Str 19 z 32 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Maat17 |
Post #1 Ocena: 0 2021-03-19 20:26:24 (4 lata temu) |
 Posty: 6718
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat:
2021-03-19 20:00:50, ZlotaPerla1 napisał(a):
Jajka faszerowane jajkiem 😂 są pyszne i zawsze wszystkie schodzą - ugotowane na twardo kroimy delikatnie na pół, żeby skorupka się za bardzo nie uszkodziła, wydrążamy jajo i rozdrabniamy, dodajemy wszystko co zielone - koperek/ pietrucha/ szczypiorek i odrobinę miękkiego masła żeby się lepiej kleiło, sól, pieprz. Masę do łupinek i maczamy tà masą w bułce tartej. I na masełku smażymy - zrobię ma pewno.
“Zeby skorupka sie za bardzo nie uszkodzila” ?????
Czy tu chodz faktycznie o skorupke jajka?
|
 
|
 |
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2021-03-19 20:31:10 (4 lata temu) |
 Posty: 21214
Z nami od: 01-06-2008 |
Tak, bo siekane jajko wklada sie jako nadzienie do skorupki.
|
 
|
 |
|
Maat17 |
Post #3 Ocena: 0 2021-03-19 20:34:06 (4 lata temu) |
 Posty: 6718
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
To te lupiny z jaka sie smazy.... czy Wy to jecie? Te lupinki z jajka czy uzywane tylko jako shell do podania? [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 19-03-2021 20:35 ]
|
 
|
 |
|
gosian |
Post #4 Ocena: 0 2021-03-19 20:34:28 (4 lata temu) |
 Posty: 9916
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Chodzi o przekrojenie skorupki właśnie. Drążysz jajko, potem ten farsz przekładasz spowrotem do skorupek. Widziałam kilka razy w TV ten przepis, ale nie próbowałam zrobić.
Z kolei mój tata zawsze tak przekrawal jajka i nigdy nie delikatnie. Zawsze dwoma, stanowczymi ruchami i jajko przekrojone było na pół i skorupka równiutka, nigdy nie połamana była
Edit. Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku. Skorupek się nie je.. Chyba że je zmielisz na proszek, to możesz wzmocnić sobie wapnem kości  [ Ostatnio edytowany przez: gosian 19-03-2021 20:37 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
 
|
 
|
|
VingaSandemo |
Post #5 Ocena: 0 2021-03-19 20:45:58 (4 lata temu) |
 Posty: 536
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: Kraina Lodu |
Fajny przepis ale u mnie to nawet podczas gotowania skorupka peka. Zrobie jajka po tatarsku szybko, latwo i apetycznie wygladaja.
Chcialabym zrobic zielone ciasto ale nie ze szpinakiem, u nas juz za czesto bywalo. Mysle o Shreku ale bez delicji i z mascarpone. Lubie duzo zieleniny na stole ha ha
Bliskość jest w dzisiejszych czasach tak rzadka, że aż magiczna.
|
 
|
 |
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #6 Ocena: 0 2021-03-19 21:05:04 (4 lata temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Sinsbury ma fajne produkty, takie inne. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
 
|
 |
|
ListyzArni |
Post #7 Ocena: 0 2021-03-19 21:31:46 (4 lata temu) |
 Posty: n/a
Konto usunięte |
Cytat:
2021-03-19 20:21:58, Maat17 napisał(a):
Cytat:
2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a):
Pol nocy pisałem i potem musiałem to pół nocy czytać.🤔😁 Ktoś docenił poświęcenie? Nikt.
Ja czytalam.
Mam nadzieję, że pozwu nie dostanę od Ciebie, za straty intelektualne? 😁
|
 
|
 |
|
Maat17 |
Post #8 Ocena: 0 2021-03-19 21:39:27 (4 lata temu) |
 Posty: 6718
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Przynajmniej cos sie dzialo.... 🙃. Ciezko byc samemu. Ja Cie rozumiem.
Ja zawsze mialam taka prace, ze nigdy nie mozna bylo miec wolnego w swieta.
[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 19-03-2021 21:43 ]
|
 
|
 |
|
SweetLiar |
Post #9 Ocena: 0 2021-03-19 22:07:58 (4 lata temu) |
 Posty: 10992
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2021-03-19 20:34:28, gosian napisał(a):
Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku. Skorupek się nie je.. Chyba że je zmielisz na proszek, to możesz wzmocnić sobie wapnem kości
Ale po co maczać w bułce tartej i potem smażyć skoro tego się nie je? Żeby się ładnie prezentowało? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
 
|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2021-03-19 22:14:36 (4 lata temu) |
 Posty: 4355
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Smażysz farszem do dołu, skorupka jest na gorze i służy tylko jako pojemniczek moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
 
|
 |
|