MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Torty i ciasta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 12 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zielono_mi

Post #1 Ocena: 0

2011-06-30 10:17:12 (14 lat temu)

zielono_mi

Posty: 171

Kobieta

Z nami od: 29-06-2011

Skąd: Birkenhead

Ja robię Snickersa co prawda jest przy nim trochę pracy no ale efekt końcowy rewelacyjny.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Kasiulek1983

Post #2 Ocena: 0

2011-06-30 13:05:03 (14 lat temu)

Kasiulek1983

Posty: 420

Kobieta

Z nami od: 01-08-2009

Skąd: WOLVERHAMPTON

Cytat:

2011-06-29 23:09:18, sonia25 napisał(a):
A teraz chodzi za mną CIASTO SNICKERS.Robił ktoś z Was?nie wiem czy mi się wydaje czy jest z nim bardzo dużo roboty?


czy duzo to niewiem;-) praktycznie kazde warstwowe ciasto zajmuje troche czasu;-) ale jak robisz torty to snikersa nie musisz sie obawiac:-D
Jakub 11 Kacper 6 Antoni 4 i Emilka :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sonia25

Post #3 Ocena: 0

2011-06-30 14:13:28 (14 lat temu)

sonia25

Posty: 190

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Skąd: west midlands

muszę się w takim razie w końcu odważyć.najbardziej się boje,żeby mi to mleko skondensowane nie wybuchło, ale zaryzykuje...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasiulek1983

Post #4 Ocena: 0

2011-06-30 14:35:56 (14 lat temu)

Kasiulek1983

Posty: 420

Kobieta

Z nami od: 01-08-2009

Skąd: WOLVERHAMPTON

sonia nie gotuj tego mleka, szkoda czasu:-] w sklepach masz gotowy karmel w puszkach:-D w polandi gotowalam przewaznie po 3szt zeby zaoszczedzic sobie roboty ale tu kupuje gotowy karmel:-)
Jakub 11 Kacper 6 Antoni 4 i Emilka :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sonia25

Post #5 Ocena: 0

2011-06-30 16:57:00 (14 lat temu)

sonia25

Posty: 190

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Skąd: west midlands

Kasiulek dzięki wielkie za informacje, to bardzo ułatwi mi sprawę.Jeszcze dzisiaj spróbuje znaleźć ten karmel.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sonia25

Post #6 Ocena: 0

2011-06-30 16:58:34 (14 lat temu)

sonia25

Posty: 190

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Skąd: west midlands

a jeszcze pytanko czy ten karmel kupujesz w polskim czy w angielskim sklepie? możesz mi jakiś polecić?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Vivienne

Post #7 Ocena: 0

2011-06-30 17:34:58 (14 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Skąd: London

Przepraszam, ze sie wtrace: karmel mozesz kupic w angielskim supermarkecie. Do swojego mazurka uzylam i moge polecic Nestle Carnation caramel (czerwone opakowanie).
A jedno z moich ulubionych ciast to gibanica. Ciasto francuskie przekladane bialym serem, jablkami, utartymi orzechami wloskimi, makiem. Polane smietana.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasiulek1983

Post #8 Ocena: 0

2011-06-30 17:46:31 (14 lat temu)

Kasiulek1983

Posty: 420

Kobieta

Z nami od: 01-08-2009

Skąd: WOLVERHAMPTON

vivi dodaj jak mozesz przepis na to twoje ciacho.... brzmi pysznie:-] dokladnie tego samego karmelu uzywam:-D do kupienia w asdzie morissonie itp;-)

moze uda mi sie dodac linka albo zdjecie;-)
roducts&headerVersion=v1&_requestid=286526" target="_blank">...

no nie do konca mi sie udalo ale w drugim rzadku...trzecie od lewej;-);-);-)

[ Ostatnio edytowany przez: Kasiulek1983 30-06-2011 17:49 ]

Jakub 11 Kacper 6 Antoni 4 i Emilka :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2011-06-30 17:55:36 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Vivienne

Post #10 Ocena: 0

2011-06-30 17:58:01 (14 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Skąd: London

To jest ciasto ze Slowenii.
Robilam z tego przepisu, ale nie dodalam az tyle miodu i cukru, uzylam tylko ciasto francuskie. Nie polalam rowniez smietana.
Do jablek dodalam rodzynki.
http://www.rysch.com/kuchnia/gibanica.htm
Ciasto naprawde pyszne, warte przygotowania, szczegolnie jesienia, w porze swiezych jablek i orzechow

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 12 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,