
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 38 z 200 |
|
---|---|
martunia2302 | Post #1 Ocena: 0 2012-06-14 16:22:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2010 Skąd: Londyn |
Wiedzialam ze pozaluje jak tu wejde
![]() ![]() |
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2012-06-14 16:35:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Samurajka - to my robimy to samo ciasto kokosowe! Moje ulubione. Bo szybkie, zawsze wychodzi i pyszne.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Samurajka | Post #3 Ocena: 0 2012-06-14 17:13:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2012-06-14 16:35:04, kolezanka_szkla napisał(a): Samurajka - to my robimy to samo ciasto kokosowe! Moje ulubione. Bo szybkie, zawsze wychodzi i pyszne. Pychotka coo nie? ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2012-06-14 19:47:40 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-06-14 15:51:54, gosiaczek3006 napisał(a): I nie robi Ci sie masa zbyt rzadka????A z galaretkami robilas,czytalam ,ze zamiat wlasnie zelatyny daje sie rozrobiona galaretke i tez scina smietane. Jak chce miec mase truskawkowa do ubitej na dosc sztywno double cream z cukrem pudrem dodaje pol sloika dzemu truskawkowego .Ubijam ale niedlugo , zeby sie niezwazylo. Jak chce miec super wypasiona wersja w male kawalki kroje truskawki i tez dorzucam . Miedzyczasie rozpuszczam 2 galaretki truskawkowe w mniej niz polowie wody z opakowania i jak przestygnie ale niesciagnie sie jeszcze dodaje do reszty . Poczatkowo masa jest dosc luzna ale po wlozeniu do lodowki sie scina . Te dwie galaretki uywam bodajze na 500 ml double cream. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2012-06-14 19:52:45 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-06-14 15:12:35, zuza11 napisał(a):jeszcze zrobię eksperyment-ze szpinakiem-ha! <script src='http://img521.imageshack.us/shareable/?i ![]() ![]() Mozna te rogaliki robic z nadzieniem miesnym czy kapuscianym do barszczu i sa bardzo smaczne . Czasem jak mam natchnienie to co Ty ropbisz ze szpinakiem ja robie w wersji hot dog . Ciasto walkuje w prostokaty . na wierz smaruje sosoem pomidorowym , klade troche podsmazonych pieczarek i parowke na srodek plus kawalek sera zoltego ,zwijam w rulon, smaruje na wierzchu roztrzepanym jajkiem i wkladam do piekarnika (180 stopni) i pieke za sie zrumienia . Swietne jako ciepla przekasa z surowkami . Przepis na Krowke i zdjecie wrzuce pozniej bo ktos mi podprowadzil aparat ze zdjeciem ciasta ![]() [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 14-06-2012 19:53 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-06-14 20:01:21 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2012-06-14 20:05:09 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-06-14 20:01:21, Pigula75 napisał(a): ... i po co ja tu wogole zagladam :-Y :-Y :-Y ![]() ![]() ![]() A nikt ci nie mowil , ze ciekawosc pierwszy stopien do piekla ? ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
tajka | Post #8 Ocena: 0 2012-06-14 20:29:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
No i ja też niepotrzebnie tu wdepłam.Takie tematy powinny byc zakazane!!!Chyba że byłaby możliwośc degustacji
![]() |
justin1976 | Post #9 Ocena: 0 2012-06-14 21:09:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Cytat: 2012-06-14 15:51:54, gosiaczek3006 napisał(a): Cytat: 2012-06-14 15:48:58, justin1976 napisał(a): Gosiaczek ja poprostu ubijam śmietanę z cukrem pudrem (1,5 łyżki na 0,5l śmietany). Podczas ubijania dodaję rozpuszczoną żelatynę (2 łyżeczki). Nie może być za zimna, ale też nie za gorąca. Truskawki rozrabiam w dzbanku koktajlowym. Potem wszystko łączę i mam przepyszną masę truskawkowo-śmietankową, do której ewentualnie dodaję jeszcze trochę cukru pudru jeśli truskawki były zbyt kwaśnie... I nie robi Ci sie masa zbyt rzadka????A z galaretkami robilas,czytalam ,ze zamiat wlasnie zelatyny daje sie rozrobiona galaretke i tez scina smietane. Właśnie dlatego dodaję żelatynę. Jeśli się boisz, to daj więcej np 3 łyżeczki. Z galaretką próbowałam, ale jak dla mnie to nie to samo... Uwierzmi, że mam klietnów, którzy tylko taki tort zamawiają. Masa ma smak koktajlu truskawkowego... |
Post #10 Ocena: 0 2012-06-14 21:35:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|