Str 7 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-03-27 13:06:05 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Guylian | Post #2 Ocena: 0 2013-03-27 13:29:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Birmingham |
A ja chce planuje zrobic w tym roku mazurek, ale nie moge sie zdecydowac jaki. Kto ma fajny przepis i zechce sie podzielic? Taki zeby gosciom buty spadly
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2013-03-27 13:48:49 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Guylian | Post #4 Ocena: 0 2013-03-27 14:19:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Birmingham |
Wlasnie ja chyba zrobie jednak z masa kajmakowa. Chyba po prostu zrobie kruchy spod a potem polece na bogato: kwaskowy dzem na spodzie, potem masa kajmakowa i polewa czekoladowa z bakaliami. Najemy sie tyle slodkiego, ze przez kolejnych kilka miesiecy nawet nie spojrzymy na slodycze
![]() |
Madziara19905 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-27 14:47:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2012 Skąd: Morecambe |
Spróbuje zrobić
![]() Mazurek CIASTO : 0,5 kg mąki 0,5 szkl.cukru pudru 1 kostka masła 4 żóltka 2-3 łyżki śmietany 1 cukier waniliowy 2 dkg drożdży POMADA : 1 szkl. kwaśnej śmietany 18% 2 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 1 tabliczka czekolady deserowej Błądzenie jest rzeczą ludzką, wybaczanie - boską
Alexander Pope
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-03-28 22:10:43 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2013-03-29 07:40:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Wlasnie skonczylem tarcie buraczkow na tace. Czesc na drobnej stronie - bedzie z chrzanem a druga czesc na najgrubszej, dodalemn przyprawy i bedzie przystawka do drugiego dania. W piekarniku dochodzi 5 foremek pieczeni (niektorzy mowia ze "rzymska"
![]() W sobote upieke jeszcze tylko sernik i babe drozdzowa, zona dzis zrobila sledziki, salatke warzywna i swieta prawie gotowe. Za 15 minut do lozka, u mnie juz 00.39 w nocy a na osma do roboty... |
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2013-03-29 11:25:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
dzisiaj w nocy zrobiłam kurzaka faszerowanego, oraz bigos z przepsu siostry Anazstazji-bigos,sliwki suszone,szklanka czerwonego wytrawnego wina,zeszklona cebulka,pomidory suszone. Jeszcze musze zapiec w piekarniku ale powiem Wam,że jest pyszny.
Jeszcze chcę zrobić faszerowane ryzem pomidory ale już w sobotę. Dzisiaj zrobię 3 ciasta- sernik w ciemnym cieście,sernik z chałwą(nie robiłam jeszcze),ciasto z masa budyniową ,biszkoptem,masa cappucino i z wiśniami,oraz zwykła babka. |
gosian | Post #9 Ocena: 0 2022-04-11 08:28:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Czas Świąt się zbliża, pora więc myśleć nad listą potraw.
Co robicie w tym roku? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2022-04-11 13:50:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Tradycyjnie sałatka jarzynowa, zamierzam też upiec babkę jeśli uda mi się kupić foremkę. Poza tym nie będę się przepracowywać jak pogoda dopisze to będzie grill
![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|