MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 40 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 40 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2012-07-08 17:26:56 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Tu ptysie na slono , z nadzieniem miesnym i startym , zoltym serem
Obrazek

Powinnam chyba wkleic w temacie co dzis na obiad ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 08-07-2012 17:40 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-07-08 17:38:38 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2012-07-08 17:40:49 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2012-07-08 17:45:03 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2012-07-08 17:40:49, myszka102 napisał(a):
a macie jakis prosty i szybki przepis na plesniaka?


Wykopalam ten z ktorego ja korzystam ale az sie boje ci podawc bo jak nie wyjdzie to bede musiala usunac konto 8-)

Składniki

- 4 jajka
- 250 g margaryny
- 3 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 zapachu arakowego lub rumowego
- słoik dżemu niskosłodzonego z czarnej pożeczki lub uduszone jabłka jak na szrlotkę (ok. 1-1,5 kg)- ew. z dodatkiem cynamonu jeżeli ktoś lubi

1. Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
2. Podzielić go na 3 częśći. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
3. Pozostałe 4 białka ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieśćie. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 08-07-2012 18:02 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2012-07-08 18:14:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2012-07-09 14:57:33 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

royaloak2

Post #7 Ocena: 0

2012-07-09 15:46:19 (13 lat temu)

royaloak2

Posty: 992

Kobieta

Z nami od: 06-10-2011

Skąd: Londyn

Dziewczyny pomozcie.....

Chce zrobic corce tort na urodziny, wczesniej juz robilam wiec w tym nie bedzie problemu ale zakupilam icing topper i krem na gorze bedzie smietanowy....i tu pytanie ile czasu przed musze nalozyc? Czy sa jakies specjalne metody czy poprostu wystarczy rowno polozyc na wierzch tortu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lola40

Post #8 Ocena: 0

2012-07-09 18:33:20 (13 lat temu)

Lola40

Posty: 279

Kobieta

Z nami od: 06-10-2010

Skąd: Manchester


Myszka 102 ja jak mam ochotę na szybki biszkopt z masą to robię taki z bułką tarta.

4 jajek
5 łyzek cukru/ duże/
6 -7 łyżek bułki tartej.
Żółtka uciera z cukrem, później stopniowo bułkę tartą, na koniec ubitą piane z białek. Pieczemy i gotowe.
Jest to wersja podstawowa ja bardzo często robię różne wariacje na temat.np. daje połowę bułki a połowę tartych orzechów albo mieszankę płatków migdałowych, rodzynek, orzechów i wiórków kokosowych.
Biszkopty wychodzą bardzo smaczne i za każdym razem trochę inne w smaku.Ja piekę 2 krążki a w wersji świątecznej 3/ każdy z innymi dodatkami/
Przekładam to różnymi masami ale jeśli mówimy dzisiaj o czymś na szybko to ja robię masę gotową "Krem do tortów" dr.Oetkera / zazwyczaj większość polskich sklepów ma ten krem.
Moja ulubiona wersja to krem śmietankowy z tym,że ja dodaję na koniec baardzo mocny napar kawy i mam pyszny niezbyt słodki krem kawowy. W tej wersji dodaje trochę mniej mleka / gotowy krem miksuje się z mlekiem a następnie dodaje się dalej miksując miękkie masło/ Wszystko jest wyjaśnione na opakowaniu. Ja dodaje więcej masła tak około 15- 20 dkg.
Zaletą tego przepisu jest to,że robi się to wszystko bardzo prosto, szybko i nigdy się nie nudzi bo można robić różne wariacje.
Na wierzch zazwyczaj daje rozpuszczoną czekoladę albo prażone migdały.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2012-07-09 18:41:08 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2012-07-14 22:02:29 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

W zwiazku z wysypem truskawek w moim domu dzis dwa lekkie torciki truskawkowe

Jeden z bita smietania i truskawkami na zwyklym biszkopcie :

Obrazek

Drugi z biszkoptow zakupionych w Morrisonie i maczanych w galaretce z kremem budyniowym ubitym z maslem

Obrazek

Poniewaz biszkopciki byly maluskie jak groszek ptysiowy troche sie pobawilam i na spod musialam dorobic warstwe normalnego biszkopta .Juz mi sie do sklepu lecciec nie chcialo po kolejna porcje biszkopcikow .



[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 14-07-2012 22:04 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 40 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,