MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy mrozić galarete

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-03-21 15:22:16 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-03-21 16:04:32 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-03-21 16:23:05 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

:-o no pasteryzacja to właśnie "wekowanie"

No z nóżek może być, ale generalnie jako dodatek.
ja robię z mieszanki mięs im więcej gatunków tym lepiej.

standardowy rosołek to:
-wołowina, karczek, rosołowe, ew steki
-kurczak,
-ew trochę indyka.

jak ma być galareta to daje wieprzowinę, tu kupuje te
-golonki na pieczeń

Jarzyny daje bardzo dużo,
-kilka marchew,
-kilka pietruszek,
-seler,
-ze dwie przypalone na ogniu cebule,
-całego pora,
-kawałek kapusty,
-niebieska rzepa (kalarepa?)

Ziele angielskie, czosnek liść laurowy mielony pieprz i sól, ew kostka wołowa i inne przyprawy wg smaku.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2009-03-21 16:30:13 (16 lat temu)

andyopole

Posty: 13528

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Mrozenie NIE
Jesli zrobi sie na zapas spokojnie mozna zagotowac w sloiczkach, nie traci na wartosci i nie musi stac w lodowce. U mnie w domu praktykuje sie to od... zawsze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

reivilo

Post #5 Ocena: 0

2009-03-21 16:50:06 (16 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

dokadnie - galareta po zamrozeniu nadaje sie tylko do wywalenia
duzo lepszy sposob to - goracy produkt do sloiczkow , zamkanc jak zimne do lodowki ....masz na kilka tygodni.Tylko zwracaj uwage na jakosc wieczek nie moga byc uszkodzone.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2009-03-21 17:13:00 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gabi100

Post #7 Ocena: 0

2009-03-21 17:17:33 (16 lat temu)

gabi100

Posty: 90

Kobieta

Z nami od: 02-12-2007

Skąd: Mansfield

Moze u nas mrożenie się sprawdza bo galarete robiliśmy zawsze z wszystkich produktow "własnego chowu" zarówno mięsa i wszystkie warzywa bez żadnej chemii i przyśpieszaczy wzrostu więc tu może pies pogrzebany...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2009-03-21 17:51:36 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2009-03-21 17:53:23 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2009-03-21 18:18:40 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,