Str 148 z 200 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2020-01-18 08:52:39 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ciasto marchewkowe z masą marchewkową na bazie galaretki, budyniu i soku marchewkowego z sernikiem na zimno
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2020-01-18 10:24:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jestes nieludzka, cudenka przed kawa i sniadaniem .
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2020-01-21 19:00:59 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-01-16 08:41:41, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Te precle mnie zaciekawiły. Może za jakis czas je wypróbuje. Międzyczasie wpadł mi taki przepis w ręce i może dziś będę robić. Przepis na lemon brownies Robiłam lemon brownie dwa razy. Raz z tego przepisu co powyżej. Dobre ale to drugie zdecydowanie lepsze. To drugie jest z dodatkiem białej czekolady. Zrobiłam w większej blaszce z półtora porcji. Blacha była o wymiarach 24/30 cm i następnym razem zrobię z podwójnej żeby było troszkę wyższe. Tu jest ten drugi przepis Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2020-01-25 06:06:27 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Zrobiłam przedwczoraj jeszcze jedno podejście do lemon brownie na wolontariat. Z podwójnej porcji i poprawiłam trochę czas pieczenia. Wyszło najlepsze z tych wszystkich i wyglądem najbardziej zbliżone do tego z filmiku. Za jakiś czas wrzucę zdjęcie.
A tymczasem wrzucam zdjęcie gruszkowej chmurki. Kakaowy biszkopt. Galaretka z gruszkami i cytrynowy krem. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2020-01-25 11:28:32 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Mam wiaderko sera, mam duuuuzo skorki pomaranczowej, maz nie przepada za sernikami i mysle jak przemycic bo ja akurat serniki lubie, byle nie suche
Jakies pomysly?
Ada
|
|
|
jolantina | Post #6 Ocena: 0 2020-01-25 12:13:31 (4 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
A ja bym chciala podpuscic kogos do zrobienia tego cuda.
Moje wyszło tak, ze poszlo od razu, o przepraszam, po jednym kęsie do śmietnika. I zastanawiam sie, co zrobilam nie tak, choc trzymalam sie dosc sztywno przepisu, jak rzadko.Tyle, ze dałam polowe cukru. Ale to nie powino miec wplywu na jakosc. |
gosian | Post #7 Ocena: 0 2020-01-25 12:15:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ada, A sernik na zimno? Do sera dodaj galaretki. Na wierzch zalej innym kolorem galaretki i gotowe. Mozesz upiec cienki biszkopt, albo spód z ciasteczek lub z gotowych małych biszkoptow. Szybko i smacznie
[ Ostatnio edytowany przez: gosian 25-01-2020 12:20 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2020-01-25 12:19:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Jolantina wygląda super. Zrobię w lutym jak będę miała urlop.
To jest ciasto kruche, francuskie czy inne? Co u ciebie nie wyszło? Ciasto czy krem? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
jolantina | Post #9 Ocena: 0 2020-01-25 23:04:44 (4 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Cytat: 2020-01-25 12:19:41, gosian napisał(a): Jolantina wygląda super. Zrobię w lutym jak będę miała urlop. To jest ciasto kruche, francuskie czy inne? Co u ciebie nie wyszło? Ciasto czy krem? I jedno, i drugie.Masa za rzadka, ciasto twarde jak deseczki. Trzymam gosian kciuki za efekt. Sama jestem ciekawa co zrobilam nie tak... |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2020-01-25 23:34:20 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jolantina, ten twoj przepis przypomnial mi ten:
https://www.theguardian.com/food/2019/nov/25/observer-food-monthly-20-best-christmas-baking-recipes-napoleon-russian-cake-alissa-timoshinka Pierwszy raz wyszla mi zbyt lejaca masa, ale ja zagescilam. Drugim razem zwiekszylam dawke maki, i wyszlo swietne. Moje placki tez wydawaly sie sztywne, moze dlatego ze ja upieklam i dopiero na drugi dzien przekladalam kremem. Jednak po przelozeniu masa, i odlezeniu na drugi dzien juz ladnie zmieklo.
Ada
|