MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 41 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 41 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2012-08-30 22:28:46 (13 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

A czy ktos robil mus czekoladowy? Znalazlem w sieci niezwykly przepis:
http://www.youtube.com/watch?v=CAsYwW7pt7o
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Sawanna

Post #2 Ocena: 0

2012-09-24 21:43:16 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Będę niedługo robić tort śmietanowy... a, że nie robiłam takowego już lat kilka więc proszę o małą podpowiedź.
Mam dwa krążki biszkoptowe "large" są dość grube więc przetnę je na pół i będą 4. Ile opakowań śmietany muszę kupić żeby wszystko ładnie przełożyć i żeby zostało mi śmietany na wierzch i zrobienie ozdoby dookoła tortu?

I jeszcze chciałam spytać - czy ktoś z was używał tych gotowych mas marcepanowych? Znalazłam dzisiaj takie w blokach i zastanawiam się czy mogłabym tego użyć i w jaki sposób?
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-09-24 22:20:08 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

rozwalkowac jak ciasto.

ja nie walkuje, zjadam na miejscu hihi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Sawanna

Post #4 Ocena: 0

2012-09-24 22:24:06 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Cytat:

2012-09-24 22:20:08, krakn napisał(a):
rozwalkowac jak ciasto.

ja nie walkuje, zjadam na miejscu hihi

No już Cię lubię :-D
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2012-09-24 22:29:34 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-24 21:43:16, Sawanna napisał(a):
Będę niedługo robić tort śmietanowy... a, że nie robiłam takowego już lat kilka więc proszę o małą podpowiedź.
Mam dwa krążki biszkoptowe "large" są dość grube więc przetnę je na pół i będą 4. Ile opakowań śmietany muszę kupić żeby wszystko ładnie przełożyć i żeby zostało mi śmietany na wierzch i zrobienie ozdoby dookoła tortu?

I jeszcze chciałam spytać - czy ktoś z was używał tych gotowych mas marcepanowych? Znalazłam dzisiaj takie w blokach i zastanawiam się czy mogłabym tego użyć i w jaki sposób?

Mnie przewaznie schodza 2 duze double cream (choc ja kupuje jedna mala ekstra w razie jakby mialo braknac ;-))Mase smietanowa zawsze mozesz dorobic .

Mase marcepanowa, kolorowa ,gotowa w kawalkach kupowalam w hobby craft . Nie byla to jednak tania impreza.
Jak pisal Krak , wystarczy rozwalkowac
A co wogole probujesz z tej masy zrobic na tym torcie?

Mozesz poszukac filmikow na you tube.Jest czesto ladnie pokazane jakie cuda mozna zrobic i jak sie z taka masa obchodzic .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #6 Ocena: 0

2012-09-24 22:34:53 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

EFKAKONEFKA33 dzięki! Tak właściwie to jeszcze nie wiem co będę robić z marcepana i czy w ogóle coś zrobię tym bardziej, że mam jeszcze ponad tydzień na wymyślenie czegoś ładnego. Ale ponieważ zwróciłam uwagę na ten marcepan (a najchętniej też bym go zjadła jak krakn) to spytałam - co się z tym robi (oprócz jedzenia oczywiście:-])

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2012-09-24 22:51:40 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Sawana .Ja ogolnie nie jestem zbyt wielka fanka masy marcepanowej . Dla mnie jest zbyt slodka .
Przeszukaj google images :ozdabianie ciast i tortow.mozesz tez przejrzec oferty cukierni i popodlgadac jak oni dekoruja torty.moze tam znajdziesz inspiracje do swojego cuda

Wyglada tak prosto jak ktos robi ;-) ale przyjdzie czas ze sprobuje swocih sil .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #8 Ocena: 0

2012-10-07 17:54:19 (13 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2012-09-24 22:34:53, Sawanna napisał(a):
EFKAKONEFKA33 dzięki! Tak właściwie to jeszcze nie wiem co będę robić z marcepana i czy w ogóle coś zrobię tym bardziej, że mam jeszcze ponad tydzień na wymyślenie czegoś ładnego. Ale ponieważ zwróciłam uwagę na ten marcepan (a najchętniej też bym go zjadła jak krakn) to spytałam - co się z tym robi (oprócz jedzenia oczywiście:-])

Jak wyszedł Ci tort?
Jak bedziesz kiedys potrzebowala pomyslow to Ci podrzuce *FLOWER*

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #9 Ocena: 0

2012-10-07 19:36:00 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Jakoś wyszedł...:-D Ważne (dla mnie), że smakował, wszyscy którzy go zjedli jeszcze żyją...:-]

Zdjęcie trochę niewyraźne bo z komórki na szybko robione:

Obrazek

... no i okazało się, że "jadalne pisaki" nie nadają się do pisania po śmietanie bo się rozmazały...:-T[

No ale... pierwsze koty za płoty...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

gosia_j

Post #10 Ocena: 0

2012-10-19 08:52:56 (13 lat temu)

gosia_j

Kobieta

Z nami od: 09-03-2012

Kochani, polecam muffinki z cukinią i ananasem. To mój ostatni wynalazek, który przebił nawet do tej pory uwielbiany chlebek bananowy ;)
]

Uwaga moderatora: Rozumiem fascynacje gotowaniem, ale 3 linki w kilka minut do tego samego blogu można uznać za spam. (11+1)

Do góry stronyOffline

Strona 41 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,