2016-04-09 18:36:42, Samurajka napisał(a):
Ewa,moglabym prosic o przepis?

Sam sernik robilam z tego przepisu
Sernik londynski
Ja do niego uzywalam sera full fat soft cheese na polowe z wersja light
I pieklam 90 min a nie 60 jak podane w przepisie
Nie stresuj sie jesli po skonczonieu pieczenia konsystencja nadal bedzie polplynna . Ja robilam wieczorem . Rano byl juz dobrze sciety
Do sernika dodalam powidla sliwkowe (nakladane miejscowo mala lyzeczka )
Na wierzch reszta powidel .Osobno zrobilam sliwki z puszki z galaretka .
Sok z puszki zagrzalam i w nim rozpuscilam galaretke . W trakcie tezenia dodalam sliwki i wylozylam na wierzch
Znow musisz wstawic do lodowki zeby dobrze stezalo
Nastepnym razem na wierzch dam mniej powidel lub wogole z nich zrezygnuje na rzecz tej galaretki ze sliwkami
Za duzo powidel moze przycmic smak samego sernika