U mnie co roku na stole musi być coś nowego - tym razem zamiast ciężkich mięs i wędlin królować będą kolorowe sałatki
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|
---|---|
Pluszowa | Post #1 Ocena: 0 2008-03-20 16:53:31 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Jestem ciekawa jak Święta Wielkiej Nocy wyglądają u Was
![]() U mnie co roku na stole musi być coś nowego - tym razem zamiast ciężkich mięs i wędlin królować będą kolorowe sałatki ![]() ![]() No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
marcheweczka | Post #2 Ocena: 0 2008-03-20 17:16:57 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
ja pamietam z dziecinstwa,ze zawsze była mala rynienka i puszczelo sie z niej jajko i wygrywalo jajko,ktore zostalo najmniej uszkodzone....a co do jedzonka...hmm....zamiast żurku będzie zupa grzybowa,moze uda mi sie upiec babke a nie zakalca.....bigosik,gołabki,biala kielbasa....oczywiscie świeconka...no coz,na sniadanku bedziemy tylko my z mama a w poniedzialek super goscie na obiad....bedzie milo....ja juz czuje ten klimat,bo w wazonie piekne zonkile i tulipany a to mi sie kojarzy ze swietami.....wszystko wyjdzie w trakcie przygotowywan....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
Post #3 Ocena: 0 2008-03-20 17:38:34 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
prycz | Post #4 Ocena: 0 2008-03-20 17:49:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: liverpool |
to nasze pierwsze swieta wielkanocne razem na obczyznie do tej pory maz przylatywal do nas do polski ale od kiedy mieszkamy tu nastale to nasze pierwsze swieta tu tradycyjnie w pierwszy dzien swiat na sniadanko swieconka zurek szynka cwikla z chrzanem baby mazurek a na obiad wybieramy sie do znajomych polakow bo to razniej drugi dzien oni unas i po swietach w polsce bylo by duzo rodziny przy wspolnym stole a tu musimy zadowolic sie tym co mamy i swoim towarzystwem zdrowych i wesolych swiat wielkanocnych dla wszystkich z forum
kundzia
|
simka | Post #5 Ocena: 0 2008-03-20 17:57:16 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-04-2006 Skąd: Banbury |
Myśmy powrócili do potraw tradycyjnych na święta. Eksperymenty kulinarne robie w ciągu roku , a na swięta tradycyjnie ... i to się sprawdza. Zyczę wszystkim zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych. A jak tam w waszych rejonach ze śmigusem dyngusem? bo u nas sie nic nie dzieje ( i dobrze , bo nie lubie tego zwyczaju)
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-03-20 17:57:35 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Pluszowa | Post #7 Ocena: 0 2008-03-20 18:40:36 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
U mnie (w Polsce) Lany Poniedziałek jest zawsze mokry. Mieszkam kilkadziesiąt metrów od rzeki, więc dzieciaki biegają z wiadrami czy jest ciepło czy zimno - na wszelki wypadek nie wychodzę z domu
![]() ![]() Uwielbiam za to jajka, więc tego będzie dosyć sporo na Święta (w różnych wydaniach). Nigdy za to nie robiłam mazurka (raz próbowałam ale nie wyszło ![]() ![]() ![]() A sadzicie rzeżuchę? Bo moja już rośnie, tylko okropnie śmierdzi ![]() ![]() Nuska, z tymi wycieczkami to bardzo fajny pomysł. Sama bym się skusiła ale ten śnieg mnie skutecznie odstrasza. Wprawdzie lubię białą zimę, ale wiosnę wolę zieloną ![]() ![]() ![]() Marcheweczka, rynienka i jajka to na pewno świetna zabawa. W mojej rodzinie nigdy się czegoś takiego nie robiło, natomiast w rodzinie męża dobierają się parami i stukają czubkami jajek. Wygrywa te które nie pęknie ![]() No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
krunschwitz | Post #8 Ocena: 0 2008-03-20 19:01:27 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
A my mielismy jechac do Hiszpani i Maroko ale w ostatniej chwili plany sie zmienily i zostajemy w UK.
Co do potraw ,to nie specjalnie sie przygotowujemy.Zrobimy to na co bedziemy mieli ochote w danej chwili.Uwielbiamy lamac tzw standardy ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2008-03-20 20:25:43 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Święta...i znowu pare kilogramów przybędzie tu i ówdzie....
![]() ![]() ![]() Życzę wszystkim ,zdrowych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2008-03-20 20:27:04 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A zapomniałam dodać ,że rzezuche też mam...w prawdzie dostałam od koleżanki a nie zasadziłam sama ale jest!
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|