MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 9 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-03-09 14:33:59 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-06-06 08:22:24, klusia napisał(a):
Witam wszystkich milosnikow wypiekow.
Szukam osoby lub zakaldu cukierniczego, ktory podjalby sie wypieku dobrego polskiego kremowo smietanowego tortu i moze jeszcze ze dwoch innych polskich ciast na komunie mojej corki 21 czerwca.
Czy macie moze znajomych, namiary na takie osoby?
Ja mieszkam w Herfordshire ale nie mam problemu z odbiorem wypieku z Lodynu czy tez okolic moje hrabstwa

Dziekuje z gory za pomoc

szczerze moge ci polecić ciastkarnie Amrosia Backery, ta pani założyła tą piekarnie nie tyle dla chęci zysku tylko przedewszytkim jako spełnienie marzeń, heh przez ponad rok śledzilem jej perypetie z założeniem tego biznesu.
A teraz gdy to tytlko możliwe kupuje jej wypieki, są na prawde ambrozia.
sklep jest tu gdzie kiedyś były polkie delikatesy
http://maps.google.co.uk/maps?layer=c&cbll=51.506487,-0.234135&cbp=12,14.07,,1,4.65&ved=0CD0Q2wU&ei=VluWS_KeG4uLOJWx2OQL&ie=UTF8&ll=53.800651,-4.064941&spn=0,302.915039&t=h&z=5&panoid=SsMiIv-AIsfJ7lig0TV7fA
nie zatrzymuj sie przed sklepem, tylko skręć w przecznice, bo 2 minuty postoju kamera łapie ze skrzyżowani na słupie i łatają mandat 60 funtów 8-) sprawdzone organoleptycznie to był kosztowny torcik urodzinowy dla Beaty 8-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

BOJCatering

Post #2 Ocena: 0

2010-03-09 18:55:47 (15 lat temu)

BOJCatering

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2010

Cytat:

2010-03-09 14:33:59, krakn napisał(a):
Cytat:

2009-06-06 08:22:24, klusia napisał(a):
Witam wszystkich milosnikow wypiekow.
Szukam osoby lub zakaldu cukierniczego, ktory podjalby sie wypieku dobrego polskiego kremowo smietanowego tortu i moze jeszcze ze dwoch innych polskich ciast na komunie mojej corki 21 czerwca.
Czy macie moze znajomych, namiary na takie osoby?
Ja mieszkam w Herfordshire ale nie mam problemu z odbiorem wypieku z Lodynu czy tez okolic moje hrabstwa

Dziekuje z gory za pomoc

szczerze moge ci polecić ciastkarnie Amrosia Backery, ta pani założyła tą piekarnie nie tyle dla chęci zysku tylko przedewszytkim jako spełnienie marzeń, heh przez ponad rok śledzilem jej perypetie z założeniem tego biznesu.
A teraz gdy to tytlko możliwe kupuje jej wypieki, są na prawde ambrozia.
sklep jest tu gdzie kiedyś były polkie delikatesy
http://maps.google.co.uk/maps?layer=c&cbll=51.506487,-0.234135&cbp=12,14.07,,1,4.65&ved=0CD0Q2wU&ei=VluWS_KeG4uLOJWx2OQL&ie=UTF8&ll=53.800651,-4.064941&spn=0,302.915039&t=h&z=5&panoid=SsMiIv-AIsfJ7lig0TV7fA
nie zatrzymuj sie przed sklepem, tylko skręć w przecznice, bo 2 minuty postoju kamera łapie ze skrzyżowani na słupie i łatają mandat 60 funtów 8-) sprawdzone organoleptycznie to był kosztowny torcik urodzinowy dla Beaty 8-):-]

:-]:-] śmię twierdzić że już chyba po fakcie!pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-03-09 19:27:25 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

ee tam ja tam 2 razy w tygodniu kupuje ich wyroby, odkryłem sklep na południu Londynu gdzie sprzedają ich chleb i ciastka :)
nigdy nie jest za późno :D

