Str 73 z 200 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-07-11 00:11:46 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2016-07-16 12:16:08 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Kruche z owocami leśnymi
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2016-07-26 21:21:16 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Czekoladowe ciasto z musem z białej czekolady i kiwi
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
xxxemi | Post #4 Ocena: 0 2016-07-26 21:42:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Efka, ten z kiwi wygląda super😉 Mogłabym prosić o przepis, please...? Moje dziecko ujrzało i mówi" mamo, zrób taki" 😞
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2016-07-28 18:23:07 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Eccles cakes
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2016-07-30 09:57:06 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Drożdżowo dyniowe z powidłami śliwkowymi
![]() ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2016-08-06 17:50:40 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Kruche z malinami i budyniowa pianka
![]() ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2016-08-13 18:17:36 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Truskawkowa chmurka
Banalne zdawałoby się połączenie galaretki , truskawek i ubitej śmietany . Mnie zawsze w ciastach tego typu najbardziej odstręczają mdłe kremy śmietanowe . Ale nie tym razem . Dużym atutem tego ciasta jest ilość galaretki z obłędną ilością truskawek . Drugą zaletą ciasta jest właśnie krem , który przez połączenie z mascarpone i sokiem z cytryny jest cudownie kwaskowaty i świetnie komponuje się z galaretką i bezikami .W oryginalnym przepisie ciasto robione jest w prostokątnej , większej blaszce . Ponieważ u mnie w domu jest w zasadzie jedna osoba do jedzenia ciasta , stwierdziłam , że zrobię w mniejszej formie żebym nie wynosiła znowu do pracy i nie dokarmiała moich kolegów głodomorów I to był błąd. Ciasto zniknęło w zastraszającym tempie i nie został po nim nawet jeden zabłąkany okruszek Ciasto na pewno jeszcze do powtórzenia ![]() ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2016-08-20 17:34:18 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Wpadłam na ten przepis przeglądając stronę Moje Wypieki . Jak większość chyba jem oczyma. I pierwsze co przykuło mój wzrok to niecodzienne podanie tego deseru . Po drugie to nazwa która mnie zaintrygowała .Brzmi tak egzotycznie . Przepis wydawał się prosty co okazało się dodatkowym atutem .Pączki są wilgotne i cudownie serowe . Dodatek kwaśnej śmietany przełamuje słodycz konfitury wiśniowej z którą się je podaje .
|
LondonCalling | Post #10 Ocena: 0 2016-08-21 13:33:21 (9 lat temu) |
Z nami od: 27-10-2012 Skąd: London |
Gratulacje EFKAKONEFKA33, twoje wypieki wygladaja znakomicie.
|