Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-05-02 18:33:56 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krunschwitz | Post #2 Ocena: 0 2008-05-02 18:55:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
No i oczywiscie nie wolno zapomniec o grillu,weglu i podpalce do grilla
![]() ![]() ![]() Przydatne bywaja tez tzw.narzedzia grillowe ![]() ![]() ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
Post #3 Ocena: 0 2008-05-02 18:59:44 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krunschwitz | Post #4 Ocena: 0 2008-05-02 19:28:48 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
"A ja mam swa gitare,
spodnie wytarte i buty stare, wiatry niosa mnie..." Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
_Steve_ | Post #5 Ocena: 0 2008-05-03 10:20:41 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
Teamt pierwsza klasa
![]() U mnie w niedziele tez sie zapowiada wieksze party. Jak zobaczycie oboki dymu kolo Heatrow, to grill u mnie ![]() ![]() Ja mam w planach miesko (uprzednio matynowane), udka i szkrzydelka, biala kiebasa, frankfurterki, cebulka, ziemniaczki i wszystko inne co na drzewo nie ucieknie hehe. Piwko, moze jakies drinkowanie. Jak trafie kaszaneczke, to obowiazkowo bedzie. Sprobuje z czosnkiem, pita i wrap'ami. Chrzan, keczup i muszdarda (polskie). Oj, juz sie nie moge doczekac :D |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2008-05-11 15:39:56 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ja zazwyczaj przygotowuje kilka tygodni wczesniej buteke oliwy z oliwek z przprawami pikantnymi, typu kolendra czosnek, ostra papryka chili, jałowiec, bazylia i zapomniałem jak się nazywa jeszcze jedena przyprawa, wygląda jak iglak ale igiełki ma miekkie, wspaniale aromatyzuje każdy rodzaj miesa, od kurzczaka do wołowiny.
Moj pomyłs to kotlety czy to wołowe czy wieprzowe nasączamy ulubionymi ziołami, dobrze jest by w oliwie z czosnkiem i przyprawami oraz solą poływało kilka godzin co najmiej, potem obsypujemy TYLKO MĄKĄ żadnego ciata... mieso nie wysycha, jest miekkie jak tradycyjny schabowy, a jednoczesnie smakowo jakiś inny :D pyszny! jak ktośnie ma ochoty i czasu na robie samemu oliwy smakowych to możecie wpaśc do TKMAX i tam wybrac co pewien czas coś w nowym smaku, warto! acha jest coś takiego jak OCET VINEGRE BALSAMICO, wspaniały "śliwkowo-winogronowy" smak, kilka kropel do mizerii, czy do mięsa zupełnie zmienia jego smak, i urozmaica, oczywiście trzeba nie przedobrzyć i smakować, a co do octu winnego wspaniale zmiękcza mięso, marynowanie przez dobe, stary sposób jak świat! Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
polskismak | Post #7 Ocena: 0 2011-01-07 13:55:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: londyn |
jeżeli kilka tygodni wczesniej trzeba zaczynać przygotowania to ostatnia chwila żeby już pomysleć o grilowaniu w majowy długi weekend.
Krakn ja raczej jestem zwolennikiem grilowania dla mniej cierpliwych , zwykle od pomysłu do realizacji nie mija więcej niż 1 godzina . Chyba że podpałka i węgiel jest do ...... , wtedy jakieś 15 min dłużej. Pewnie mniej smaczna opcja od Twojej ale też mniej skomplikowana . A jeżeli chodzi o wybór produktów to najbardziej lubię karkówkę oraz białą kiełbaskę , oczywiście sowicie przyprawione . polskismak co uk
Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-01-07 15:31:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
uuuu wykopiska z przed 3 lat, no tak snieg stopnial najwyzsza pora wyszczotkowac grila, umyc i ...
Wyprobowac? ![]() Faktycznie jak by deszcz nie padal mozna by zrobic obiad grilowany, mam 2 pasy razem okolo 1,5 kg zeberek surowych, ale one grubo miesem obrosniete, chyba te swinie to na silowni chodowane ![]() Kielbasa itp to faktycznie dobra przygrywka przed jedzeniem, by przestac sie slinic ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Gabryska1234 | Post #9 Ocena: 0 2011-01-07 16:17:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
jak poczytalam to sobie tylko smaczka narobilam....
Krakan u Was pada deszcz a mnie snieg dzis zasypal wiec na bank nici z grilla ![]() u mnie zazwyczaj jest piwko ![]() |