MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 47 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 46 | 47 | 48 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 47 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2012-11-19 20:20:38 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2012-11-19 20:14:02, martunia2302 napisał(a):
Maszynke do mieleia ma znajoma wiec ominie mnie kupowanie ;-).Z tym ucieraniem to chodzilo mi wlasnie o mase serowa. Mikser mam ale tylko z koncowkami,ktorymi ubija sie piane. Nie wiem czy to sie nadaje do zrobienia tej masy *DONT_KNOW*.


Ja dawalam rade z dobrze zmielonym serem , pod warunkiem ,ze maslo bedzie naprawde miekkie zeby ladnie sie polaczylo .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martunia2302

Post #2 Ocena: 0

2012-11-19 20:37:36 (13 lat temu)

martunia2302

Posty: 1506

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Skąd: Londyn

Ok dziekuje za rade,w sobote podwijam rekawy i do dziela :-D.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #3 Ocena: 0

2012-11-26 10:54:07 (13 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Ostatnio wypróbowany przepis na małe co nieco do kawy *THUMBS UP*

LEMON DRIZZLE CAKE

Składniki

225g miekkiego masła
225g cukru
4 jajka
sok z jednej cytryny
225g mąki (self-raising flour)

Na lukier

sok z cytryny
85g cukru

Masło ucieramy z cukrem na gładka mase,dodajemy jajka i sok z cytryny,przekadamy do foremki (8x21cm).Pieczemy 40-50 min w 160C.

Smacznego :)


A jeszcze mam pytanie:
Znacie moze jakies proste i szybkie kremy,ktorymi moglabym przelozyc Victoria sponge cake?Bo standardowy przepis juz oklepany...

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #4 Ocena: 0

2012-11-26 12:34:23 (13 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

A to moje jak dotychczas ulubione
ciacho
*THUMBS UP*

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2012-12-02 14:18:55 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2012-12-02 14:29:36 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2012-12-02 14:43:18 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2012-12-02 14:56:17 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2012-12-02 15:11:34 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kaskaaa

Post #10 Ocena: 0

2012-12-02 15:38:05 (13 lat temu)

kaskaaa

Posty: 1014

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Skąd: London

Pigula ja robie zawsze ten... http://www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany


Tylko ja daje mniejsze ilosci orzechow i rodzynek albo ich w ogole nie daje, bo moja corcia nie lubi,no chyba zebym zamiast rodzynek wlozyla kawalki czekolady to by zjadla:-]

[ Ostatnio edytowany przez: kaskaaa 02-12-2012 15:40 ]

...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 47 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 46 | 47 | 48 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,