Str 4 z 32 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-04-01 19:32:38 (15 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
Dodziunia | Post #2 Ocena: 0 2009-04-01 19:37:20 (15 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
to sie nie miesci w jajku, tylko połówki jajek układasz w półmisku i posypujesz kolejno
|
eltax1978 | Post #3 Ocena: 0 2009-04-01 20:17:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
a ja jajeczka robie tak
jajka ugotowane na twardo przekroic wzdluz na pol, lyzeczka wybrac ostroznie wnetrze jajeczka (uwazac nie pokruszyc skorupki) jajka posiekac ,dodac nac pietruszki i posiekana cebulke albo szczypiorek no i dodac sol pieprz wymieszac wszystko i ta masa jajeczna wypelniac skorupki nastepnie wierzchem przykladac do bulki tartej tak zeby sie przykleila i smazyc na rozgrzanym tluszczu przez kilka minut jak dla mnie pychota Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
Post #4 Ocena: 0 2009-04-01 21:34:56 (15 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|
anna69 | Post #5 Ocena: 0 2009-04-02 11:13:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-04-01 18:31:37, gozdzikowa napisał(a): Dajcie jakies pomysly na te jajka faszerowane, please! Przeczytalam wszystkie posty od poczatku i nic nie znalazlam. Wszyscy pisza, ze beda jajka, jajka i jajka, ale co ciekawego mozna z nimi zrobic? U mnie zawsze byly nadziewane szynka, pieczarkami i kawiorem a w tym roku chcialabym zrobic cos innego, ale nie bardzo mam pomysla! Troche z tym roboty dlatego u mnie w domu robi sie je tylko na welkanoc ale jaki efekt i smak!! -20jajek -duzy peczek: szczypiorku, pietruszki i kopru(jesli sa przecietne to po 2) -sol i pieprz -maslo -bulka tarta 18jaj gotujemy na twardo uwazajac zeby nie popekaly...pozniej krimy je razem ze skorupka(!!!) wzdluz, wyjmujemy delikatnie ze skorupki zeby nie popekaly (skorupki oczywiscie) i wrzucamy do michy....siekamy drobniutko zielenine i dodajemy do jajek razem z 3 lyzkami masla i 2 surowymi jajkami(te skorupki tez mozna tak delikatnie przeciac ze je takze wykorzystac) dodajemy soli i pieprzu..ugniatamy jajka i maslo ugniataczka do ziemniakow lub widelcem...musi powstac masa smakujemy i jesli dosc slone i dosc zieleniniowe to ladujemy do skorupek strone od srodka (tan nie skorupke) obtaczmy w bulce tartej i podsparzamy na masle(tylko) na bardzo malym ogniu..pod przykryciem(az wierz skorupki bedzie cieply - uwaga zeby nie przypalic!!) mozna zrobic dzien wczeniej i podsmarzac przed samym podanem..nalpeosze jak cieple!!...mowie wam rewelacja!! |
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2009-04-02 11:16:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2009-04-01 20:17:43, eltax1978 napisał(a): a ja jajeczka robie tak jajka ugotowane na twardo przekroic wzdluz na pol, lyzeczka wybrac ostroznie wnetrze jajeczka (uwazac nie pokruszyc skorupki) jajka posiekac ,dodac nac pietruszki i posiekana cebulke albo szczypiorek no i dodac sol pieprz wymieszac wszystko i ta masa jajeczna wypelniac skorupki nastepnie wierzchem przykladac do bulki tartej tak zeby sie przykleila i smazyc na rozgrzanym tluszczu przez kilka minut jak dla mnie pychota czyli robimy tak samo nie doczytalam...do ciebie tylko odrazu wkleilam swoj sposob |
Webmaster | Post #7 Ocena: 0 2009-04-02 11:18:06 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Posprzątałem trochę w temacie
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
|
anna69 | Post #8 Ocena: 0 2009-04-02 11:21:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
A co do swieconki wsadzacie??
|
eltax1978 | Post #9 Ocena: 0 2009-04-02 11:50:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
mam maly koszyk
to tylko jajeczka, sol, chlebek, i takie tam kurczaczki i kwiatuszki dla ozdoby Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
Post #10 Ocena: 0 2009-04-02 11:58:29 (15 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|