![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 20 z 32 |
|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2021-03-19 22:39:31 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Trzeba było tak od razu
![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2021-03-19 22:42:39 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-19 22:39:31, SweetLiar napisał(a): Trzeba było tak od razu ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
gosian | Post #3 Ocena: 0 2021-03-19 22:43:58 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: Cytat: 2021-03-19 22:07:58, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2021-03-19 20:34:28, gosian napisał(a): Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku. Skorupek się nie je.. Chyba że je zmielisz na proszek, to możesz wzmocnić sobie wapnem kości ![]() Ale po co maczać w bułce tartej i potem smażyć skoro tego się nie je? Żeby się ładnie prezentowało? ... ![]() Aż tak bardzo nie wyraźnie napisałam? To przepraszam ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2021-03-19 22:44:20 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2021-03-19 22:42:39, ZlotaPerla1 napisał(a): Cytat: 2021-03-19 22:39:31, SweetLiar napisał(a): Trzeba było tak od razu ![]() ![]() Dla mnie tez bylo dziwne, po co skorupe smazyc. ![]() |
sqlserver | Post #5 Ocena: +1 2021-03-19 22:49:44 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Dobra bo inaczej do rana się wam zejdzie
![]() ![]() ![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
ListyzArni | Post #6 Ocena: 0 2021-03-20 00:44:36 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-19 18:29:06, dominikana36 napisał(a): Cytat: 2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a): Sernik Co zrobiłem źle, że biszkopty pozostały od spodu twarde? O ile pamietam to u mnie sie biszkopty na spod nasaczalo czyms z alkoholem- ale szczegolow nie otworze niestety. Ja zawsze wolalam herbatniki i zeby pozostaly chrupiace Ja alkoholu nie używam do niczego. A może to skropić mlekiem? Zmięknie? [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 20-03-2021 00:47 ] |
andyopole | Post #7 Ocena: +1 2021-03-20 02:10:42 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2021-03-20 00:44:36, ListyzArni napisał(a): Cytat: 2021-03-19 18:29:06, dominikana36 napisał(a): Cytat: 2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a): Sernik Co zrobiłem źle, że biszkopty pozostały od spodu twarde? O ile pamietam to u mnie sie biszkopty na spod nasaczalo czyms z alkoholem- ale szczegolow nie otworze niestety. Ja zawsze wolalam herbatniki i zeby pozostaly chrupiace Ja alkoholu nie używam do niczego. A może to skropić mlekiem? Zmięknie? [ Ostatnio edytowany przez: <i>ListyzArni</i> 20-03-2021 00:47 ] Pewnie że zmięknie, a potem skisnie. ![]() Wystarczy nisoprocentowy drink. Ewentualnie bezalkoholowy sok. |
ListyzArni | Post #8 Ocena: 0 2021-03-20 20:57:15 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-20 02:10:42, andyopole napisał(a): Cytat: 2021-03-20 00:44:36, ListyzArni napisał(a): Cytat: 2021-03-19 18:29:06, dominikana36 napisał(a): Cytat: 2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a): Sernik Co zrobiłem źle, że biszkopty pozostały od spodu twarde? O ile pamietam to u mnie sie biszkopty na spod nasaczalo czyms z alkoholem- ale szczegolow nie otworze niestety. Ja zawsze wolalam herbatniki i zeby pozostaly chrupiace Ja alkoholu nie używam do niczego. A może to skropić mlekiem? Zmięknie? Pewnie że zmięknie, a potem skisnie. ![]() Wystarczy nisoprocentowy drink. Ewentualnie bezalkoholowy sok. Z alkoholem ( to samo sie tyczy piw bezalkoholowych) zachowuje dystans społeczny od 14 lat ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za ostrzeżenie ,ze mi po mleku skisnie, na prawdę nie wiedziałem. Czesto czytam fajne przepisy i jest tam podany alkohol np: rum , jako wzbogacający smak tej potrawy czy wypieku itp i jestem rozczarowany, bo nie jest podana alternatywa.Mało kto bierze pod uwage w przepisach alergików na : alkohol, laktozę, gluten...i w ten sposób taki przepis nie dla nich. Kwestia tego spodu mnie teraz dręczy ![]() Wiec cos znalazłem ! ![]() 1. Herbatniki rozdrabniamy blenderem na proszek, dodajemy kakao i łączymy z miękkim masłem dokładnie mieszając do połączenia składników . Czy ten pomysł przejdzie przy serniku na zimno ? A reszta przepisu tu ( wideo poradnik) ,moze ktos zrobi na swieta : Sernik Maatcha z miętową chmurką i oreo Sernik Maatcha z miętową chmurką i oreo zostawię ten przepis, ale to na CIEPŁO, po czasie zauważyłem ![]() Fajny jest ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 20-03-2021 21:26 ] |
SweetLiar | Post #9 Ocena: +1 2021-03-20 21:24:02 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ja osobiście nigdy nie dodawałam alkoholu do gotowania ani do tortu bo nie każdy lubi, a zawsze mogę komuś ten alkohol do tortu zaproponować w szklaneczce obok tortu
![]() Wyjątkiem był bigos, który robiłam na święta, ale wszystkich uprzedzałam, że jest z alkoholem. Natomiast w przepisach łatwo można go czymś zastąpić. Np zamiast amaretto dodać kilka kropli ekstraktu z migdałów, użyć piwa bezalkoholowego, podobnie z likierami owocowymi - wystarczy użyć soku z tych owoców. Jedynie trudne do zastąpienia w smaku jest whisky. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2021-03-20 21:38:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Nie ma znaczenia jaki napój, o jakim stężeniu do potrawy dodasz. Podczas procesu gotowania czy pieczenia etanol wyparuje w całości. Pozostaje tylko to co w winie, piwie czy innym napitku jest oprócz alkoholu, czyli smak i aromat. Osobiście też, jeśli muszę to tych napojów dodaje w możliwie minimalnej ilości.
|