Str 16 z 200 |
|
---|---|
nedieee | Post #1 Ocena: 0 2011-08-14 12:55:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2008 Skąd: Londyn |
Zieolono mi masz jeszcze jakies fajne przepisy na ciasta
![]() ![]() "Radocha największa na świecie jest nie z bogactwa a z tego że żyjesz jak chcesz ......mam załoge co płynie i miłośc też : )"
|
zielono_mi | Post #2 Ocena: 0 2011-08-16 23:21:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-06-2011 Skąd: Birkenhead |
Dzięki...miło mi...........
![]() Proszę przepisik: Ciasto z białej czekolady. SKŁADNIKI: 3 tabliczki białej czekolady 5 jaj ( białko i żółtko osobno) 100 gr cukru 100 gr margaryny 2 czubate łyżki mąki bułka tarta do obsypania tortownicy tortownica śr.23cm PRZYGOTOWANIE: Do rondelka włóż czekoladę i margarynę, rozpuść całkowicie, na małym ogniu. Co jakiś czas mieszaj tak aby czekolada się nie przypaliła. Jeśli się już całkowicie rozpuści, zestaw z ognia i wystudź. W między czasie nastaw piekarnik aby się nagrzał do 16*C ( bez termoobiegu), prodiż również nastaw aby się rozgrzał. Do żółtek wrzuć cukier i utrzyj na gładką masę ( najlepiej różdżką a nie mikserem, w ten sposób napowietrzysz masę). Jeśli już uzyskasz konsystencję żółtej masy, dodaj mąkę i dalej roztrzepuj. Na koniec dodaj roztopioną i zimną czekoladę ( nie wkładaj do lodówki, wystudź "pokojowo" ![]() |
zielono_mi | Post #3 Ocena: 0 2011-09-30 13:30:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-06-2011 Skąd: Birkenhead |
BANANOWIEC Składniki na 8 porcji: - 1 i 1/2 paczki biszkoptów, - 1 i 1/2 kostki margaryny, - 3 jajka, - 1 szklanka cukru pudru, - 8 bananów, - 3 galaretki: truskawkowa, cytrynowa, - agrestowa lub kiwi Przygotowanie: Każdą galaretkę osobno rozpuścić w bardzo gorącej wodzie i pozostawić do lekkiego stężenia. Na spód blachy położyć biszkopty. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 3 żółtka oraz banany (kilka pozostawić do dekoracji). Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową, zmiksować, wylać na biszkopty i wstawić do lodówki, aby ciasto stężało. Białka ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę wiśniową, zmiksować, wylać na zastygniętą masę biszkoptową. Na wierzchu ułożyć pokrojone w talarki banany. Zalać tężejącą galaretką kiwi lub agrestową. Ciasto chłodzić w lodówce do chwili, aż galaretki zupełnie stężeją. Czas przygotowania 60 minut |
Post #4 Ocena: 0 2012-01-10 13:48:30 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dodziunia | Post #5 Ocena: 0 2012-01-10 14:16:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
MM- jak robie biszkopt to na koncu mieszania dodaje do niego po prostu zmiazdzone orzeczhy wloskie -ale naprawde zmiazdzone-wtedy nie ma ryzyka ze zlamiesz zeba
![]() ![]() a mase do tortu orzechowego robie z mleka skondensowanego-gotuje je w puszkach tak ok 2 godz. jak przestygnie mieszam ze zmielonymi orzechami-ewentualnie mozesz tez dodac maslo-ale wtedy to juz zabójcze dla ud ![]() ![]() ![]() ![]() a to znalazlam w necie : tort orzechowy drugi i trzeci ![]() kolejny [ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 10-01-2012 14:20 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-01-10 14:20:27 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dodziunia | Post #7 Ocena: 0 2012-01-10 14:24:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
mi nigdy nie wyszedl zakalec z tego mojego. jak chcesz to podam ci dokladnie caly przepis, tylko fakt-masa jest ciezka i ogólnie tort jest bardzo sycacy. po kawaleczku kazdy ma dosc slodyczy na jakis czas
![]() ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2012-01-10 14:30:06 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
beata76 | Post #9 Ocena: 0 2012-01-10 15:36:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-01-10 13:48:30, Mama-Myszy napisał(a): Na przyszla srode musze upiec 2 torty. Chcialam zrobic cos innego niz zwykly tort na biszkopcie. Pomyslalam, ze jeden chcialabym biszkoptowo-orzechowy a drugi czekoladowo orzechowy. I tu moje 2 prosby. 1. Czy ma ktos sprawdzony przepis na spod z orzechow wloskich? 2. Czy ma ktos przepis na mase z orzechow wloskich na alkoholu, ale bez tluszczu? Moze byc z zoltek ubijanych na parze albo bita smietana? Bardzo prosze o pomoc, bo ja nigdy nie robilam takich cudow, a ze ma to byc niespodzianka (jedna do pracy a druga do domu) to fajnie byloby sprobowac cos nowego ![]() Ja robilam ostatnio ten tort orzechowy, ale troche zrobilam go po swojemu. Do masy smietanowej dodalam orzechy mieszane(laskowe i wloskie),do masy budyniowej dalam mniej cukru i nie dodalam karmelu. Jak dla mnie pyszny Tort egipski Jezeli ktos lubi z galaretka i truskawkami to na ostatniej imprezie ten powalil wszystkich Truskawkowa ambrozja A tu zdjecie jaki moj wyszedl ![]() Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
Post #10 Ocena: 0 2012-01-12 17:26:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|