Tylko i tu nie opowiadaj, że jedziesz na wycieczkę rowerową i Cie nie będzie... ja też mam rower... :D
Str 53 z 200 |
|
---|---|
zosiasamosia | Post #1 Ocena: 0 2015-01-18 10:05:59 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Efka, to gdzie Ty mieszkasz?
![]() Tylko i tu nie opowiadaj, że jedziesz na wycieczkę rowerową i Cie nie będzie... ja też mam rower... :D |
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2015-01-18 10:13:20 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-01-18 10:05:59, zosiasamosia napisał(a): Efka, to gdzie Ty mieszkasz? ![]() Tylko i tu nie opowiadaj, że jedziesz na wycieczkę rowerową i Cie nie będzie... ja też mam rower... :D Mieszkam w Nibylandii Zosiu ![]() Na rower nie bo wczoraj przegielam z cwiczeniami i dzis jakos srednio moge sie zginac ale wlasnie wybywamay w okolice Castleton zeby zazyc jednak troche ruchu ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2015-01-24 13:48:36 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
W tym tygodniu Brioche z nutella .
Przed pieczeniem ![]() Po pieczeniu ![]() ![]() Przepis z ktorego korzystalam do zrobienia ciasta Składniki: 1/3 szklanki ciepłego pełnego mleka 2,5 łyżeczki suchych drożdży (10 g) lub 20 g drożdży świeżych 3,5 szklanki mąki pszennej 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pół łyżeczki soli 175 g masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka suszonych żurawin lub rodzynków Ponadto: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi wcześniej zrobić rozczyn*). Mleko, mąkę z drożdżami, lekko roztrzepane jajka, cukier, sól umieścić w misie miksera. Wyrobić hakiem do ciasta drożdżowego (lub ręcznie) do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta, przez około 15 minut. Stopniowo do ciasta dodawać masło, łyżka po łyżce (masło można dodatkowo zmiękczyć w mikrofali). Wyrabiać, dalsze kilkanaście minut, do całkowitego wchłonięcia masła przez ciasto. Pod sam koniec wmiksować bakalie. Prawidłowo wyrobione ciasto powinno być miękkie i klejace. Odłożyć do większego naczynia, przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 2 - 2,5 godziny. Po tym czasie ciasto odgazować, uderzając w nie pięścią, ponownie przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 4 - 6 godzin (lub całą noc). A tu filmik jak wykonac ten ksztalt brioszki Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
zosiasamosia | Post #4 Ocena: 0 2015-01-24 14:04:34 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Ewuś, padłam na kolana.
Biję pokłony. Umieram z żalu, ze tego nie skosztuję. ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2015-02-07 12:01:33 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzis serwujemy ciasto jagodowe z polewa serowa
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Lucy_J | Post #6 Ocena: 0 2015-02-07 12:03:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Ewa czy mozna przepis prosic?
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2015-02-07 12:19:36 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-02-07 12:03:50, Lucy_J napisał(a): Ewa czy mozna przepis prosic? Lucy jasne .Podam pozniej bo teraz jestem w szale ogarniania domu ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2015-02-07 13:32:39 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Lucy prosze bardzo przepis
Skladniki na blache o wielkosci mniej wiecej 23 cm /33 cm Ciasto 400 g maki 1/3 szkl cukru 2 lyzeczki proszku 2 jajka 4-5 lyzek mleka 160 gram miekkiego masla Wszystkie skladniki zagniesc w misce i wylozyc na blache Ja zanim wyloze jagody podpiekam ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 10 min Na tak podpieczone i lekko wystudzone ciasto wykladam mrozone jagody (2 opakowania mrozonych jagod z Morrisons , nie pamietam poejmnosci pudelek ) Wykladam tyle zeby przykryly cala powierzchnie ciasta Na to wylac nadzienie : Poniewaz nie mialam polskiego twarogu , ktory normalnie miele wykorzystalam full fat soft cheese 600 g full fat soft cheese 20 lyzek mleka 12 lyzek cukru 2 op waniliowego badz smietankowego budynu jajko Wszystko zmiksowac i wylac na ciasto Piec w temp 180 C przez 1 godzine (mniej wiecej ) Ja juz teraz wiem , ze nastepnym razem dam troche wiecej jagod i 1 op wiecej sera Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Lucy_J | Post #9 Ocena: 0 2015-02-07 15:31:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Dziekuje bardzo
![]() |
Post #10 Ocena: 0 2015-02-07 21:55:50 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|