
U nas jeszcze nam w lodóweczce zostały 3 kawałki kiełbasy, a ze mamy taką dziwną lodówkę lodówkę z obiegiem powietrza to okazało się że ciupek nam zrobił super suche jak pieprz kabanosy


I TO JEST KURDE WĘDLINA przez duże W chłopie
Str 11 z 30 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2010-07-05 17:53:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
efka, trzeba wrócić do etapu komuny i kupić wielką zamrażare
![]() U nas jeszcze nam w lodóweczce zostały 3 kawałki kiełbasy, a ze mamy taką dziwną lodówkę lodówkę z obiegiem powietrza to okazało się że ciupek nam zrobił super suche jak pieprz kabanosy ![]() ![]() I TO JEST KURDE WĘDLINA przez duże W chłopie Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
justin1976 | Post #2 Ocena: 0 2010-07-05 18:46:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
A ja już złożyłam zamówienie na następną porcje. U nas te smakołyki same znikają z lodówki.
|
anielka | Post #3 Ocena: 0 2010-07-05 18:49:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Efka to teraz musisz wiecej zamowic i tak jak Krak pisze zamrozic
![]() No chyba, ze chcesz mnie odwiedzac co tydzien ![]() Tak wlasnie zrobila Sarcia bo mieszka od nas niezly kawalek i nie oplaca jej sie odbierac 2-3 kg. tygodniowo. Co do suchej kielbasy to my tez specjalnie ja sobie suszymy. Zostawiamy w wedzarni i po paru dniach jest super. Teraz szykuje sie do zrobienia schabu surowego dojrzewajacego cos ala szynka parmerska. Mam nadz. ze mi wyjdzie i bedzie pycha. Proces produkcji ok 5 tyg ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2010-07-05 18:58:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-07-05 19:16:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
pamietaj, szynka pamerska to proces ponad 12 miesiecy dojzewania, ale pamietaj ze te szynki nie dość że już w trakcje chowu są naszpikowane naturalnymi czynnikami konserwującymi to jeszcze są w odpwoiednich warunkach leżakowane.
A co do czynników, to po prostu świnie są chowane na wolnym powietrzu i karmione ogromnymi ilościami żołędzi :> nie tylko przyrost i smak ale też właśnie to ze jest taka ubita. A nie ejst to niewłaściwy moment na takie dojrzewanie? może lepiej poczekać do zimy? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
anielka | Post #6 Ocena: 0 2010-07-05 19:37:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Ale napisalam ze ala parmerska i tylko dlatego, zeby uzmyslowic ze chodzi mi o schab surowy, nie wedzony, nie parzona.
Przepis mam, slinka mie leci bo uwielbiam takie wyroby i nie bede czekala do zimy. Robie to dla siebie nie na sprzedaz wiec jak sie popsuje to trudno. |
anielka | Post #7 Ocena: 0 2010-07-05 20:28:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Cytat: 2010-07-05 18:58:17, ie2ox4 napisał(a): No to się narobiło. 5 tygodni bez śieżych wędlin? Bo będzie schab dojrzewał? "Moje" ostatnio kupione wędliny okazały się smaczniejsze niz wieść niosła, no i rodzinka bardzo mi ten zapas uszczypliła, więc kabanosów, ani suchej nie będzie. Muszę dokładniej przejrzeć kalendarz i umówić się na następne spotkanie z wędzarką. Te 60 mil w jedną stronę to nic w porównaniu ze smakołykami, jakie tam dostałem. Tylko jest problem, bo nad stołem wisi kartka, że od jutra się zaczynam odchudzać. W takim razie idę teraz jeszcze dobrze tych wędlin posmakować. Dziekuję za wędlinki. Do nastepnego Bardzo sie ciesze ze smakowalo ![]() Kartke proponuje wyrzucic do smieci. Nie tyje sie od zdrowej zywnosci tylko od tej calej chemii w srodku. Skoro w kazdej kielbasie i wedzonkach ze sklepu jest cala tablica Mendeleyewa co pomaga zrobic ze 100kg.- 200kg., po zjedzeniu takiego produktu w naszym organizmie zachodzi podobny proces. I czlowiek nie tyje tylko puchnie jak te wyroby. Polecamy sie na przyszlosc tylko prosze o zamowienie tydz. szybciej przed odbiorem. |
Unwinka | Post #8 Ocena: 0 2010-07-05 21:34:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2007 Skąd: Unwinkowo |
Anielka!! Wlaśnie pożarłam parówy na ciepło, które mam od Was (a przed tym skrobnęłam kawalek cieńkiej kiełbaski- tak pachniała, że nie mogłam się oprzeć).
Kiełbaski, piękne, przepyszne i niesamowicie pachnące. Gdy podaje wasze parowki mojej córce, nie mam wyrzutów sumienia, i nie myślę jakim gównem pod słońcem jest to napakowane.. Muszę powiedzieć, że mój mąż był pod wrażeniem! Mam pytanie, mogę podac Twój numer telefonu koleżance, jest bardzo zainteresowana, i chciałaby z Tobą porozmawiać. AU |
Post #9 Ocena: 0 2010-07-05 22:19:53 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2010-07-05 22:31:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
kurde znowu jestem głodny przez was
![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|