Str 138 z 200 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andyopole |
Post #1 Ocena: 0 2019-10-17 20:13:47 (5 lat temu) |
Posty: 12806
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-10-17 19:52:15, gosian napisał(a):
Jablka musza byc surowe. Ciasto i tak jest slodkie,wiec kwasne jablka moga byc tak mi sie wydaje.Proszek moze byc zamiast sody.
Mam w pracy kilka workow sody ale to trzeba isc, otworzyc, woreczka poszukac, nasypac…
|
|
|
|
|
gosian |
Post #2 Ocena: 0 2019-10-17 21:41:49 (5 lat temu) |
Posty: 9827
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
No strasznie to musi być uciążliwe iść i jeszcze otworzyć? O nasypaniu nawet nie wspomnę... Ale do takiego ciasta warto się poświęcić, daję słowo Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
|
andyopole |
Post #3 Ocena: 0 2019-10-17 22:38:59 (5 lat temu) |
Posty: 12806
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-10-17 21:41:49, gosian napisał(a):
No strasznie to musi być uciążliwe iść i jeszcze otworzyć? O nasypaniu nawet nie wspomnę... Ale do takiego ciasta warto się poświęcić, daję słowo
OK. Przekonalas mnie. Ide do magazynu.
|
|
|
|
gosian |
Post #4 Ocena: 0 2019-10-17 22:56:52 (5 lat temu) |
Posty: 9827
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Daj znać jak Ci ciasto wyszło i jak smakowało. Jajka muszą być ubite jak na biszkopt. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
|
andyopole |
Post #5 Ocena: 0 2019-10-17 23:03:01 (5 lat temu) |
Posty: 12806
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-10-17 22:56:52, gosian napisał(a):
Daj znać jak Ci ciasto wyszło i jak smakowało. Jajka muszą być ubite jak na biszkopt.
Sure!
Wydaje mi sie ze lepiej bedzie upiec w "keksowce". Right?
|
|
|
|
|
gosian |
Post #6 Ocena: 0 2019-10-17 23:43:10 (5 lat temu) |
Posty: 9827
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
To musisz zrobić z połowy porcji w takim razie. To jest porcja na dużą blaszke. Jeżeli się nie mylę to moja ma 40-45 cm. I ciasto wychodzi dość wysokie Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
|
andyopole |
Post #7 Ocena: 0 2019-10-17 23:51:42 (5 lat temu) |
Posty: 12806
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-10-17 23:43:10, gosian napisał(a):
To musisz zrobić z połowy porcji w takim razie. To jest porcja na dużą blaszke. Jeżeli się nie mylę to moja ma 40-45 cm. I ciasto wychodzi dość wysokie
No problem, mam ich od dostatkiem a w piekarniku czyli "dochowce" miesci sie szesc naraz.
|
|
|
|
Magducha31 |
Post #8 Ocena: 0 2019-10-18 11:57:57 (5 lat temu) |
Posty: 255
Z nami od: 05-12-2011 Skąd: st.albans |
Drodzy forumowicze, potrzebuje rady. Mam sporo orzechow wloskich, ktore pilnie trzeba zuzyc, upieklabym cos z nimi ale jakos pomyslow brak. Bede wdzieczna za jakies przepisy 😀
|
|
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #9 Ocena: 0 2019-10-18 12:29:52 (5 lat temu) |
Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2019-10-18 11:57:57, Magducha31 napisał(a):
Drodzy forumowicze, potrzebuje rady. Mam sporo orzechow wloskich, ktore pilnie trzeba zuzyc, upieklabym cos z nimi ale jakos pomyslow brak. Bede wdzieczna za jakies przepisy 😀
Torcik na bazie ciasta z orzechów włoskich (pyszny)
cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/04/tort-orzechowy-z-chawa.htmlTrzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
|
|
|
andyopole |
Post #10 Ocena: 0 2019-10-18 14:06:29 (5 lat temu) |
Posty: 12806
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2019-10-18 11:57:57, Magducha31 napisał(a):
Drodzy forumowicze, potrzebuje rady. Mam sporo orzechow wloskich, ktore pilnie trzeba zuzyc, upieklabym cos z nimi ale jakos pomyslow brak. Bede wdzieczna za jakies przepisy 😀
Dlaczego pilnie? Psują się? Można przechowywać w lupinkach lub wyluskane bardzo dlugo.
|
|
|
|