MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wielkanoc - jak spędzacie i co gotujecie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 19 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maat17

Post #1 Ocena: 0

2021-03-19 20:26:24 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Cytat:

2021-03-19 20:00:50, ZlotaPerla1 napisał(a):
Jajka faszerowane jajkiem 😂 są pyszne i zawsze wszystkie schodzą - ugotowane na twardo kroimy delikatnie na pół, żeby skorupka się za bardzo nie uszkodziła, wydrążamy jajo i rozdrabniamy, dodajemy wszystko co zielone - koperek/ pietrucha/ szczypiorek i odrobinę miękkiego masła żeby się lepiej kleiło, sól, pieprz. Masę do łupinek i maczamy tà masą w bułce tartej. I na masełku smażymy - zrobię ma pewno.



“Zeby skorupka sie za bardzo nie uszkodzila” ?????
Czy tu chodz faktycznie o skorupke jajka?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2021-03-19 20:31:10 (4 lata temu)

karjo1

Posty: 21214

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tak, bo siekane jajko wklada sie jako nadzienie do skorupki.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2021-03-19 20:34:06 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

To te lupiny z jaka sie smazy.... czy Wy to jecie? Te lupinki z jajka czy uzywane tylko jako shell do podania?

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 19-03-2021 20:35 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #4 Ocena: 0

2021-03-19 20:34:28 (4 lata temu)

gosian

Posty: 9916

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Chodzi o przekrojenie skorupki właśnie. Drążysz jajko, potem ten farsz przekładasz spowrotem do skorupek. Widziałam kilka razy w TV ten przepis, ale nie próbowałam zrobić.
Z kolei mój tata zawsze tak przekrawal jajka i nigdy nie delikatnie. Zawsze dwoma, stanowczymi ruchami i jajko przekrojone było na pół i skorupka równiutka, nigdy nie połamana była

Edit. Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku. Skorupek się nie je.. Chyba że je zmielisz na proszek, to możesz wzmocnić sobie wapnem kości :-8

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 19-03-2021 20:37 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

VingaSandemo

Post #5 Ocena: 0

2021-03-19 20:45:58 (4 lata temu)

VingaSandemo

Posty: 536

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Skąd: Kraina Lodu

Fajny przepis ale u mnie to nawet podczas gotowania skorupka peka. Zrobie jajka po tatarsku szybko, latwo i apetycznie wygladaja.
Chcialabym zrobic zielone ciasto ale nie ze szpinakiem, u nas juz za czesto bywalo. Mysle o Shreku ale bez delicji i z mascarpone. Lubie duzo zieleniny na stole ha ha
Blis­kość jest w dzi­siej­szych cza­sach tak rzad­ka, że aż magiczna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2021-03-19 21:05:04 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Posty: n/a

Konto usunięte

Sinsbury ma fajne produkty, takie inne.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ListyzArni

Post #7 Ocena: 0

2021-03-19 21:31:46 (4 lata temu)

ListyzArni

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2021-03-19 20:21:58, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2021-03-19 18:04:22, ListyzArni napisał(a):
Pol nocy pisałem i potem musiałem to pół nocy czytać.🤔😁 Ktoś docenił poświęcenie? Nikt.



Ja czytalam.:-]


Mam nadzieję, że pozwu nie dostanę od Ciebie, za straty intelektualne? 😁

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2021-03-19 21:39:27 (4 lata temu)

Maat17

Posty: 6718

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Skąd: New Kingdom

Przynajmniej cos sie dzialo.... 🙃. Ciezko byc samemu. Ja Cie rozumiem.


Ja zawsze mialam taka prace, ze nigdy nie mozna bylo miec wolnego w swieta.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 19-03-2021 21:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2021-03-19 22:07:58 (4 lata temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Cytat:

2021-03-19 20:34:28, gosian napisał(a):
Ten farsz jak przełożysz do skorupek, maczasz w bułce tartej i właśnie tą częścią w bułce smażysz na masełku. Skorupek się nie je.. Chyba że je zmielisz na proszek, to możesz wzmocnić sobie wapnem kości :-8

Ale po co maczać w bułce tartej i potem smażyć skoro tego się nie je? Żeby się ładnie prezentowało?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-03-19 22:14:36 (4 lata temu)

sqlserver

Posty: 4355

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Skąd: yorkshire

Smażysz farszem do dołu, skorupka jest na gorze i służy tylko jako pojemniczek
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 19 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,