MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 79 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 78 | 79 | 80 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 79 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zosiasamosia

Post #1 Ocena: 0

2016-10-23 14:42:31 (9 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2016-10-23 09:25:41, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2016-10-23 08:42:36, zosiasamosia napisał(a):
Pamiętacie z dzieciństwa ciasto zwane metrowcem?
Dziś bedę wracać do tamtych lat :)
Już się nie mogę doczekać tego smaku :)

Pamietamy :-) Moja ciocia robila najlepszy :-)
Zosia moze jakas fotka ?

Wciąż w fazie produkcji, zabrakło mi masy, więc pozostałe ciasto zamroziłam, bedzie do deserów, lub na spód ciasta.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: zosiasamosia 23-10-2016 14:52 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2016-10-23 20:20:18 (9 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2016-10-23 14:42:31, zosiasamosia napisał(a):

Wciąż w fazie produkcji, zabrakło mi masy, więc pozostałe ciasto zamroziłam, bedzie do deserów, lub na spód ciasta.

Obrazek

Tak to wlasnie pamietam :) a potem pokrojiny pod katem :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2016-10-29 19:51:23 (9 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Sernik ze śliwkami

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2016-10-30 19:17:32 (9 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

U mnie był sernik z brzoskwiniami i te ciastka:

Ciastka czekoladowe

Aha! I stworzyłam to:
Halloween
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2016-11-05 08:54:12 (9 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ciasto czekoladowe z calymi gruszkami

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2016-11-12 21:39:15 (9 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kruchy wieniec z bakaliowym nadzieniem mincemeat

To ciasto to inspiracja dwoma przepisami . Zaczęło sie od od obejrzenia polskiej wersji Bake Off i tam jedna z uczestniczek piekła szarlotkę o takim kształcie . Tak mnie zachwycił wygląd ciasta , że postanowiłam sama się zmierzyć z przepisem . Za pierwszym razem nie byłam zadowolona z nadzienia . Wtedy jeszcze czekałam na zamówioną foremkę na ciasto . Za drugim i trzecim razem jabłecznik po upieczeniu nie chciał mi wyjść z foremki doprowadzając mnie do czarnej depresji . Zawzięłam się i stwierdziłam , że się nie poddam . W domu jednak taki jeden zaczął na mnie się krzywo patrzeć i powiedział , że jak znowu będzie zmuszony jeść rozwalającą się szarlotkę to on pakuje walizki . Wtedy doszłam do wniosku , że wypróbuje przepis Nigelii na mincemeat i spróbuję połączyć kruchy wieniec z mocno bakaliowym i marmoladowym, angielskim smakiem . No i przy kolejnej próbie się udało . Jak ciasto opuściło foremkę to pierwszy raz w życiu gapiłam się na nie w amoku pół godziny i coś tam nawet podobno do niego mamrotałam ze szczęścia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #7 Ocena: 0

2016-11-12 22:48:56 (9 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Ja na szybko też ciasto ukręciłam a jest to sernik na jogurcie greckim.Leciutki,puszysty i zjadliwy :-)

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2016-11-12 22:57:46 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Kruche z jabluszkiem. Dzis podsmazylem lekko pokrojone w osemki jablka z dodatkiem imbiru, rodzynek, brazowego cukru, skorki pomaranczy i dwoma kieliszkami koniaku.*YAHOO*

Obrazek

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2016-11-13 19:09:26 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Portugalskie kremowki, czy tarty

Obrazek

Jadlam w ubiegla niedziele w portugalskiej restauracji pierwszy raz i bardzo mi smamowaly. Moje wyszly troche wyzsze i slodsze, przepis bede dopracowywac, bo jak beda nizsze to wyjdzie ich w sumie duzo wiecej. Z jednej paczki puff pastry (przyznaje sie, ze uzylam gotowego ciasta) wyszlo mi 20. Krem budyniowy zrobilam sama z mleka, chocaz przepis dyktowal smietane ale nie chcialo mi sie isc do sklepu specjalnie. Nie wiem jaka bylaby roznica, ale moj krem budyniowy wyszedl bardzo lekki. Juz wiem tez ze nastepnym razem dodam wiecej skorki z cytryny, a moze nawet soku, ale i tak wyszly pyszne, i za pierwszym razem.

http://www.lisafaulkner.co.uk/portuguese-custard-tarts/

https://www.youtube.com/watch?v=Wf-8ng1ja-g
Ada

Do góry stronyOffline

xxxemi

Post #10 Ocena: 0

2016-11-15 10:26:04 (9 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

Czy ma ktos może przepis na fajne ciacho z pulpą mango?Zjeżdżaja sie znajomi i chciałabym upiec coś fajnego, niekoniecznie bardzo skomplikowanego.Z góry dzięki ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 79 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 78 | 79 | 80 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,