http://www.youtube.com/watch?v=CAsYwW7pt7o
Str 41 z 200 |
|
---|---|
niebieskieucho | Post #1 Ocena: 0 2012-08-30 22:28:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
A czy ktos robil mus czekoladowy? Znalazlem w sieci niezwykly przepis:
http://www.youtube.com/watch?v=CAsYwW7pt7o Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
Sawanna | Post #2 Ocena: 0 2012-09-24 21:43:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2011 Skąd: z Kosmosu |
Będę niedługo robić tort śmietanowy... a, że nie robiłam takowego już lat kilka więc proszę o małą podpowiedź.
Mam dwa krążki biszkoptowe "large" są dość grube więc przetnę je na pół i będą 4. Ile opakowań śmietany muszę kupić żeby wszystko ładnie przełożyć i żeby zostało mi śmietany na wierzch i zrobienie ozdoby dookoła tortu? I jeszcze chciałam spytać - czy ktoś z was używał tych gotowych mas marcepanowych? Znalazłam dzisiaj takie w blokach i zastanawiam się czy mogłabym tego użyć i w jaki sposób? Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-09-24 22:20:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
rozwalkowac jak ciasto.
ja nie walkuje, zjadam na miejscu hihi Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Sawanna | Post #4 Ocena: 0 2012-09-24 22:24:06 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-09-24 22:20:08, krakn napisał(a): rozwalkowac jak ciasto. ja nie walkuje, zjadam na miejscu hihi No już Cię lubię ![]() Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2012-09-24 22:29:34 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-09-24 21:43:16, Sawanna napisał(a): Będę niedługo robić tort śmietanowy... a, że nie robiłam takowego już lat kilka więc proszę o małą podpowiedź. Mam dwa krążki biszkoptowe "large" są dość grube więc przetnę je na pół i będą 4. Ile opakowań śmietany muszę kupić żeby wszystko ładnie przełożyć i żeby zostało mi śmietany na wierzch i zrobienie ozdoby dookoła tortu? I jeszcze chciałam spytać - czy ktoś z was używał tych gotowych mas marcepanowych? Znalazłam dzisiaj takie w blokach i zastanawiam się czy mogłabym tego użyć i w jaki sposób? Mnie przewaznie schodza 2 duze double cream (choc ja kupuje jedna mala ekstra w razie jakby mialo braknac ![]() Mase marcepanowa, kolorowa ,gotowa w kawalkach kupowalam w hobby craft . Nie byla to jednak tania impreza. Jak pisal Krak , wystarczy rozwalkowac A co wogole probujesz z tej masy zrobic na tym torcie? Mozesz poszukac filmikow na you tube.Jest czesto ladnie pokazane jakie cuda mozna zrobic i jak sie z taka masa obchodzic . Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Sawanna | Post #6 Ocena: 0 2012-09-24 22:34:53 (13 lat temu) |
EFKAKONEFKA33 dzięki! Tak właściwie to jeszcze nie wiem co będę robić z marcepana i czy w ogóle coś zrobię tym bardziej, że mam jeszcze ponad tydzień na wymyślenie czegoś ładnego. Ale ponieważ zwróciłam uwagę na ten marcepan (a najchętniej też bym go zjadła jak krakn) to spytałam - co się z tym robi (oprócz jedzenia oczywiście
![]() Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2012-09-24 22:51:40 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Sawana .Ja ogolnie nie jestem zbyt wielka fanka masy marcepanowej . Dla mnie jest zbyt slodka .
Przeszukaj google images ![]() Wyglada tak prosto jak ktos robi ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Samurajka | Post #8 Ocena: 0 2012-10-07 17:54:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2012-09-24 22:34:53, Sawanna napisał(a): EFKAKONEFKA33 dzięki! Tak właściwie to jeszcze nie wiem co będę robić z marcepana i czy w ogóle coś zrobię tym bardziej, że mam jeszcze ponad tydzień na wymyślenie czegoś ładnego. Ale ponieważ zwróciłam uwagę na ten marcepan (a najchętniej też bym go zjadła jak krakn) to spytałam - co się z tym robi (oprócz jedzenia oczywiście ![]() Jak wyszedł Ci tort? Jak bedziesz kiedys potrzebowala pomyslow to Ci podrzuce ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Sawanna | Post #9 Ocena: 0 2012-10-07 19:36:00 (13 lat temu) |
Jakoś wyszedł...
![]() ![]() Zdjęcie trochę niewyraźne bo z komórki na szybko robione: ![]() ... no i okazało się, że "jadalne pisaki" nie nadają się do pisania po śmietanie bo się rozmazały... ![]() No ale... pierwsze koty za płoty... Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...
![]() |
gosia_j | Post #10 Ocena: 0 2012-10-19 08:52:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-03-2012 Skąd: UK |
Kochani, polecam muffinki z cukinią i ananasem. To mój ostatni wynalazek, który przebił nawet do tej pory uwielbiany chlebek bananowy
![]() ] |