Jako,ze jeszcze nie ma takiego dzialu..

SUROWKA Z KAPUSTY
* pol glowki kapusty bialej
* 2 marchewki
* 3 zielone cebulki
* 3-4 lyzki oliwy z oliwek
* sok z polowy cytryny
* sol,pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Kapuste drobno poszatkowac,marchew zetrzec na tarce o grubych oczkach,cebulki pokroic drobno.
2. Pokrojone jarzyny posolic,dodac olej i sok z cytryny,wymieszac.
3. Surowka najlepsza jest w polaczeniu z daniem miesnym.
SALATKA JARZYNOWO-ZIEMNIACZANA
* 5 marchewek
* 2 pietruszki
* seler
* 5 ziemniakow
* por
* 2 jablka
* czerwona papryka
* czerwona cebula
* puszka kukurydzy
* 6 ugotowanych jaj
* 3 korniszony
* majonez/ew. troche musztardy-do smaku/
* czarny mielony pieprz
* sól
Przygotowanie :
Marchewki, pietruszki, seler, ziemniaki umyc, obrac, ugotowac, ostudzic. Por, jabłka, paprykę umyc, oczyscic. Cebule obrac. Kukurydze odsaczyc.
Warzywa i obrane jajka pokroic w kostke, dodac kukurydze, wymieszac. Doprawić sola i pieprzem. Wymieszac z majonezem. Udekorowac przed podaniem wedle uznania.

Przepis na 5-6 osob...