MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciasto francuskie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2009-06-06 14:05:43 (16 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

Cytat:

Kupilam dzisiaj wlasnie ciasto w asda i co ja mam teraz z tym zrobic:-o bo w srodku jest ciasto zbite w 1 kostke-a ja myslalam ze to beda plastry.Co prawda po bokach widac ze to byly kiedys plastry ale boje sie, ze jak zaczne je rozdzielac to wszystko sie rozwali.

pokroj na mniejsze kawalki 4 lub 2 i wlakuj w jedna strone - w sensie ze pasek a nie kwadrat

uff+pastry&domainName=Products&_requestid=34920" target="_blank">to jest ciasto francuski do uzycia bez walkowania do dostania w ASDA:-D

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #2 Ocena: 0

2009-06-06 14:12:00 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

No wlasnie kupilam to

uff+pastry&domainName=Products&_requestid=34920" target="_blank">ciasto

trzecie z lewej
i juz sama nie wiem co z tym zrobic:-(

[ Ostatnio edytowany przez: anielka 06-06-2009 14:12 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

goskauk

Post #3 Ocena: 0

2009-06-06 14:25:28 (16 lat temu)

goskauk

Posty: 959

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Skąd: Reading

Napisane jest ready to roll to znaczy gotowe do walkowania,i jeszcze mozna kupic takie zrolkowane ,szukajcie w lodowkach na polkach.
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer Skype

reivilo

Post #4 Ocena: 0

2009-06-06 14:31:12 (16 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

trzecie z lewej do jak dla mnie to w kostce..czyli ..podziel np na pol i walkuj w jedna strone czyli albo gora dol albo prawo lewo...no i pytane co mam byc produktem koncowym ..czy rozki... rogaliki czy tylko prostokaty z nadzieniem:-D
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #5 Ocena: 0

2009-06-06 14:55:43 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Dziekuje bardzo.
Ja to zawsze sobie cos wymysle a potem nie wiem co z tym zrobic.
Juz mi sie odechcialo tych wypiekow wiec ciasto musi poczekac.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

reivilo

Post #6 Ocena: 0

2009-06-06 15:08:14 (16 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

co ty rob to najlepsze ciasto z tych jakie znam.Jak kupuje te w kostce to rozwlakowuje kroje tylko na prostokaty , czasem na kwadraty, nadziewam - jak kwadrat to skladam w trojkat i do pieca
jakie nadzienie
na slodko
- bialy serek z cukrem
- orzechy zmielone uprazone w masle d dotakiem cukru i miodu
- mus jabkowy
- w ostatecznosci dzem

na slono
- pieczarki z cebulka
- z mieskiem mielonym z indyka - zrolowane jak paszteciki



Nie poddawaj sie - robi sie kilka minut, piecze tez kilka 6-8 i niebo w gebie
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #7 Ocena: 0

2009-06-06 15:42:58 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Cytat:

2009-06-06 15:08:14, reivilo napisał(a):
co ty rob to najlepsze ciasto z tych jakie znam.Jak kupuje te w kostce to rozwlakowuje kroje tylko na prostokaty , czasem na kwadraty, nadziewam - jak kwadrat to skladam w trojkat i do pieca
jakie nadzienie
na slodko
- bialy serek z cukrem
- orzechy zmielone uprazone w masle d dotakiem cukru i miodu
- mus jabkowy
- w ostatecznosci dzem

na slono
- pieczarki z cebulka
- z mieskiem mielonym z indyka - zrolowane jak paszteciki



Nie poddawaj sie - robi sie kilka minut, piecze tez kilka 6-8 i niebo w gebie


Nie kus...
A na jaka grubosc to rozwalkowac, bo to ma byc moj pierwszy raz:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2009-06-06 16:13:38 (16 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

Nie za grubo nie za cienk - sama zobaczysz za dlugo sie nie da tego walkowac bo ciasto sie rozwarstwia, natomiast potem ladnie rosnie w piekarniku, a i nie rob malych rozmiarow ...po za zawijanymi i cietymi jak roladka - marnie rosana i sie przewracaja.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #9 Ocena: 0

2009-06-06 16:46:53 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Jeszcze raz dziekuje.
Mus jablkowy juz sie studzi wiec juz odwrotu nie ma.
Ciekawe co mi wyjdzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anielka

Post #10 Ocena: 0

2009-06-06 18:33:39 (16 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

WYSZLO:-W:-W:-W:-W

Super-tylko co z moja dieta:-]
Teraz maz chce z wolowina a syn z kielbaskami.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,