Cytat:
2010-01-27 13:01:12, sarusm napisał(a):
Widze,ze dawno sie tu nikt nie udzielal wiec odnowie temat.
Ja upieklam ostatnio ciasto jabłkowo-cynamonowe z bakaliami według
przepisu z tego blogu
Wyszlo fajnie,tylko musialam piec dluzej niz bylo w przepisie. Nalezy sprawdzac patyczkiem przed wyjeciem jak nie jest suchy to przedluzyc pieczenie.
No i moze sie ktos dopisze

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sarusm</i> 27-01-2010 13:02 ]
Te ciasto ja juz znam od ponad roku.Troszke sobie ułatwiam bo nie ubijam białka oddzielnie,a jajka całe razem.I nie dodaje miodu bo..nie wiedziałam
Wiesz co,ja tez przedłużałam czas pieczenia bo ciągle był mokry patyczek.Ale po 2pieczeniu zorientowałam się,że przecież tam sa jabłka i one sa mokre.A ha i ja daje 5jabłek.
Faktycznie lepsze jest z cukem pudrem.
Dałam ten przepis koleżankom i one tylko to robia na wieczorki do szkoły,bo naprawde jest łatwe.A dlaczego ciemne ciasto wychodzi?
Bo cynamon jest zmieszany z mąką.
Polecam te ciacho