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2010-03-20 18:04:05 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Zdarza mi sie czasmi eksperymetowac z przepisani z pewnej strony internetowej ,metoda prob i bledow korzystam z niektorych przepisow,pomyslalam ,ze wkleje Wam te ,ktore z czystym sumieniem moge polecic bo sama je przetestowalam ,moze komus z Was przyda sie jakis zeby zrobic cos slodkiego:-]
Ptysie

Składniki
2szklanki mąki
szklanka wody
poł szklanki stopionego masła
6jaj
łyżeczka spirytusu
łyżeczka cukru
masło do wysmarowania blachy
,
bita śmietana lub krem do karpatki
stopiona czekolada lub cukier puder

(ja osobiscie nie daje spirytusu bo nigdy nie mam pod reka i musialabym specjalnie leciec do sklepu a niekiedy mi sie nie chce ;-))

Do wody zagotowanej z masłem wsypywać porcjami przesianą mąkę,mieszać aż masa będzie odstawać od rondla.Gorące ciasto przełożyć do makutry,ucierać wałkiem aż masa zbieleje wbijając po jednym jajku.Wlać alkohol,dodać cukier.Formować niewielkie kupki na blaszce,zachowując odstępyUpiec na złoty kolor.
Ściąć wierzchy,napełnić ciastka masą,posypać pudrem lub polać czekoladą.

Piec w tem 200 stopni C.

ja nadziewam bita smietana (ubijam double cream z cukrem pudrem-icing sugar)

Smacznego

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2010-03-20 18:13:58 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dorzucam jeszcze jeden wyprobowany w zeszlym tygodniu;-)

Biszkoptowe ruloniki

Składniki
60 g masła
125 g cukru
3 białka
60 g maki
esencja waniliowa 2-3 krople (niekoniecznie musi być)

Z tej porcji wychodzi ok 16 rurek.

Masło rozpuścić i dodać cukier. Dokładnie wymieszać i chłodzić (tak jak galaretkę - w zimnej wodzie, ciągle mieszając).
Następnie ubić białka.
Gdy masło ladnie polaczy się z cukrem i jest już chłodne, dodać białka i mieszac wszystko mikserem. Powoli wyspywac make, ciagle mieszajac. Na koncu dodac wanilie.

Ciasto bedzie dosc luzne.
Nalezy je wylozyc na wysmarowana tluszczem blaszke tworzac kola o srednicy ok. 8cm. Ciasto powinno byc bardzo cienkie. Im ciensze tym lepiej bo przy zawijaniu sie nie lamie.

Pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 180C przez kilka minut (az nabiora zlotego koloru).
Nastepnie bardzo szybko(jeszcze gorace) nalezy je zdejmowac i rolowac. Najlatwiej nawijac je na olowek.
Uwaga- szybko stygna i nie da sie ich pozniej zwijac.

A o to gotowe rurki:

Gotowe mozna napelniac smietana lub wykorzystac do dekoracji.

Ja nadzewalam bita smietna ,dalam pomiedzy 2 warstwy bitej smietany odrobine dzemu jagodowego na wierzch starlam czekolade i polalam je paseczkami rozpuszczonej polewy czekoladowej

Wszyscy po konsumpcji cali i zdrowi;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-03-20 19:19:00 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

ale się zaśliniłem, ech, zrobiłbym coś fajnego ale chyba powinienem ograniczyć ... :(

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2010-03-20 19:29:50 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-03-20 19:19:00, krakn napisał(a):
ale się zaśliniłem, ech, zrobiłbym coś fajnego ale chyba powinienem ograniczyć ... :(

nie slin sie tylko dzialaj ;-)

Do góry stronyOffline

nanetka

Post #8 Ocena: 0

2010-03-20 21:05:25 (15 lat temu)

nanetka

Kobieta

Z nami od: 24-08-2007

te ptysie wygladaja smacznie ehhh

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2010-03-20 21:07:50 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-03-20 21:05:25, nanetka napisał(a):
te ptysie wygladaja smacznie ehhh

zdjecie nie moje ale wychodza naprawde super ,jak mowilam podalam wyprobowane przepisy ,niekiedy zdarza sie tak ,ze czytam przepis probuje bo zapowiada sie ciekawie a potem klapa ,dlatego wklejam tylko te ,ktorych jestem pewna

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-03-20 21:18:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,