Postów: 24 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-03-28 13:40:39 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-03-28 13:47:10 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2009-03-28 14:03:12 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2009-03-28 14:05:30 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
minimini | Post #5 Ocena: 0 2009-03-28 14:09:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2008 Skąd: England |
Ja robie pierogi z takim farszem:
-ugotowac ziemniaki posolone zmielic lub zgniesc je tak jak do kopytek i zostawic do ostygniecia -obrac 1 lub 2 dwie cebule pokroic w kostke i na 1 lyzce smalcu lub oleju podsmazyc az sie zarumieni -kielbaske lub boczus pokroic w kostke i takze podsmazyc Potem wszystko razem wymieszac i doprawic sola i pieprzem.Mozesz dosypac troche wiecej pieprzu to bedzie smaczniejsze. Zycze smacznego. |
|
|
Motylek_x3 | Post #6 Ocena: 0 2009-03-28 14:10:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2008 Skąd: Londyn |
A ja uwielbiam słodkie pierogi z serem,ale mi narobiliście smaku.
|
kinga77 | Post #7 Ocena: 0 2009-03-28 14:16:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2009-03-28 13:47:10, vicealigator napisał(a): Kiedys na Podlasiu poczestowano mnie pierogami z kasza gryczana. Nie znam proporcji, ale ugotowana kasze mieszalo sie z przesmazona cebula i twarogiem. I koniecznie duzo pieprzu Robiłam kiedyś pierogi z ciasta jak na kopytka,a farsz to właśnie kasza gryczana,ser biały,albo feta,cebula i podsmażony wędzony boczek.Pierogów się nie gotuje tylko smaży na patelni-pycha |
Motylek_x3 | Post #8 Ocena: 0 2009-03-28 14:18:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2008 Skąd: Londyn |
A moze poszukaj w Googlach ja np zawsze robiłam tradycyjne naleśniki z serem albo z dżemem a tam znalazłam takie naleśniki i już nawet eksperymentowałam no i jestem zadowolona. http://www.we-dwoje.pl/pierozki;warzywne,artykul,8068.html
|
Post #9 Ocena: 0 2009-03-28 14:44:57 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kasiapoz | Post #10 Ocena: 0 2009-03-28 20:02:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2008 |
pomysl o oryginalnych ruskich to cud pozdrawiam Tlenka i innych zwollnenikow ...
daj znac jak potrzebujesz proporcji lekko ostrawe z duza iloscia cebulki dobrze wysmazonej.... moj maz je robi szybciej niz czsami ja ugotuje zupe hahaha wariat.... |