Postów: 50 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-03-06 16:31:14 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
palikocurek | Post #2 Ocena: 0 2009-03-06 16:43:06 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 02-03-2009 Skąd: East Midlands |
Cytat: 2009-03-06 16:31:14, sarusm napisał(a): Witam osoby dobrze gotujace ![]() Mam prosbe.Dostalam kaczke i nie wiem jak ja przyrzadzic, tj.kurczaka? Prosze o pomysly Z gory dziekuje ![]() Grill? ![]() |
evasta4 | Post #3 Ocena: 0 2009-03-06 16:57:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Oj,kaczka to musi sie zdecydowanie dluzej gotowac niz kurczak
![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
evasta4 | Post #4 Ocena: 0 2009-03-06 16:59:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Znalazlam kilka fajnych przepisow na kaczuche ze swojej dobrej kasiazki kucharskiej.Napisz jaka opcje z ponizszych wybierasz a napisze przepis
![]() 1.Kaczka nadziewana 2.Kaczka pieczona nadziewana bakaliami 3.Kaczka na szybko (chyba najlepsze ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2009-03-06 17:04:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jedno z ulubionych:
Kaczusia w miodzie: Składniki * 1 kaczka * 5 łyżek sojowego sosu, * 1 łyżka oleju, * 3 łyżki świeżej kolendry drobno pokrajanej, * 2 łyżki mieszanki białego pieprzu, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru i cynamonu, * 3 cytryny, * 3 goździki, * 20 dag płynnego miodu, * pieprz świeżo mielony Sposób przygotowania 1. Kaczkę nacieramy mieszaniną sojowego sosu, oleju, cytrynowego soku, "pięciu przypraw", rozgniecionych goździków, 2 łyżek kolendry i pieprzu. Odstawiamy na 15 minut. 2. Pieczemy w piekarniku (w otwartej brytfannie) w temperaturze 220 C. Zarumieniamy ze wszystkich stron, po czym smarujemy pędzlem maczanym w pozostałości marynaty z dodatkiem miodu. 3. Zwilżamy w ten sposób do końca pieczenia. 4. Porcjujemy mięso i obsypujemy resztą kolendry. Można podawać z dowolnymi jarzynami, które dusiliśmy w brytfannie razem z kaczką w jej sosie Piecze sie ok. 40 min. Smacznego ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-03-06 17:05:29 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ciupek77 | Post #7 Ocena: 0 2009-03-06 17:05:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
Cytat: 2009-03-06 16:31:14, sarusm napisał(a): Witam osoby dobrze gotujace ![]() Mam prosbe.Dostalam kaczke i nie wiem jak ja przyrzadzic, tj.kurczaka? Prosze o pomysly Z gory dziekuje ![]() ![]() ![]() |
evasta4 | Post #8 Ocena: 0 2009-03-06 17:13:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Cytat: 2009-03-06 17:05:29, vicealigator napisał(a): Nie lubilem kaczki, dopoki nie zjadlem jej z ananasem po tajsku. Proste i smaczne KACZKA PO TAJSKU No,to moze byc niezle,sprobuje ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|
ciupek77 | Post #9 Ocena: 0 2009-03-06 17:17:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
A filet najlepiej macerowac 48 godz.moj taki najprostszy patent to posiekany czosnek,ziola prowansalskie,sol,pieprz(jak ktos lubi mozna dodac Delikat czerwony),troche oleju i odrobina czerwonego wytrawnego wina.Filet zgrillowac,w rondelku podsmazyc cebulke w kosteczke,podsypac maka,zrumienic(zeby sos byl ciemny),wlac to w czym sie filecik moczyl(zalewa)podlac woda lub rosolkiem.Gdy sos ma juz odpowiednia konsystencje doprawic do smaku tym czego brakuje(sol pieprz).Filet pokroic skosnie,podawac z ziemniaczkami,cwikla i sosikiem.
[ Ostatnio edytowany przez: ciupek77 06-03-2009 17:17 ] |
evasta4 | Post #10 Ocena: 0 2009-03-06 17:22:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2008 Skąd: Hampshire |
Cytat: 2009-03-06 17:17:08, ciupek77 napisał(a): A filet najlepiej macerowac 48 godz.moj taki najprostszy patent to posiekany czosnek,ziola prowansalskie,sol,pieprz(jak ktos lubi mozna dodac Delikat czerwony),troche oleju i odrobina czerwonego wytrawnego wina.Filet zgrillowac,w rondelku podsmazyc cebulke w kosteczke,podsypac maka,zrumienic(zeby sos byl ciemny),wlac to w czym sie filecik moczyl(zalewa)podlac woda lub rosolkiem.Gdy sos ma juz odpowiednia konsystencje doprawic do smaku tym czego brakuje(sol pieprz).Filet pokroic skosnie,podawac z ziemniaczkami,cwikla i sosikiem. [ Ostatnio edytowany przez: <i>ciupek77</i> 06-03-2009 17:17 ] Mniam ![]() ![]() "(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".
|