MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kiełbaska swojej produkcji

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

Str 11 z 30

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-07-05 17:53:37 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

efka, trzeba wrócić do etapu komuny i kupić wielką zamrażare :))

U nas jeszcze nam w lodóweczce zostały 3 kawałki kiełbasy, a ze mamy taką dziwną lodówkę lodówkę z obiegiem powietrza to okazało się że ciupek nam zrobił super suche jak pieprz kabanosy :))))))))), kiełbacha jest jeszcze smaczniejsza niż jak ją braliśmy :)))
I TO JEST KURDE WĘDLINA przez duże W chłopie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

justin1976

Post #2 Ocena: 0

2010-07-05 18:46:18 (15 lat temu)

justin1976

Posty: 734

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Skąd: Londyn/Croydon

A ja już złożyłam zamówienie na następną porcje. U nas te smakołyki same znikają z lodówki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

anielka

Post #3 Ocena: 0

2010-07-05 18:49:19 (15 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Efka to teraz musisz wiecej zamowic i tak jak Krak pisze zamrozic:-]
No chyba, ze chcesz mnie odwiedzac co tydzien;-)
Tak wlasnie zrobila Sarcia bo mieszka od nas niezly kawalek i nie oplaca jej sie odbierac 2-3 kg. tygodniowo.

Co do suchej kielbasy to my tez specjalnie ja sobie suszymy.
Zostawiamy w wedzarni i po paru dniach jest super.

Teraz szykuje sie do zrobienia schabu surowego dojrzewajacego cos ala szynka parmerska. Mam nadz. ze mi wyjdzie i bedzie pycha.
Proces produkcji ok 5 tyg:-o

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-07-05 18:58:17 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-07-05 19:16:51 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

pamietaj, szynka pamerska to proces ponad 12 miesiecy dojzewania, ale pamietaj ze te szynki nie dość że już w trakcje chowu są naszpikowane naturalnymi czynnikami konserwującymi to jeszcze są w odpwoiednich warunkach leżakowane.

A co do czynników, to po prostu świnie są chowane na wolnym powietrzu i karmione ogromnymi ilościami żołędzi :>
nie tylko przyrost i smak ale też właśnie to ze jest taka ubita.

A nie ejst to niewłaściwy moment na takie dojrzewanie? może lepiej poczekać do zimy?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

anielka

Post #6 Ocena: 0

2010-07-05 19:37:01 (15 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Ale napisalam ze ala parmerska i tylko dlatego, zeby uzmyslowic ze chodzi mi o schab surowy, nie wedzony, nie parzona.
Przepis mam, slinka mie leci bo uwielbiam takie wyroby i nie bede czekala do zimy.
Robie to dla siebie nie na sprzedaz wiec jak sie popsuje to trudno.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anielka

Post #7 Ocena: 0

2010-07-05 20:28:00 (15 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Cytat:

2010-07-05 18:58:17, ie2ox4 napisał(a):
No to się narobiło. 5 tygodni bez śieżych wędlin? Bo będzie schab dojrzewał? "Moje" ostatnio kupione wędliny okazały się smaczniejsze niz wieść niosła, no i rodzinka bardzo mi ten zapas uszczypliła, więc kabanosów, ani suchej nie będzie. Muszę dokładniej przejrzeć kalendarz i umówić się na następne spotkanie z wędzarką. Te 60 mil w jedną stronę to nic w porównaniu ze smakołykami, jakie tam dostałem. Tylko jest problem, bo nad stołem wisi kartka, że od jutra się zaczynam odchudzać. W takim razie idę teraz jeszcze dobrze tych wędlin posmakować. Dziekuję za wędlinki. Do nastepnego


Bardzo sie ciesze ze smakowalo:-D

Kartke proponuje wyrzucic do smieci.
Nie tyje sie od zdrowej zywnosci tylko od tej calej chemii w srodku. Skoro w kazdej kielbasie i wedzonkach ze sklepu jest cala tablica Mendeleyewa co pomaga zrobic ze 100kg.- 200kg., po zjedzeniu takiego produktu w naszym organizmie zachodzi podobny proces.
I czlowiek nie tyje tylko puchnie jak te wyroby.

Polecamy sie na przyszlosc tylko prosze o zamowienie tydz. szybciej przed odbiorem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Unwinka

Post #8 Ocena: 0

2010-07-05 21:34:46 (15 lat temu)

Unwinka

Posty: 219

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Skąd: Unwinkowo

Anielka!! Wlaśnie pożarłam parówy na ciepło, które mam od Was (a przed tym skrobnęłam kawalek cieńkiej kiełbaski- tak pachniała, że nie mogłam się oprzeć).

Kiełbaski, piękne, przepyszne i niesamowicie pachnące.

Gdy podaje wasze parowki mojej córce, nie mam wyrzutów sumienia, i nie myślę jakim gównem pod słońcem jest to napakowane..

Muszę powiedzieć, że mój mąż był pod wrażeniem!

Mam pytanie, mogę podac Twój numer telefonu koleżance, jest bardzo zainteresowana, i chciałaby z Tobą porozmawiać.

AU

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #9 Ocena: 0

2010-07-05 22:19:53 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-07-05 22:31:43 (15 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

kurde znowu jestem głodny przez was :) jeszcze trochę tej dyskusji i ten mój ponton mnie nie udźwignie na urlopie a tłuszcz uniemożliwi nurkowanie, jak kaczka z kuprem nad wodą będe pływał hahahha :[ :)))))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 11 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,