2011-03-29 14:03:47, defcon1 napisał(a):
2011-03-29 13:29:47, kociefraszki napisał(a):
Spaghetti al tonno - nastawiamy wode na makaron, w tym czasie na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pomidory lub przecier pomidorowy. Koncentrat raczej nie. Dusimy kilka minut razem, doprawiamy solą, pieprzem, ziolami. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka z puszki. Jesli byl w oleju, olej nalezy wykorzystac do poczatkowego smazenia. Makaron mial szanse w tym czasie sie ugotowac, koniecznie al dente - wrzucamy go do sosu, mieszamy, podajemy posypane parmezanem. Jadalne. Czas ok 20 minut.
Smazenienie na oleju z ryby...hmmm nie bardzo, moim zdaniem tylko na oliwie z oliwek.
tak, ale koleżanka pisała o tuńczyku z puszki w oleju, a w tym przypadku byłoby to dodawanie oliwy z oliwek to oleju w którym tuńczyk już był. Wiec po co?. Świeżego tuńczyka, czy tego w sosie własnym z puszki to oczywiste ale takiego w oleju to już nie bardzo
