Ale jesc bedziemy

Str 15 z 32 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2021-03-18 19:49:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
My trzecie swieta (czyli wolne ustawowe) z rzedu spedzamy w domu. Juz mi sie nawet ie chce do znajomych jechac czy ich zapraszac.
Ale jesc bedziemy ![]() |
gosian | Post #2 Ocena: 0 2021-03-18 19:54:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: 2021-03-18 19:36:10, ZlotaPerla1 napisał(a): Ja zamówiłam w tym roku na święta, u naszej FB piekarki ciasto Pijak - nawet nie wiem co to za ciasto, ale jakieś z masą a ja lubię z masą 😜 Pijaka to u mnie w domu się robilo ciasto z kremem i namaczajac biszkopty we wódce, Dobre ciasto ![]() U mnie na pewno będzie sernik i zrobię małą babkę drożdżową bo tylko ja ją jem. Bigos i tradycyjna warzywna sałatka z majonezem oczywiście z najlepszym Winiary ![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
ZlotaPerla1 | Post #3 Ocena: 0 2021-03-18 20:26:50 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
O jesteś Gosia, a ja cię dawno nie widziałam.
No tego pijaka spróbujemy, kiedyś też babkę upiekłam, ale to u nas nie ma szans na spożycie 😎 Jurny, no taka wersja pijaka to może nie przy świętach - smacznego 😜 Ja bigos jutro robię bo impreza będzie - jakaś walka czy cuś to już na święta mam bigos z głowy, no i co tu jeszcze? Ps Ja ostatnio jestem bardzo obrażona na żurek, a koedyś nawet lubiłam ten tradycyjny talerz ma śniadanie, ale to się jeszcze na rezurekcje do kościoła chodziło, to i smak był na wszystko inny. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
gosian | Post #4 Ocena: 0 2021-03-18 20:44:52 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
To może krokiety zrób? Zagryzka do pijaka będzie
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2021-03-18 20:52:33 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ciasta Pijak nie znam. Koleżanka ostatnio wklejała jakies ciasto pijana śliwka, fajnie wyglądało, to może cos w ten deseń upiekę.
Kupiłam nową foremkę do ciasta i tak mi sie podoba, ze teraz wszystko w niej będę piekła ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Nieona | Post #6 Ocena: 0 2021-03-18 21:08:15 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-03-2021 Skąd: Londyn |
ListyzArni napisał
"Najprawdopodobniej , będzie tez u sąsiadów ognisko , wiec jesli dzień będzie wam odpowiadał, wbijecie ze mna na imprezę ( jedzenie domowe , alkohol we wlasnym zakresie, ale zazwyczaj nic nie brakuje ) ." Kto zaprasza obcych ludzi z neta do sasiadow na impreze? Dobrze ze nie jestem Twoim sasiadem, bo bym sie zdziwila jakbys mi z ludzmi wjechal na impreze. Pogratulowac pomyslu. Jak chcesz wesprzec innych samotnych, to sie umow z nimi na kawe w parku a nie narazasz sasiadow na jakies ekstremalne przezycia. Zapraszasz obce osoby za ktore sam nie mozesz reczyc. Nie wiesz czy nie zrobia siary u sasiadow, bo tez jeszcze ich nie znasz. |
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2021-03-18 21:45:49 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ja zamierzam na niedzielę zrobić sernik za zimno z jakimiś owocami, jak wyjdzie w porządku to zrobię też na Wielkanoc. Jakieś tradycyjne serniki, makowce i inne drożdżówce to nie na moje nerwy, ani nie na moje beztalencie do takich rzeczy.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ListyzArni | Post #8 Ocena: 0 2021-03-18 23:55:34 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-18 21:45:49, SweetLiar napisał(a): Ja zamierzam na niedzielę zrobić sernik za zimno z jakimiś owocami, jak wyjdzie w porządku to zrobię też na Wielkanoc. Jakieś tradycyjne serniki, makowce i inne drożdżówce to nie na moje nerwy, ani nie na moje beztalencie do takich rzeczy. Jak Ci nie wyjdzie , jak Ci wyjdzie ? ![]() ![]() Na święta zrobię ciasto marchewkowe. Mam nadzieję,ze pokażesz swój sernik tu nam ? Ja sie chwalę : Samochwała w kącie stała. Mojej Wyspie sernik dała. ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 19-03-2021 00:03 ] |
ListyzArni | Post #9 Ocena: 0 2021-03-19 02:21:47 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-18 21:08:15, Nieona napisał(a): Cytat:Kto zaprasza obcych ludzi z neta do sasiadow na impreze? -Dobry wieczór. W związku z przesłanym przez Panią pytaniem i opinią postaram sie ustosunkować do Pani z dogłębnym zaangażowaniem, gdyż leży to w moim interesie. Po wnikliwym zastanowieniu i przeprowadzonej rozmowie wychowawczej z moim osobistym sumieniem,odpowiadam na nurtujące Panią pytanie : ,,Kto,,? : W pełni praw publicznych i pełni władz umysłowych,odpowiadam ,ze :Ja ( nazwisko znane redakcji) ![]() Cytat:,,Dobrze ze nie jestem Twoim sasiadem,, - Moi tęczowi sąsiedzi z otwartymi sercami przyjęliby w swej gościnie , tak zdeklarowaną sąsiadkę, rodzaju męskiego ![]() Cytat: bo bym sie zdziwila jakbys mi z ludzmi wjechal na impreze. Pogratulowac pomyslu. - Dziękuję za gratulacje , nie pierwszyzna to dla mojego skromnego geniuszu ![]() Przejdziemy teraz do właściwej części konferencji prasowej : Cytat:Jak chcesz wesprzec innych samotnych, to sie umow z nimi na kawe w parku a nie narazasz sasiadow na jakies ekstremalne przezycia. -Ponieważ nagminnie oblewam sie na spacerach gorącą kawą (podejrzewam ,ze mam podświadomą potrzebę olewu), uznałem ,że nie narażę ludzi na wrzątek, bo by się do mnie sparzyli. Co do ekstremalnych przeżyć, nadmienie z pewną dozą wstydliwość ,ze i w łóżku spotykają mnie takowe ,choćby podczas spadania z niego, kopnięty roztargnioną kobiecą zimna nóżką ![]() ![]() Cytat:Zapraszasz obce osoby za ktore sam nie mozesz reczyc. Nie wiesz czy nie zrobia siary u sasiadow, bo tez jeszcze ich nie znasz. Jeśli nie zrobią siary,to takie ryzyko zawsze jest ![]() ![]() Wiec sąsiedzi nie będą rozczarowani.W ostateczności zaśpiewają ogniskową piosenkę motywacyjną z repertuaru Feel i bedę sie dobrze Czuł ![]() ,,Pokaż, na co Cię stać, Ale niejeden raz. Słuchaj, słuchaj, jaj jaj...,, ======= Sen mnie juz wygania do spania. Chętnie jutro ..hm , dzis. , później odpowiem na dodatkowy zestaw pytań. Milego dnia ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 19-03-2021 02:26 ] |
Nieona | Post #10 Ocena: +1 2021-03-19 07:03:35 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-03-2021 Skąd: Londyn |
ListyzArni napisał
"później odpowiem na dodatkowy zestaw pytań." Nie mam wiecej pytan. Zero autorefleksji, wiec szkoda sobie strzepic jezyk jak ktos nie rozumie. Dlugi, meczacy wpis ktory ciezko sie czyta bo tyle jest ochow i achow na swoj wlasny temat. Nie wiem co na swieta, moze jakis sernik na zimno. Macie jakis fajny przepis dziewczyny? |