Postów: 291 |
|
---|---|
norma11 | Post #1 Ocena: 0 2008-12-14 12:57:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 Skąd: Tam gdzie cisza |
Witam wszystkich uczestnikow forum. Nadchodza swieta, ktore bedziemy spedzali w Anglii i tak sobie zamarzylam o kielbasce domowej, zrobilabym chetnie. Najpierw jednak postanowilam zapytac: moze ktos ma juz jakies doswiadczenia w tej dziedzine. Pochwalcie sie prosze swoimi osignieciami pt: masarstwo. Czy dodajecie wolowinki? Gdzie kupujecie i jakie miesko? Pelujecie mieso a jezeli tak to na sucho czy w kapieli? Przyprawy i technologia. Bede chetnie czytala i uczyla sie. Dzieki
|
anmi | Post #2 Ocena: 0 2008-12-14 14:37:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-03-2007 Skąd: Newark |
mówisz i masz
![]() ![]() |
norma11 | Post #3 Ocena: 0 2008-12-14 14:54:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 Skąd: Tam gdzie cisza |
Dziekuje. Tam juz bylam i wiele sie nauczylam tez. Mnie zalezy raczej na opis kogos kto tutaj w angielskich warunkach dla siebie przsygotowuje sobie takie rarytasy.Poczytam kogos kto to juz robil. O wedzeniu tez jakie drzewo?
|
LukasziKasia | Post #4 Ocena: 0 2008-12-14 14:59:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-09-2007 Skąd: Heywood |
Ja kupilem kabanosy w sklepie niby kabanosy ale nie do konca. Na poczatku powiesilem je w lazience bo tam bylo najcieplej po jakims czasie jak juz obeschly powiesilem je na sznurkach od bielizny na zewnatrz tak sobie wisialy po 1,5 miesiaca moglem je zjesc ze smakiem. (acha trzeba sciagac jak desazcz pada i przewieszac do jakiegos innego miejsca np. kibel).
Pozdrawiam |
anmi | Post #5 Ocena: 0 2008-12-14 15:05:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-03-2007 Skąd: Newark |
Cytat: 2008-12-14 14:59:44, LukasziKasia napisał(a): Ja kupilem kabanosy w sklepie niby kabanosy ale nie do konca. Na poczatku powiesilem je w lazience bo tam bylo najcieplej po jakims czasie jak juz obeschly powiesilem je na sznurkach od bielizny na zewnatrz tak sobie wisialy po 1,5 miesiaca moglem je zjesc ze smakiem. (acha trzeba sciagac jak desazcz pada i przewieszac do jakiegos innego miejsca np. kibel). Pozdrawiam No fakt jak sobie powisza w takim kiblu to na pewno nabiorą aromatu ![]() ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-12-14 15:08:18 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #7 Ocena: 0 2008-12-14 15:12:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
No ja tez bym sie skusila zrobienia swojskiej kielbaski tylko gdzie ja uwedzic?
|
LukasziKasia | Post #8 Ocena: 0 2008-12-14 15:15:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-09-2007 Skąd: Heywood |
Cytat: 2008-12-14 15:12:47, anielka napisał(a): No ja tez bym sie skusila zrobienia swojskiej kielbaski tylko gdzie ja uwedzic? W kiblu ![]() Pozdrawiam |
LukasziKasia | Post #9 Ocena: 0 2008-12-14 15:17:32 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-09-2007 Skąd: Heywood |
Cytat: 2008-12-14 15:08:18, BarbieGirl napisał(a): Cytat: 2008-12-14 14:59:44, LukasziKasia napisał(a): (acha trzeba sciagac jak desazcz pada i przewieszac do jakiegos innego miejsca np. kibel). Pozdrawiam Trzymasz (wieszasz) jedzenie w "kiblu" fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!! ![]() Nie ma sie co dziwic a mieso ktore kupujemy to jak robia? A tak nawiasem mowiac u mnie w kiblu jest generalnie swietnie tzn zadnego robactwa, grzybow, plesni mam nawet wentylator ktory osusza atmosfere - jednym slowem full wypas. ![]() Pozdrawiam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: LukasziKasia 14-12-2008 15:20 ] |
anielka | Post #10 Ocena: 0 2008-12-14 15:32:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Cytat: 2008-12-14 15:15:12, LukasziKasia napisał(a): Cytat: 2008-12-14 15:12:47, anielka napisał(a): No ja tez bym sie skusila zrobienia swojskiej kielbaski tylko gdzie ja uwedzic? W kiblu ![]() Pozdrawiam ![]() |