Str 24 z 200 |
|
---|---|
zuza11 | Post #1 Ocena: 0 2012-04-20 12:17:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Do Nemezis 83-sprawdzony przepis na biszkopt: na jedno jajko-3dag cukru i 3dag mąki.Czyli jeśli chcesz zrobić mały biszkopt to bierzesz 6jajek,/3x6dag mąki i tyle szmo cukru/.Zółtka robotem ucierasz z cukrem,białka na sztywno-razem wymieszać łyżką-na końcu po łyżce wsypywać mąkę.Ja nie daję proszku do pieczenia,bo go nie znoszę!Wsadzić do nagrzanego piekarnika 160 C i piec/bez teroobiegu-bo wyschnie/ok.50 min. Masa:4 całe jaja ubijać na parze z 1 szklanką cukru.2 kostki masła utrzeć z /albo rozpuszczona w kąpieli wodnej czekoladaalbo zmiksowane owoce/,dodać jaja i spiryt lub inny alkochol-ilość w/g smaku. Biszkopt po wystudzeniu ...
|
zuza11 | Post #2 Ocena: 0 2012-04-20 12:19:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
nasączyć-może być mocna herbata z cytryną-i przekładać masą.Koniec.
|
Post #3 Ocena: 0 2012-04-20 12:21:36 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
zuza11 | Post #4 Ocena: 0 2012-04-20 12:41:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Nawet niespecjalnie,bo jeśli do masy dasz owoce/maliny albo truskawki-odcisnąć sok/ to jest nawet kwaskowata,a jeśli czekolada-to tylko gorzka!i więcej spirytu lub rumu.Jeśli chcesz to do biszkoptu dodaj kakao i wyjdzie tzw.marczello-mniej słodki
[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 20-04-2012 12:43 ] |
Post #5 Ocena: 0 2012-04-20 12:44:47 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
zuza11 | Post #6 Ocena: 0 2012-04-20 12:47:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Ważne,że prosty,zawsze wyjdzie i bez chemii.
|
nemesis83 | Post #7 Ocena: 0 2012-04-20 13:20:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2011 Skąd: Dorset |
dziękuje za przepis, tak dla mnie musi byc prosty
![]() |
Post #8 Ocena: 0 2012-04-20 15:57:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nemesis83 | Post #9 Ocena: 0 2012-04-20 16:15:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2011 Skąd: Dorset |
MM miesiąc temu zamieściłaś zdjęcie tortu czekoladowego z wkładką kokosowo-migdałową. Czy ta masa czekoladowa to ta której przepis zamieściłaś kilka stron wcześniej??
|
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2012-04-20 16:17:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Ja zazwyczaj robie tort z masą śmietanową.Nie lubimy tych maślanych.
No a jak się lenię mocno,to kupuje gotowy biszkopt już przekrojony ![]() ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|