MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co obowiązkowo na grilla?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-05-02 18:33:56 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2008-05-02 18:55:18 (17 lat temu)

krunschwitz

Posty: 6074

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Skąd: trzeci kamień od Słońca

No i oczywiscie nie wolno zapomniec o grillu,weglu i podpalce do grilla:-]:-]:-]
Przydatne bywaja tez tzw.narzedzia grillowe:-]:-]:-]
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2008-05-02 18:59:44 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2008-05-02 19:28:48 (17 lat temu)

krunschwitz

Posty: 6074

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Skąd: trzeci kamień od Słońca

"A ja mam swa gitare,
spodnie wytarte
i buty stare,
wiatry niosa mnie..."
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

_Steve_

Post #5 Ocena: 0

2008-05-03 10:20:41 (17 lat temu)

_Steve_

Posty: 1164

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Skąd: Luton

Teamt pierwsza klasa :-)
U mnie w niedziele tez sie zapowiada wieksze party.
Jak zobaczycie oboki dymu kolo Heatrow, to grill u mnie :-]:-]


Ja mam w planach miesko (uprzednio matynowane), udka i szkrzydelka, biala kiebasa, frankfurterki, cebulka, ziemniaczki i wszystko inne co na drzewo nie ucieknie hehe.

Piwko, moze jakies drinkowanie.

Jak trafie kaszaneczke, to obowiazkowo bedzie. Sprobuje z czosnkiem, pita i wrap'ami. Chrzan, keczup i muszdarda (polskie).


Oj, juz sie nie moge doczekac :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2008-05-11 15:39:56 (17 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

ja zazwyczaj przygotowuje kilka tygodni wczesniej buteke oliwy z oliwek z przprawami pikantnymi, typu kolendra czosnek, ostra papryka chili, jałowiec, bazylia i zapomniałem jak się nazywa jeszcze jedena przyprawa, wygląda jak iglak ale igiełki ma miekkie, wspaniale aromatyzuje każdy rodzaj miesa, od kurzczaka do wołowiny.
Moj pomyłs to kotlety czy to wołowe czy wieprzowe nasączamy ulubionymi ziołami, dobrze jest by w oliwie z czosnkiem i przyprawami oraz solą poływało kilka godzin co najmiej, potem obsypujemy TYLKO MĄKĄ żadnego ciata... mieso nie wysycha, jest miekkie jak tradycyjny schabowy, a jednoczesnie smakowo jakiś inny :D
pyszny!

jak ktośnie ma ochoty i czasu na robie samemu oliwy smakowych to możecie wpaśc do TKMAX i tam wybrac co pewien czas coś w nowym smaku, warto!
acha jest coś takiego jak OCET VINEGRE BALSAMICO, wspaniały "śliwkowo-winogronowy" smak, kilka kropel do mizerii, czy do mięsa zupełnie zmienia jego smak, i urozmaica, oczywiście trzeba nie przedobrzyć i smakować, a co do octu winnego wspaniale zmiękcza mięso, marynowanie przez dobe, stary sposób jak świat!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

polskismak

Post #7 Ocena: 0

2011-01-07 13:55:47 (14 lat temu)

polskismak

Posty: 735

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

Skąd: londyn

jeżeli kilka tygodni wczesniej trzeba zaczynać przygotowania to ostatnia chwila żeby już pomysleć o grilowaniu w majowy długi weekend.
Krakn ja raczej jestem zwolennikiem grilowania dla mniej cierpliwych , zwykle od pomysłu do realizacji nie mija więcej niż 1 godzina . Chyba że podpałka i węgiel jest do ...... , wtedy jakieś 15 min dłużej.
Pewnie mniej smaczna opcja od Twojej ale też mniej skomplikowana . A jeżeli chodzi o wybór produktów to najbardziej lubię karkówkę oraz białą kiełbaskę , oczywiście sowicie przyprawione .
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-01-07 15:31:00 (14 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

uuuu wykopiska z przed 3 lat, no tak snieg stopnial najwyzsza pora wyszczotkowac grila, umyc i ...

Wyprobowac? :))))
Faktycznie jak by deszcz nie padal mozna by zrobic obiad grilowany, mam 2 pasy razem okolo 1,5 kg zeberek surowych, ale one grubo miesem obrosniete, chyba te swinie to na silowni chodowane :)) wiec piecaenie tez zajelo by sporo czasu.

Kielbasa itp to faktycznie dobra przygrywka przed jedzeniem, by przestac sie slinic :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Gabryska1234

Post #9 Ocena: 0

2011-01-07 16:17:57 (14 lat temu)

Gabryska1234

Posty: 825

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

Skąd: Bradford

jak poczytalam to sobie tylko smaczka narobilam....

Krakan u Was pada deszcz a mnie snieg dzis zasypal wiec na bank nici z grilla :-) hehehe

u mnie zazwyczaj jest piwko :-) kurczak solidnie doprawiony i marynowany, szaszlyczki, boczus, kielbaska, ziemniaczki pieczone i maselko czosnkowe. aha i jakas salata z innymi warzywkami

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,