MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 37 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosiaczek3006

Post #1 Ocena: 0

2012-06-11 12:02:06 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Dobra to teraz sie pochwale....upieklam wczoraj rogaliki Ewy...tez dalam maslo zamiast margaryny,kilka bylo z jablkami,kilka z nutella dla mlodej ,dzemem dla mnie :-) i na probe z budyniem...tylko jakos mi sie budyn rozciapcial:-? jakos wodnisty sie zrobil...no ale byly jadalne...takze co do budyniowych,niech eksperci zmodyfikuja przepis i podadza :-]Zdjec nie wkleje,bo nie robilam ,moje niesttey nie byly tak piekne i rowniutkie jak Ewy,takze nie bede se obciachu robic:-]:-]:-] Ale najwazniejsze ,ze w smaku pyszne:-] Teraz kolej na ciasto Samurajki,tylko odspaniemy po rogalach i do dziela:-]
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #2 Ocena: 0

2012-06-11 19:05:56 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Z przepisu Ewki-tylko "troszkę" grzmoty;-)Ach-i jeszcze do mąki dodaję 1/3 pełnoziarnistej orkoszowej i amarantusowej.Jeśli będziecie w Pl.,to warto kupić-ja dodaje do każdego wypieku i do ciasta naleśnikowego też.
http://speedy.sh/7djZP/P6110186.JPG
http://speedy.sh/spQwC/P6110184.JPG
http://speedy.sh/UaXnd/P6110183.JPG Inaczej nie umię:-( pokazać foto

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 11-06-2012 19:09 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2012-06-11 20:57:36 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2012-06-11 21:36:50 (13 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Dziewczyny jestem z was dumna :-D zaluje ze nie ma zdjec ale mam nadzieje , ze przelamiecie opory i tez bedziecie wklejac . Ja wybralam co ladniejsze ha ha
Te "nietwarzowe" dalam domownikom ;-)

Wsrode robie ciasto "krowka" na przyjazd Gabrysia.Nie wiem czy przepis juz byl , niemniej postaram sie wrzucic i przepis i zdjecie ;-)

To do czwartku ;-)jak juz bede mogla wkleic zdjecie ;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #5 Ocena: 0

2012-06-14 15:12:35 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

no uda się/mam nadzieję/przesłać foto moich wypieków z przepisu ewkikonefki-troszkę je zmodyfikowałam.zawsze do ciast dodaje 2 mąki widoczne na foto/kupowane w pl./dzieki temu,mam nadzieję,że ciasta są zdrowsze!na koniec dodam,że jedne są ze"srem",drugie z makiem/jak do makowca/.jeszcze zrobię eksperyment-ze szpinakiem-ha!

<script src='http://img696.imageshack.us/shareable/?i=p6140186.jpg&p=tl' type='text/j a v a s c r i p t'></script><noscript>Obrazek</noscript>

<script src='http://img155.imageshack.us/shareable/?i=p6140187.jpg&p=tl' type='text/j a v a s c r i p t'></script><noscript>Obrazek</noscript>

<script src='http://img228.imageshack.us/shareable/?i=p6110185l.jpg&p=tl' type='text/j a v a s c r i p t'></script><noscript>Obrazek</noscript>

http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img521/5500/p6140188.jpg

<script src='http://img521.imageshack.us/shareable/?i=p6140188.jpg&p=tl' type='text/J A V A S C R I P T'></script><noscript>Obrazek</noscript>

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 14-06-2012 15:13 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuza11

Post #6 Ocena: 0

2012-06-14 15:18:34 (13 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Musze trzasnąć 2 posta-oczywiście wcześniejsze zdjęcia z rogalikami "wcięło"-zostały dzisiejsze eksperymenty-cholerka!No ale następny raz...:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2012-06-14 15:28:30 (13 lat temu)

ewamik

Posty: 4126

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Skąd: London

Jakiś czas temu zrobiłam tort truskawkowy.
Mówię mam -niebo w gębie !!!
Zrobiłam dokładnie jak w przepisie.Pierwszy biszkopt za bardzo spiekłam.Zrobiłam drugi...
Ot takie ciasto na niedziele. MOja koleżanka jak przyszła do mnie i dałam jej spóbować torcik do kawy,to przewróciła oczami i zaczęła jęczeć -"o ja pier...lę ,ja ie moge" Myslałam,że w język sie ugryzła.
A ona na to-przepyszny tort.
Wklejam Wam link
tort truskawkowy-najprostszy

Szczerze mówiąc zjadłam tylko 1 kawałek. Tort nie ustał nawet 48godz,bo go zjedli

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiaczek3006

Post #8 Ocena: 0

2012-06-14 15:35:51 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

EwaMik tort wyglada super,ja osstanio walczylam z masa smietanowo -truskawkowa i poleglam:-( Kupilam smietane Morrisonowa ...ubilam i normalnie sie zagalopowlaam bo byla sztywna jak gips ,no ale dodalam truskawki ,troszke je pogniotlam ...to mi sie zrobila ciapa..Czytam przepisy na takie masy,jedni daja galaretki w proszku,inni je rozraboiaja ,jeszcze inni daja wlasnie takie rozgniecione truskaki...niewiem co wybrac:-( Moze ma ,ktoras z was sprawdzony pzrepis na taka mase trusksawkowa???Tylko bez serkow macarpone,bo dosc ,ze jestem, kiepska to z serkami watpie czy dam rade zrobic:-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

justin1976

Post #9 Ocena: 0

2012-06-14 15:48:58 (13 lat temu)

justin1976

Posty: 734

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Skąd: Londyn/Croydon

Gosiaczek ja poprostu ubijam śmietanę z cukrem pudrem (1,5 łyżki na 0,5l śmietany). Podczas ubijania dodaję rozpuszczoną żelatynę (2 łyżeczki). Nie może być za zimna, ale też nie za gorąca. Truskawki rozrabiam w dzbanku koktajlowym. Potem wszystko łączę i mam przepyszną masę truskawkowo-śmietankową, do której ewentualnie dodaję jeszcze trochę cukru pudru jeśli truskawki były zbyt kwaśnie...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

gosiaczek3006

Post #10 Ocena: 0

2012-06-14 15:51:54 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Posty: 2554

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Skąd: Crewe

Cytat:

2012-06-14 15:48:58, justin1976 napisał(a):
Gosiaczek ja poprostu ubijam śmietanę z cukrem pudrem (1,5 łyżki na 0,5l śmietany). Podczas ubijania dodaję rozpuszczoną żelatynę (2 łyżeczki). Nie może być za zimna, ale też nie za gorąca. Truskawki rozrabiam w dzbanku koktajlowym. Potem wszystko łączę i mam przepyszną masę truskawkowo-śmietankową, do której ewentualnie dodaję jeszcze trochę cukru pudru jeśli truskawki były zbyt kwaśnie...

I nie robi Ci sie masa zbyt rzadka????A z galaretkami robilas,czytalam ,ze zamiat wlasnie zelatyny daje sie rozrobiona galaretke i tez scina smietane.
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 37 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,