Str 13 z 200 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-06-30 19:33:02 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Vivienne | Post #2 Ocena: 0 2011-06-30 19:45:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Ja uzywam to Jus-Rol (puff - zielone):
http://www.jusrol.co.uk/ |
Kasiulek1983 | Post #3 Ocena: 0 2011-06-30 22:37:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2009 Skąd: WOLVERHAMPTON |
Cytat: 2011-06-30 17:55:36, Mama-Myszy napisał(a): To Wy zupelnie inaczej robicie snickersa niz ja. Co robicie z karmelem jesli mozna wiedziec??? Bo ja robie snickers (pewnie jakis szemrany ![]() u mnie jest 6 warstw -biszkopt ciemny -masa kawowa -beza -karmel -biszkopt -masa kawowa i na wierzchu pomielone orzechy do bezy daje miod i orzechy ![]() Jakub 11
Kacper 6
Antoni 4
i Emilka
![]() |
sonia25 | Post #4 Ocena: 0 2011-06-30 23:02:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2009 Skąd: west midlands |
Vivienne i Kasiulek dziękuje Wam bardzo za pomoc. Nazwę karmelu już zapisałam , wiec jutro na zakupy,a w weekend zrobię to pyszne ciasto
|
gosia090307 | Post #5 Ocena: 0 2011-07-05 13:22:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2010 Skąd: uk |
Cytat: 2009-09-25 15:38:24, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Ciasto jagodowo-waniliowe Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać najlepiej łyżką, przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku w temp. 180oC na jasno brązowy kolor. Ostudzić. Z podanych składników ugotować budyń i gorący wylać na przestudzony biszkopt. Masa: Galaretkę z żelatyną rozpuścić w szklance wody. Jagody przeznaczone na mase zmiksować z cukrem na mus i dodać chłodną galaretkę. Śmietanę ubić na sztywno, stopniowo cały czas ubijając dodawać twarożek, a następnie tężejący mus jagodowy. Na koniec wsypać pozostałe całe jagody, wymieszać i wylać na budyń. Całość posypać startą białą czekoladą. Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki tortowej, 1 budyń waniliowy bez cukru w proszku, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa jagodowa: 0,5 kg jagód /mogą być mrożone/, 0,5 szkl. cukru, 500 gr kremowego twarożku lub gęstego jogurtu naturalnego, 375 ml śmietanki 30%, 1 galaretka o smaku owoców lwśnych, 2 łyżki żelatyny. Budyń: 1 budyń waniliowy na 0,5 l mleka, 2,5 łyżki cukru, 2 szkl. mleka, 1 kopiasta łyżka mąki pszennej. Ponadto: 30 dag jagód, 1 biała czekolada, blaszka o wym. zbliżonych do 20x36 cm. to ciasto jest rewecacyjne, chociaz troche pracochłonne super efekt koncowy ![]() polecam wszystkim - robiłam w niedziele na urodziny i wszystkim smakowało ![]() |
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2011-07-05 15:15:05 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-07-05 13:22:39, gosia090307 napisał(a): to ciasto jest rewecacyjne, chociaz troche pracochłonne super efekt koncowy ![]() polecam wszystkim - robiłam w niedziele na urodziny i wszystkim smakowało ![]() ciesze sie ze smakowalo , w weekend postaram sie wrzucic przepis na miodownik z zasmazanymi jablkami i masa serowa ,to ciasto teraz robi wszedzie furore ![]() musze nawet przetlumaczyc na angielski ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosia090307 | Post #7 Ocena: 0 2011-07-05 15:34:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2010 Skąd: uk |
Cytat: 2011-07-05 15:15:05, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Cytat: 2011-07-05 13:22:39, gosia090307 napisał(a): to ciasto jest rewecacyjne, chociaz troche pracochłonne super efekt koncowy ![]() polecam wszystkim - robiłam w niedziele na urodziny i wszystkim smakowało ![]() ciesze sie ze smakowalo , w weekend postaram sie wrzucic przepis na miodownik z zasmazanymi jablkami i masa serowa ,to ciasto teraz robi wszedzie furore ![]() musze nawet przetlumaczyc na angielski ![]() czekam z niecierpliwościa, uwielbiam takie sprawdzone nowości ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2011-07-06 06:54:05 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-07-05 15:34:27, gosia090307 napisał(a): czekam z niecierpliwościa, uwielbiam takie sprawdzone nowości ![]() udalo mi sie nawet przed weekendem ![]() Składniki 1. Ciasto miodowe: - 0,7 kg mąki - 20 dkg margaryny - 30 dkg cukru pudru - sloiczek miodu - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka 2. Masa serowa: - 1 kg sera białego - 3 jajka - 1 szkl. cukru - 1/2 kostki margaryny - 2 budynie śmietankowe 3. Masa Jabłkowa: - ok. 10 jabłek - 3/4 szkl. cukru - 2 galaretki zolte 4. Dodatkowo: - polewa czekoladowa - płatki migdałów Miodowe ciasto z masą serowo-jabłkową Ciasto miodowe: Z podanych składników zarobić ciasto, podzielić na 3 części. Upiec 3 cienkie placki (po ok. 20 minut każdy). Blache koniecznie wylozyc pergaminem lub folia w rondelku rozpuscic maslo z miodem i cukrem , jak bedzie cieple ale nie gorace dodac make , sode , proszek i jajka moze byc lepiace wiec sie nie przejmowac ze ciezko sie wyklada na blache ,mozna rece opruszyc make zeby latwiej bylo je wylozyc na blasze ,ciasto po chwili wystudzenia bedzie bardzo twarde ,nie nalzey sie tym przejmowac bo masy powinny zmiekczyc ciasto Masa serowa: Ser przemleć, wrzucić do garnka. wkruszyć margarynę, dodać roztrzepane trzepaczką jajka z cukrem - podgrzewać, ciągle mieszając. W 3/4 szkl. mleka rozrobić budynie, dodać do gotującej masy i wymieszać. Goraca masę serową wylać na pierwszy podpiek i przykryć drugim podpiekiem miodowym. Masa Jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, przełożyć do garnka i podsmażyć. Dodać cukier i ciągle mieszając - podsmażać. Na końcu wsypać galaretkę (proszek) i mieszać aż do rozpuszczenia. Masę jabłkową wyłożyć na drugi podpiek, przykryć trzecim podpiekiem miodowym. Gotowe ciasto oblać polewą czekoladową, posypać płatkami migdałowymi przepis znalazlam na str wielkie zarcie ,osobiscie wyprobowany i godny polecenia Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosia090307 | Post #9 Ocena: 0 2011-07-06 13:46:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2010 Skąd: uk |
udalo misie nawet przed weekendem
![]() ślicznie Ci dziekuje ![]() jak tylko zrobie - potwierdze odrazu ![]() pozdrawiam |
nanetka | Post #10 Ocena: 0 2011-07-06 22:27:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2007 Skąd: zagranica |
mam pytanie bo przepis super,czy może być ser ten z wiaderka ?
|