Str 139 z 200 |
|
---|---|
Magducha31 | Post #1 Ocena: 0 2019-10-18 14:18:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2011 Skąd: st.albans |
Orzechy as wyluskane I mam wrazenie ze troche stracily smaku, moze jelczeja powoli, nie jestem pewna. A do tego na swieta bede miala nowa dostawe wiec te musze zuzyc. Perla dzieki za przepis, wyglada smakowicie👍🏼
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2019-10-18 16:14:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Musza byc przechowywane w suchym miejscu. Wiem, w UK nie jest latwo takie znalezc.
|
gosian | Post #3 Ocena: 0 2019-10-18 17:19:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Można zrobić snickers. Pyszny i idzie w to ciasto dużo orzechów.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2019-10-19 12:14:04 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Sernik na zimno z konfiturą jagodową
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2019-10-20 04:11:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Słowo się rzekło "salceson" gotowy!
Dwa błędy: dałem za mało jablek z obawy że się zrobi ciapa. Drugi już z lenistwa, miałem za mało kakao w domu ale jechać do sklepu mi się nie chciało. Z dwóch przepisów, ktore otrzymałem od czcigodnych koleżanek stworzyłem jeden, do maximum ograniczając robociznę. Taki już że mnie leń. Godzina 20.12, zaczynam wolną sobotę. |
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2019-10-20 06:46:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
No jabłek rzeczywiście pozalowales. Po przekrojeniu jabłko powinno być przy jabłku.. Jedno przy drugim. A tak poza tym wygląda bardzo apetycznie. Mam nadzieję że będzie smakować.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2019-10-20 06:53:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: d
2019-10-20 06:46:56, gosian napisał(a): No jabłek rzeczywiście pozalowales. Po przekrojeniu jabłko powinno być przy jabłko.. Jeden przy drugim. A tak poza tym wygląda bardzo apetycznie. Mam nadzieję że będzie smakować. Tylko lekko przestyglo i już próbowałem. Cieszy mnie że ilosc proszku i sody jest w sam raz. Generalnie nie lubię proszkowych ciast ale tu proszku nie czuć. |
gosian | Post #8 Ocena: 0 2019-10-20 07:03:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Tak się zastanawiam jak przy moim przepisie jeszcze chciałeś ograniczyć pracę do maximum? Pomijam już fakt że mniej obrales jabłek? Może następnym razem ja skorzystam chcąc zaoszczędzić czas? Przepis prosty, szybki przecież... Tamtego przepisu nie czytałam tylko spojrzałam na składniki..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2019-10-20 07:40:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2019-10-20 07:03:24, gosian napisał(a): Tak się zastanawiam jak przy moim przepisie jeszcze chciałeś ograniczyć pracę do maximum? Pomijam już fakt że mniej obrales jabłek? Może następnym razem ja skorzystam chcąc zaoszczędzić czas? Przepis prosty, szybki przecież... Tamtego przepisu nie czytałam tylko spojrzałam na składniki.. Jablek obrałem wiecej ale mi reka zadrzala i nie dodalem wszystkich. Wszystko zrobilem mixerem choc w przepisie bylo zeby "wymieszac". Nie wykladalem foremek papierem tylko przesypałem mąką. W sumie ciasto fajne, smaczne. Dzięki za inspirację. Dopisalem do folderu - przepisy. |
gosian | Post #10 Ocena: 0 2019-10-20 10:13:21 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Następnym razem spróbuj wymieszać a nie mikserem. Ciasto będzie puszyste jak puch. No i ręka niech ci nie drży
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|