Str 6 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-06-20 18:20:39 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-06-20 18:29:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
zupa Belgijska.
Mrożona mieszanka jarzyn, tak by był miedzy innymi kalafior, marchew itp. Troche słodkiej śmietany łyzka masła Makaron, najlepiej różne kształtki, ale może też być cienki rosołowy. i spory kawałek sera żółtego. Można wykorzystać wczorajszy rosół, albo po prostu na wodzie Jarzynki wsypujemy do rosołu lub wody, gdy już rozmarzną dodajemy słodką śmietane, ale dobrze jest ją wcześniej rozrobić w szklance z ciepłą zupą bo jak walnie się do zupy to może się ściąć. łyżka lub dwie masełka, nie margaryny. makaranon w zależnosci ile na nim jest napisane, gruby można wrzucić gdy jarzyny zaczynają mięknąć, a rosołowy na 2 minuty przed podaniem, czyli jak już są miekkie. gdy już wszytko miekkie, dobrze by makaron się nie rozpadał ![]() ścieramy na tarce ser żółty, pieprz sól do smaku i gotowe. 20-25 minut max Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
ROTAREDOM | Post #3 Ocena: 0 2011-06-24 21:16:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Moj power zestaw numer 666 ![]() ![]() Cook on full power for 1 minute 30 seconds [microwawe 800W] [227g - 549kcal] ![]() [500ml - 350kcal] ![]() [58g - 296kcal] Total 1195 kcal. Cena ok. 4 £. [ Ostatnio edytowany przez: ROTAREDOM 24-06-2011 21:20 ] ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
NoNickname | Post #4 Ocena: 0 2011-06-24 21:40:01 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2011-06-24 21:16:28, ROTAREDOM napisał(a): Moj power zestaw numer 666 ![]() ![]() Cook on full power for 1 minute 30 seconds [microwawe 800W] [227g - 549kcal] ![]() [500ml - 350kcal] ![]() [58g - 296kcal] Total 1195 kcal. Cena ok. 4 £. Całe szczęście,że mieszkasz w 英國,bo już podejrzewałam przez moment,że jesteś moim "eksem" on też "zaspakajał" się identycznym zestawem ![]() |
kociefraszki | Post #5 Ocena: 0 2011-07-01 15:30:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Przetestowalam dzis, mysle ze warte grzechu:
Udzial biora: Olej roslinny Kurzy cycek w ilosci stosownej do potrzeb Cebula w ilosciach dowolnych, wg. upodobania Szpinak (u mnie mrozony, rozdrobniony) Ser - plesniowy jest idealny, moze byc topiony, w braku laku kazdy tarty byle dosc ostry. Sol, pieprz (czarny, mielony), czosnek Goscinnie: Smietanka. Kurzy cycek zostaje pokrojony w kostke i wrzucony na rozgrzany olej, gdzie skwierczac razno oczekuje na dolaczenie pokrojonej w piorka cebuli. Ta dolacza do niego ochoczo, a kiedy juz zeszkli sie w goracych objeciach tluszczyku, do garnka wpada z wizyta szpinak. Jest mu tak dobrze, ze postanawia zostac, wkrotce puszcza soczek i rozplywa sie w blogim cieple. Wowczas zaglada do naszego sosiku sol, pieprz i spora ilosc zmiazdzonego czosnku, dbajac o smak i cudowny aromat calosci. Jesli sosik staje sie zbyt gesty, mozemy podlac go nieco woda, lub goscinnie wystepujaca w tym spektaklu smietanka. Nawet jesli podlewamy woda, smietanka mile polechce nasze kubki smakowe, wiec warto zaprosic ja do stolu. Na koniec, kiedy wszystko nam sie juz ladnie wymieszalo i zycie towarzyskie w naszym garnku kwitnie, dolacza do imprezy ser i topi sie energicznie mieszany. Calosc jest gesta, pachnaca i pyszna. Serwujemy na makaronie, a ze pamietamy o zasadzie im gesciejszy sos tym grubszy makaron, idealne beda rurki, kokardki itp. wieksze formy. Zyczymy udanego spektaklu. |
|
|
kolezanka_szkla | Post #6 Ocena: 0 2011-07-01 15:38:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
kociefraszki - zrobie dla rodziny.
Ja kiedys w ogole miesa nie jadalam. Potem mi przeszlo, tzn skubnelam sobie co nieco i teraz znowu mnie odrzuca... Macie jakies ciekawe przepisy dla bezmiesnych? [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 01-07-2011 15:39 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|