[ Ostatnio edytowany przez: gosian 10-05-2019 12:27 ]
Str 130 z 200 |
|
---|---|
gosian | Post #1 Ocena: 0 2019-05-10 12:26:21 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Zosia, smak sernika jest.
[ Ostatnio edytowany przez: gosian 10-05-2019 12:27 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
ZosiaS | Post #2 Ocena: 0 2019-05-10 13:49:18 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzięki Gosian, to dobra wiadomość, bo ja za kajmakiem nie bardzo.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2019-05-10 14:05:40 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2019-05-10 13:49:18, ZosiaS napisał(a): Dzięki Gosian, to dobra wiadomość, bo ja za kajmakiem nie bardzo. Zosia, żeby był kajmak potrzeba min. 2 godziny, przecież wiesz. |
ZosiaS | Post #4 Ocena: 0 2019-05-10 14:15:32 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-10 14:05:40, andyopole napisał(a): Cytat: 2019-05-10 13:49:18, ZosiaS napisał(a): Dzięki Gosian, to dobra wiadomość, bo ja za kajmakiem nie bardzo. Zosia, żeby był kajmak potrzeba min. 2 godziny, przecież wiesz. W teorii wiem, w praktyce nigdy nie gotowałam kajmaku. Ja tam wiem co się zrobi z tego mleka w piekarniku? |
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2019-05-10 14:19:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2019-05-10 14:15:32, ZosiaS napisał(a): Cytat: 2019-05-10 14:05:40, andyopole napisał(a): Cytat: 2019-05-10 13:49:18, ZosiaS napisał(a): Dzięki Gosian, to dobra wiadomość, bo ja za kajmakiem nie bardzo. Zosia, żeby był kajmak potrzeba min. 2 godziny, przecież wiesz. W teorii wiem, w praktyce nigdy nie gotowałam kajmaku. Ja tam wiem co się zrobi z tego mleka w piekarniku? Aaaa, to Ty taki kajmakowy teoretyk? Z mlekiem można różne cuda. Przy odpowiedniej technologii i sprzęcie można by bimberku upedzic... |
|
|
ZosiaS | Post #6 Ocena: 0 2019-05-10 14:20:37 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-10 14:19:10, andyopole napisał(a): Cytat: 2019-05-10 14:15:32, ZosiaS napisał(a): Cytat: 2019-05-10 14:05:40, andyopole napisał(a): Cytat: 2019-05-10 13:49:18, ZosiaS napisał(a): Dzięki Gosian, to dobra wiadomość, bo ja za kajmakiem nie bardzo. Zosia, żeby był kajmak potrzeba min. 2 godziny, przecież wiesz. W teorii wiem, w praktyce nigdy nie gotowałam kajmaku. Ja tam wiem co się zrobi z tego mleka w piekarniku? Aaaa, to Ty taki kajmakowy teoretyk? Z mlekiem można różne cuda. Przy odpowiedniej technologii i sprzęcie można by bimberku upedzic... Hahaha, ja to jedynie malibu, i to wieki temu |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2019-05-10 16:08:24 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Chyba sezon na serniki... ja idac za ciosem udanego sernika na swieta, upieklam wczoraj, ale tym razem na kakaowym spodzie, takim cienkim, na szybko (maslo, cukier, dwa jaja i maka), a mase srowa podzielilam na dwie czesci, jedna (waniliowa) dalam na spod, a do drugiej dodalam jakie owoce znalazlam w zamrazalce podczas odmrazania wczoraj. Byly owoce lesne, czeresnie, i paczka malin, razem podduszone w rondelku na kuchence z cukrem, potem zblendowane i przetarte przez sitko. Ledwo mi sie to wszystko do najwiekszej foremki zmiescilo.
Ta czesc bez owocow upiekla sie lepiej, moze lepiej byloby gdybym rozdzielila przed dodaniem mleka do masy, zeby ta z owocami byla bez dodatkowych plynow, bo chociaz owocowe pure bylo geste, to jednak troche tego bylo. I ta czesc z owocami miala byc wyzsza, a opadla troche. W smaku sernik pyszny, nikt by nie wiedzial jaki to exsperyment "na oko" byl. PS Teraz musze zjesc ten kawalek co do zdjecia zrobilam,
Ada
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2019-05-10 18:17:37 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Potrzebuje przepis na dobre tiramisu. Robił ktoś może i może podrzucic sprawdzony przepis? Robiłam dwukrotnie z przepisu z jednej ze stron i wyszla mi zbyt rzadka masa. W pucharkach jakos to ma jeszcze sens i smaczne ale jako ciasto by nie przeszło.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2019-05-10 18:42:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ewa, dodaj trochę żelatyny.. Nie za dużo i będzie ok. Sprawdzone
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2019-05-10 18:49:32 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-10 18:42:08, gosian napisał(a): Ewa, dodaj trochę żelatyny.. Nie za dużo i będzie ok. Sprawdzone No właśnie o tym myślałam. Ale to już za jakis czas, bo jak znów zrobię tiramisu to wylecę z chałupy na zbity pysk Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|