MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wielkanoc - jak spędzacie i co gotujecie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 20 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2021-03-19 22:39:31 (4 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Trzeba było tak od razu :-]
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #2 Ocena: 0

2021-03-19 22:42:39 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-19 22:39:31, SweetLiar napisał(a):
Trzeba było tak od razu :-]


*ROFL*
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #3 Ocena: 0

2021-03-19 22:43:58 (4 lata temu)

gosian

Posty: 9916

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Cytat:
Cytat:

2021-03-19 22:07:58, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 20:34:28, gosian napisał(a):
Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku. Skorupek się nie je.. Chyba że je zmielisz na proszek, to możesz wzmocnić sobie wapnem kości :-8

Ale po co maczać w bułce tartej i potem smażyć skoro tego się nie je? Żeby się ładnie prezentowało?


... :-8Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku....

Aż tak bardzo nie wyraźnie napisałam? To przepraszam :-8
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2021-03-19 22:44:20 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2021-03-19 22:42:39, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 22:39:31, SweetLiar napisał(a):
Trzeba było tak od razu :-]


*ROFL*


Dla mnie tez bylo dziwne, po co skorupe smazyc.:-8

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #5 Ocena: +1

2021-03-19 22:49:44 (4 lata temu)

sqlserver

Posty: 4355

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Skąd: yorkshire

Dobra bo inaczej do rana się wam zejdzie



:-]:-]:-]
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ListyzArni

Post #6 Ocena: 0

2021-03-20 00:44:36 (4 lata temu)

ListyzArni

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-19 18:29:06, dominikana36 napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a):

Sernik
Co zrobiłem źle, że biszkopty pozostały od spodu twarde?


O ile pamietam to u mnie sie biszkopty na spod nasaczalo czyms z alkoholem- ale szczegolow nie otworze niestety. Ja zawsze wolalam herbatniki i zeby pozostaly chrupiace


Ja alkoholu nie używam do niczego. A może to skropić mlekiem? Zmięknie?

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 20-03-2021 00:47 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #7 Ocena: +1

2021-03-20 02:10:42 (4 lata temu)

andyopole

Posty: 13526

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2021-03-20 00:44:36, ListyzArni napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 18:29:06, dominikana36 napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a):

Sernik
Co zrobiłem źle, że biszkopty pozostały od spodu twarde?


O ile pamietam to u mnie sie biszkopty na spod nasaczalo czyms z alkoholem- ale szczegolow nie otworze niestety. Ja zawsze wolalam herbatniki i zeby pozostaly chrupiace


Ja alkoholu nie używam do niczego. A może to skropić mlekiem? Zmięknie?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ListyzArni</i> 20-03-2021 00:47 ]




Pewnie że zmięknie, a potem skisnie. :-D
Wystarczy nisoprocentowy drink. Ewentualnie bezalkoholowy sok.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ListyzArni

Post #8 Ocena: 0

2021-03-20 20:57:15 (4 lata temu)

ListyzArni

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-20 02:10:42, andyopole napisał(a):
Cytat:

2021-03-20 00:44:36, ListyzArni napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 18:29:06, dominikana36 napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a):

Sernik
Co zrobiłem źle, że biszkopty pozostały od spodu twarde?


O ile pamietam to u mnie sie biszkopty na spod nasaczalo czyms z alkoholem- ale szczegolow nie otworze niestety. Ja zawsze wolalam herbatniki i zeby pozostaly chrupiace


Ja alkoholu nie używam do niczego. A może to skropić mlekiem? Zmięknie?


Pewnie że zmięknie, a potem skisnie. :-D
Wystarczy nisoprocentowy drink. Ewentualnie bezalkoholowy sok.


Z alkoholem ( to samo sie tyczy piw bezalkoholowych) zachowuje dystans społeczny od 14 lat :) I to mi daje niezmiennie poczucie szczęścia , tez smakowe :). Aczkolwiek ten moj celibat czasem sprawiał zawód u jakieś nieświadomej osoby , gdy częstowała mnie tortem skropionym spirytusem czy golonka podlaną piwem,a mi krótką rozpacz ;) , bo uwielbiam słodycze , które czasem i z ochotą golonką przegryze :)

Dzięki za ostrzeżenie ,ze mi po mleku skisnie, na prawdę nie wiedziałem. Czesto czytam fajne przepisy i jest tam podany alkohol np: rum , jako wzbogacający smak tej potrawy czy wypieku itp i jestem rozczarowany, bo nie jest podana alternatywa.Mało kto bierze pod uwage w przepisach alergików na : alkohol, laktozę, gluten...i w ten sposób taki przepis nie dla nich.
Kwestia tego spodu mnie teraz dręczy :)
Wiec cos znalazłem ! :)
1. Herbatniki rozdrabniamy blenderem na proszek, dodajemy kakao i łączymy z miękkim masłem dokładnie mieszając do połączenia składników .
Czy ten pomysł przejdzie przy serniku na zimno ?
A reszta przepisu tu ( wideo poradnik) ,moze ktos zrobi na swieta :
Sernik Maatcha z miętową chmurką i oreo
Sernik Maatcha z miętową chmurką i oreo
zostawię ten przepis, ale to na CIEPŁO, po czasie zauważyłem :)
Fajny jest :)
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 20-03-2021 21:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #9 Ocena: +1

2021-03-20 21:24:02 (4 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Ja osobiście nigdy nie dodawałam alkoholu do gotowania ani do tortu bo nie każdy lubi, a zawsze mogę komuś ten alkohol do tortu zaproponować w szklaneczce obok tortu :-)

Wyjątkiem był bigos, który robiłam na święta, ale wszystkich uprzedzałam, że jest z alkoholem.

Natomiast w przepisach łatwo można go czymś zastąpić. Np zamiast amaretto dodać kilka kropli ekstraktu z migdałów, użyć piwa bezalkoholowego, podobnie z likierami owocowymi - wystarczy użyć soku z tych owoców.
Jedynie trudne do zastąpienia w smaku jest whisky.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2021-03-20 21:38:35 (4 lata temu)

andyopole

Posty: 13526

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Nie ma znaczenia jaki napój, o jakim stężeniu do potrawy dodasz. Podczas procesu gotowania czy pieczenia etanol wyparuje w całości. Pozostaje tylko to co w winie, piwie czy innym napitku jest oprócz alkoholu, czyli smak i aromat. Osobiście też, jeśli muszę to tych napojów dodaje w możliwie minimalnej ilości.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 20 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,