trzymam scisle przepisow, mysle ze modyfikowanie przyjdzie z czasem. I zgodze sie ze potrzebne jest morze cierpliwosci jesli chodzi o pieczenie, caly czas sie ucze |