Str 12 z 200 |
|
---|---|
zielono_mi | Post #1 Ocena: 0 2011-06-30 10:17:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-06-2011 Skąd: Birkenhead |
Ja robię Snickersa co prawda jest przy nim trochę pracy no ale efekt końcowy rewelacyjny.
|
Kasiulek1983 | Post #2 Ocena: 0 2011-06-30 13:05:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2009 Skąd: WOLVERHAMPTON |
Cytat: 2011-06-29 23:09:18, sonia25 napisał(a): A teraz chodzi za mną CIASTO SNICKERS.Robił ktoś z Was?nie wiem czy mi się wydaje czy jest z nim bardzo dużo roboty? czy duzo to niewiem ![]() ![]() ![]() Jakub 11
Kacper 6
Antoni 4
i Emilka
![]() |
sonia25 | Post #3 Ocena: 0 2011-06-30 14:13:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2009 Skąd: west midlands |
muszę się w takim razie w końcu odważyć.najbardziej się boje,żeby mi to mleko skondensowane nie wybuchło, ale zaryzykuje...
|
Kasiulek1983 | Post #4 Ocena: 0 2011-06-30 14:35:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2009 Skąd: WOLVERHAMPTON |
sonia nie gotuj tego mleka, szkoda czasu
![]() ![]() ![]() Jakub 11
Kacper 6
Antoni 4
i Emilka
![]() |
sonia25 | Post #5 Ocena: 0 2011-06-30 16:57:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2009 Skąd: west midlands |
Kasiulek dzięki wielkie za informacje, to bardzo ułatwi mi sprawę.Jeszcze dzisiaj spróbuje znaleźć ten karmel.
|
|
|
sonia25 | Post #6 Ocena: 0 2011-06-30 16:58:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2009 Skąd: west midlands |
a jeszcze pytanko czy ten karmel kupujesz w polskim czy w angielskim sklepie? możesz mi jakiś polecić?
|
Vivienne | Post #7 Ocena: 0 2011-06-30 17:34:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Przepraszam, ze sie wtrace: karmel mozesz kupic w angielskim supermarkecie. Do swojego mazurka uzylam i moge polecic Nestle Carnation caramel (czerwone opakowanie).
A jedno z moich ulubionych ciast to gibanica. Ciasto francuskie przekladane bialym serem, jablkami, utartymi orzechami wloskimi, makiem. Polane smietana. |
Kasiulek1983 | Post #8 Ocena: 0 2011-06-30 17:46:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2009 Skąd: WOLVERHAMPTON |
vivi dodaj jak mozesz przepis na to twoje ciacho.... brzmi pysznie
![]() ![]() ![]() moze uda mi sie dodac linka albo zdjecie ![]() roducts&headerVersion=v1&_requestid=286526" target="_blank">... no nie do konca mi sie udalo ale w drugim rzadku...trzecie od lewej ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kasiulek1983 30-06-2011 17:49 ] Jakub 11
Kacper 6
Antoni 4
i Emilka
![]() |
Post #9 Ocena: 0 2011-06-30 17:55:36 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Vivienne | Post #10 Ocena: 0 2011-06-30 17:58:01 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
To jest ciasto ze Slowenii.
Robilam z tego przepisu, ale nie dodalam az tyle miodu i cukru, uzylam tylko ciasto francuskie. Nie polalam rowniez smietana. Do jablek dodalam rodzynki. http://www.rysch.com/kuchnia/gibanica.htm Ciasto naprawde pyszne, warte przygotowania, szczegolnie jesienia, w porze swiezych jablek i orzechow |