MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 16 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nedieee

Post #1 Ocena: 0

2011-08-14 12:55:18 (14 lat temu)

nedieee

Kobieta

Z nami od: 27-07-2008

Zieolono mi masz jeszcze jakies fajne przepisy na ciasta:):)??? Lubie Twoje przepisy
"Radocha największa na świecie jest nie z bogactwa a z tego że żyjesz jak chcesz ......mam załoge co płynie i miłośc też : )"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zielono_mi

Post #2 Ocena: 0

2011-08-16 23:21:33 (14 lat temu)

zielono_mi

Kobieta

Z nami od: 29-06-2011

Dzięki...miło mi...........:)
Proszę przepisik:

Ciasto z białej czekolady.

SKŁADNIKI:

3 tabliczki białej czekolady
5 jaj ( białko i żółtko osobno)
100 gr cukru
100 gr margaryny
2 czubate łyżki mąki
bułka tarta do obsypania tortownicy
tortownica śr.23cm

PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka włóż czekoladę i margarynę, rozpuść całkowicie, na małym ogniu. Co jakiś czas mieszaj tak aby czekolada się nie przypaliła. Jeśli się już całkowicie rozpuści, zestaw z ognia i wystudź. W między czasie nastaw piekarnik aby się nagrzał do 16*C ( bez termoobiegu), prodiż również nastaw aby się rozgrzał. Do żółtek wrzuć cukier i utrzyj na gładką masę ( najlepiej różdżką a nie mikserem, w ten sposób napowietrzysz masę). Jeśli już uzyskasz konsystencję żółtej masy, dodaj mąkę i dalej roztrzepuj. Na koniec dodaj roztopioną i zimną czekoladę ( nie wkładaj do lodówki, wystudź "pokojowo";). Dodawaj partiami czekoladę i cały czas trzepiąc uzyskasz gładką jednolitą masę. Jeśli wlejesz już całą czekoladę, to utrzepuj jeszcze kilka minut. Odstaw na chwilę ciasto i utrzep mikserem pianę z białek. Dodaj partiami do ciasta i wymieszaj. Po czym wlej ciasto do okrągłej formy o średnicy 23cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika/prodiża. Piecz ok 30 - 35 min, po sprawdzeniu patyczkiem, pozostaje suchy. Ciasto nadaje się do zjedzeniu po ostygnięciu. Opadanie ciasta jest rzeczą normalną. Smacznego

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

zielono_mi

Post #3 Ocena: 0

2011-09-30 13:30:07 (14 lat temu)

zielono_mi

Kobieta

Z nami od: 29-06-2011

BANANOWIEC
Składniki na 8 porcji:

- 1 i 1/2 paczki biszkoptów,
- 1 i 1/2 kostki margaryny,
- 3 jajka,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 8 bananów,
- 3 galaretki: truskawkowa, cytrynowa,
- agrestowa lub kiwi
Przygotowanie:

Każdą galaretkę osobno rozpuścić w bardzo gorącej wodzie i pozostawić do lekkiego stężenia. Na spód blachy położyć biszkopty. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 3 żółtka oraz banany (kilka pozostawić do dekoracji). Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową, zmiksować, wylać na biszkopty i wstawić do lodówki, aby ciasto stężało. Białka ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę wiśniową, zmiksować, wylać na zastygniętą masę biszkoptową. Na wierzchu ułożyć pokrojone w talarki banany. Zalać tężejącą galaretką kiwi lub agrestową. Ciasto chłodzić w lodówce do chwili, aż galaretki zupełnie stężeją.

Czas przygotowania 60 minut

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2012-01-10 13:48:30 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #5 Ocena: 0

2012-01-10 14:16:09 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

MM- jak robie biszkopt to na koncu mieszania dodaje do niego po prostu zmiazdzone orzeczhy wloskie -ale naprawde zmiazdzone-wtedy nie ma ryzyka ze zlamiesz zeba :-]:-]-ale ma smak orzechowy.
a mase do tortu orzechowego robie z mleka skondensowanego-gotuje je w puszkach tak ok 2 godz. jak przestygnie mieszam ze zmielonymi orzechami-ewentualnie mozesz tez dodac maslo-ale wtedy to juz zabójcze dla ud ;-);-) tort jest pyszny-w smaku troche przypomina snickersa-ale mega kaloryczny :-]:-]
a to znalazlam w necie :
tort orzechowy

drugi

i trzeci :-)

kolejny

[ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 10-01-2012 14:20 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2012-01-10 14:20:27 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #7 Ocena: 0

2012-01-10 14:24:31 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

mi nigdy nie wyszedl zakalec z tego mojego. jak chcesz to podam ci dokladnie caly przepis, tylko fakt-masa jest ciezka i ogólnie tort jest bardzo sycacy. po kawaleczku kazdy ma dosc slodyczy na jakis czas :-]:-]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2012-01-10 14:30:06 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

beata76

Post #9 Ocena: 0

2012-01-10 15:36:38 (14 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Cytat:

2012-01-10 13:48:30, Mama-Myszy napisał(a):
Na przyszla srode musze upiec 2 torty. Chcialam zrobic cos innego niz zwykly tort na biszkopcie. Pomyslalam, ze jeden chcialabym biszkoptowo-orzechowy a drugi czekoladowo orzechowy.

I tu moje 2 prosby.

1. Czy ma ktos sprawdzony przepis na spod z orzechow wloskich?

2. Czy ma ktos przepis na mase z orzechow wloskich na alkoholu, ale bez tluszczu? Moze byc z zoltek ubijanych na parze albo bita smietana?

Bardzo prosze o pomoc, bo ja nigdy nie robilam takich cudow, a ze ma to byc niespodzianka (jedna do pracy a druga do domu) to fajnie byloby sprobowac cos nowego ;-)

Ja robilam ostatnio ten tort orzechowy, ale troche zrobilam go po swojemu. Do masy smietanowej dodalam orzechy mieszane(laskowe i wloskie),do masy budyniowej dalam mniej cukru i nie dodalam karmelu.
Jak dla mnie pyszny
Tort egipski

Jezeli ktos lubi z galaretka i truskawkami to na ostatniej imprezie ten powalil wszystkich
Truskawkowa ambrozja

A tu zdjecie jaki moj wyszedl

Obrazek
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-01-12 17:26:32 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,