Str 82 z 200 |
|
---|---|
xxxemi | Post #1 Ocena: 0 2016-12-13 10:24:42 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Effka, nie masz może jakiegoś pomyślą na ciasto z pulpą mango? A może mogłabyś coś podrzucić? Grzebałam trochę w Internecie ale nic ciekawego nie znalazłam 😞 jak już fajny przepis to opinie kiepskie....
|
Post #2 Ocena: 0 2016-12-13 11:23:15 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2016-12-13 12:19:19 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
xxxemi z mango Nic nie Robilam ale ten przepis podrzucony przez mancun Na sernik z musem mango fajny .Kiedys sama wykorzystam
Mancun jedynie gdzie toleruje mak to w rogalach marcinskich a on tez bialy Na moje wypieki jest taki przepis Na kruche z makiem I zurawina .Smaczne I zurawina fajnie rownowazy mak http://www.mojewypieki.com/post/makowiec-na-kruchym-ciescie-z-konfitura-zurawinowa [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 13-12-2016 12:27 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
jolantina | Post #4 Ocena: 0 2016-12-13 12:21:16 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Cytat: 2016-12-13 11:23:15, mancun napisał(a): Link A ja w zamian poprosze o podpowiedz na sprawdzone ciasto z makiem - proste, nie za slodkie i nie za ciezkie. [ Ostatnio edytowany przez: <i>mancun</i> 13-12-2016 11:25 ] wekleje po raz kolejny ten sam przepis, dla mnie rewelacja. I dla każdego, kto pokosztawał u mnie. makowiec, do którego nie trzebas moczyć i trzeć maku, o ciasdto też się nie musisz martwić. prosze bardzo kostka masła 40 dag cukru 7 jajek 9 dag kaszy manny 30 dag maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 45 dag startych jabłek ewentalnie polewa czekoladowa, ja jeszcze dodaję orzechy, kandyzowaną skórkę pomarańczową, cukier waniliowy Masło ucieram na puch, wsypuję cukier(daję brązowy) i dodaję po żółtku. Wsypuję mak wymieszany z kaszą i proszkiem, wkładam jabłka, miksuję na wolnych obrotach. Dodaję posiekane orzechy, rodzynki i mieszam z białkami ubitymi na sztywno. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną pergaminem, piekę około 50 minut w 180 stopni. Można polać polewą, ja obywam się bez. Ciasto, o ile nie jest za długo w piekarniku jest przepyszne, mięciutkie i soczyste. Smacznego Diabla oszukac nie grzech
|
Post #5 Ocena: 0 2016-12-13 12:38:56 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
xxxemi | Post #6 Ocena: 0 2016-12-13 20:34:13 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Cytat: 2016-12-13 12:21:16, jolantina napisał(a): Cytat: 2016-12-13 11:23:15, mancun napisał(a): Link A ja w zamian poprosze o podpowiedz na sprawdzone ciasto z makiem - proste, nie za slodkie i nie za ciezkie. [ Ostatnio edytowany przez: <i>mancun</i> 13-12-2016 11:25 ] wekleje po raz kolejny ten sam przepis, dla mnie rewelacja. I dla każdego, kto pokosztawał u mnie. makowiec, do którego nie trzebas moczyć i trzeć maku, o ciasdto też się nie musisz martwić. prosze bardzo kostka masła 40 dag cukru 7 jajek 9 dag kaszy manny 30 dag maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 45 dag startych jabłek ewentalnie polewa czekoladowa, ja jeszcze dodaję orzechy, kandyzowaną skórkę pomarańczową, cukier waniliowy Masło ucieram na puch, wsypuję cukier(daję brązowy) i dodaję po żółtku. Wsypuję mak wymieszany z kaszą i proszkiem, wkładam jabłka, miksuję na wolnych obrotach. Dodaję posiekane orzechy, rodzynki i mieszam z białkami ubitymi na sztywno. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną pergaminem, piekę około 50 minut w 180 stopni. Można polać polewą, ja obywam się bez. Ciasto, o ile nie jest za długo w piekarniku jest przepyszne, mięciutkie i soczyste. Smacznego Dzięki Mancun i Jolka😊 |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2016-12-17 22:26:47 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Sernik na zimno z białą czekoladą i pieczonymi jabłkami
![]() ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2017-01-01 22:53:03 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Ucierany wieniec z żurawiną wykończony konfiturą żurawinową i lukrem
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2017-01-07 21:21:31 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Do zrobienia pierniko sernika zainspirowała mnie pewna dziewczyna z jednej z grup kulinarnych do których należę . Zbliżały się moje urodziny i stwierdziłam , że to idealny moment żeby sprawić sobie wykwintny prezent . Tortów nie lubię , dlatego sernik w połączeniu z piernikiem i czekoladową polewą ganache wydawał się idealnym pomysłem .
I to był idealny pomysł , idealne połączenie smaków i idealne urodzinowe ciasto . Kremowy sernik i mocno korzenny piernik oraz gorzka czekolada na długo pozostaną w mojej pamięci . ![]() ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2017-01-14 19:38:07 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Mini brownie z musem malinowym
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|