Str 33 z 200 |
|
---|---|
Dodziunia | Post #1 Ocena: 0 2012-05-03 06:58:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
Dzieki Samurajka
|
calineczka2 | Post #2 Ocena: 0 2012-05-03 12:27:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2010 Skąd: Miasto |
Kochane kobietki, mam do Was pytanie takie
![]() |
justin1976 | Post #3 Ocena: 0 2012-05-03 12:54:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Ja taki tort robię w specjalnej foremce. Tu jest podobna do tej, którą ja używam
www.ebay.co.uk/itm/Tiffin-Barbie-Doll-Pan-Baking-Tin-/251043179550?pt=Uk_Crafts_Cake_Decorating_MJ&hash=item3a7356ec1e#ht_500wt_1054 Zanim kupiłam, to w sklepie niedaleko mnie można było wypożyczyć taką foremkę za symbolicznego funta. No bo raczej mało się opłaca kupować ją z myślą tylko jednej lalce... |
calineczka2 | Post #4 Ocena: 0 2012-05-03 13:02:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2010 Skąd: Miasto |
justin1976 a moze masz przepis na ten torcik barbie,bo na razie znalazlam przepis na internecie i jego planuje robic,ale jak masz sprawdzony przepis to moze chetnie bym skorzystala z twojego przepisu.
Jeszcze jedno czyli biszkopt robisz i w tortownicy i w tej blaszce co mi linka wkleilas czy jak?Bede wdzieczna za porade |
justin1976 | Post #5 Ocena: 0 2012-05-03 14:05:57 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
To wszystko zależy od tego jaki duży torcik ma być. Jeśli nie zaduży, to robię tylko na tej blaszce. Ostatnio miałam zamówienie na taki torcik na ok 20 porcji, więc sama "sukienka" byłaby za mała. Dlatego zrobiłam jeszcze kwadratową podstawę. Wyglądało to tak jakby lalka stała na podeście. U mnie z dokładnym przepisem to tak trochę trudno, bo wiele rzeczy dopasowuję do wielkości zamówienia. Na ciast, w standardowych blaszkach nie ma sprawy, ale na niestandardowe torty poprostu dopasowuję do sobie do wielkości. Zresztą to też zależy od tego jaki chcesz mieć smak tego tortu. A do dekoracji trochę zabarwionej śmietany, odpowiednie końcówki do dekoracji i lecę...
[ Ostatnio edytowany przez: justin1976 03-05-2012 14:06 ] |
|
|
darek74 | Post #6 Ocena: 0 2012-05-03 18:15:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2012 Skąd: Londyn |
pomozcie, kobitka wziela sie za murzynka z jablkami, dala tyermoobieg i 180 stopni i po 40 min pieczenia ciasto nadal mokre w srodku, czy dojdzie jeszcze do siebie? czy godzina to nie za duzo na pieczenie murzynka?
|
darek74 | Post #7 Ocena: 0 2012-05-03 18:58:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2012 Skąd: Londyn |
juz wszystko ok, murzynek palce lizac
![]() |
Samurajka | Post #8 Ocena: 0 2012-05-03 19:31:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Calineczka mam dla Ciebie inspiracje co do tortu barbie,moze ona za bardzo nie jest 'bajkowa' i tak typowo cukierkowa,ale mnie urzekla
![]() ![]() A bajkowe torty dla dzieci Mam nadzieje ze sie tutaj pochwalisz swoim dzielem ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
justin1976 | Post #9 Ocena: 0 2012-05-03 19:36:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Ślicznie wygląda ta laleczka, ale mówcie co chcecie... jak widzę ten icing na tortach, to od razu bolą mnie zęby...
|
Post #10 Ocena: 0 2012-05-03 19:38:22 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|