Str 60 z 200 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: +1 2015-07-04 14:14:19 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Upal za oknem wiec dzis slodkosci na bazie truskawek , jagod i kwaskowej pianki smietanowej
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Robertos37 | Post #2 Ocena: 0 2015-07-04 18:19:04 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2012 Skąd: Nottinghamshire |
Ewa normalnie slinotoku dostalem-cos pysznego n8esamowitego 🍰
jestem „wyznawcą” „tezy”, iż zinstytucjalizowane „żydostwo” i zinstytucjalizowane „watykaństwo” to paluszki tej samej łapki która próbuje prać ludziom mózgi i od wielu tysięcy lat czymi nas niewolnikami̷
|
Post #3 Ocena: 0 2015-07-04 18:23:11 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2015-07-04 18:23:29 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-07-04 18:19:04, Robertos37 napisał(a): Ewa normalnie slinotoku dostalem Prawidlowy odruch ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: +1 2015-07-25 19:19:51 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Owocowo
![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
xxxemi | Post #6 Ocena: 0 2015-07-25 22:43:09 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Ewka,a jest jakas szansa żebys nam przepis na to cudo podesłała????
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2015-07-26 10:54:28 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-07-25 22:43:09, xxxemi napisał(a): Ewka,a jest jakas szansa żebys nam przepis na to cudo podesłała???? ![]() 1. Składniki na biszkopt: 8 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej /szklanka o pojemności 250 ml/ Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Składniki wmieszane szpatułką spowodują, że biszkopt będzie bardzo puszysty i wypełni formę wyrastając do wysokości jej boków. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 - 4 blaty. Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Biszkopt wyrasta naprawde wysoki , dlatego wykorzystuje tylko jego czesc a reszte wykorzystuje do czegos innego Mozesz zrobic biszkopt wedlug swojego przepisu 2 . Warstwa galertkowa z owocami Wykorzystuje dwa opakowania tej galaretki rozpuszczonej w polowie ilosci wody z opakowania ![]() Wykorzystuje dwa opakowania tej galaretki rozpuszczonej w polowie ilosci wody z opakowania Mieszam ja z polowa dzemu z czarnej porzeczki , dodaje maliny puszki ( zuzywam 2 opakowania ) sokiem odsaczonym z owocow nasaczam troche biszkopt Na nasaczony biszkopt wykladam jagody , jezyny i truskawki .Zalewam tezejaca masa Poniewaz ja dopiero eksperymentuje z angielksa galaretka wyszlo mi jej troche za duzo .Wylalam wiec tylko czesc na biszkopt a reszte rozlalam do dwoch pucharkow na deser Wstawiam do lodowki . Jak stezeje robie mase smietankowa 3.Masa smietankowa Wpierw rozuszczam zelatyne .Znow uzywalam angielskiej bo mam za daleko do polskiego sklepu ![]() na 1200 ml smietany rozpusliclam dwa i pol opakowania tej zelatyny ze zdjecia w polowie ilosci wody z opakowania Ubilam na sztywno smietane z cukrem ( na oko , w zaleznosci jak lubisz slodkie ) Do masy dodalam tezejaca zelatyne Wylozylam na mase galaretkowa Na wierzchu ulozylam owoce Masy smietankowej tez mi zostalo wiec dolozylam do pucharkow z galaretka ja wiekszosc rzeczy robie na oko wiec ciezko mi potem podac dokladne proporcje Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
xxxemi | Post #8 Ocena: 0 2015-07-26 13:37:57 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Super,bardzo dziekuję Effka
![]() |
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2015-07-26 21:40:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Ja tez:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WhiteDaisy | Post #10 Ocena: 0 2015-07-27 19:56:35 (10 lat temu) |
Z nami od: 31-03-2012 Skąd: Reading |
Moi drodzy, potrzebuje pomocy / inspiracji.
W piatek jest moj ostatni dzien w firmie, wiec musze przyniesc jakies ciasto, a najlepiej dwa, bo ludzi w huk. No i nie wiem co upiec. Musi byc cos takiego, co da sie ladnie pokroic i kazdy bedzie mogl wziac kawalek. Cos prostego a jednoczesnie powalajacego ![]() W sumie to nie usi byc ciasto... Kto zapomni o swoich korzeniach ten spędzi życie w cieniu obcych drzew.
|