MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 4 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2007-10-04 07:02 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-10-04 10:01 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tordis

Post #3 Ocena: 0

2007-11-03 20:41 (18 lat temu)

tordis

Kobieta

Z nami od: 12-08-2005

Jak zwykle, przywiozlam z Polski mnostwo ksiazek. I tak: 'Cztery roze dla Lucienne' Rolanda Topora, zmeczone juz i zaczytane, ale zawsze chetnie wracam do tej lektury. 'Gra w klasy' Cortazara - ksiazka, ktora mozna czytac na miliony sposobow i zawsze bedzie sie ja odbierac inaczej. 'Bieguni' Olgi Tokarczuk, moim zdaniem najlepszej polskiej pisarki wspolczesnej. Sama ksiazka jest okreslana jako jej najlepsza dotad powiesc, wiec jestem bardzo ciekawa - skoro poprzednie byly swietne, zapowiada sie naprawde doskonala lektura. 'Zakon Kranca Swiata' Mai Lidii Kossakowskiej (jesli idzie o fantastyke, ona i Jaroslaw Grzedowicz sa w tej chwili najczesciej czytanymi przeze mnie autorami). 'Blondynka' Joyce Carol Oates - tez dla odswiezenia. A w tej chwili czytam (wstyd przyznac) babskie powiescidlo niejakiej Elizabeth Buchan. Ksiazka nosi tytul 'Second wife' i... jest zabawna, wciagajaca i chwilami bardzo sklaniajaca do refleksji. Czasem ciagnie mnie do takich babskich powiescidel, przywracaja mi wiare w to, ze zycie moze sie jednak ulozyc :)
Nie mozna zjadac wlasnego ogona, nawet gdyby byl najbardziej apetycznym ogonem swiata.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kati-kat

Post #4 Ocena: 0

2007-11-29 19:28 (17 lat temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

no znalazlam temat ktorego szukalam, wlasnie czytam:
JACKIE COLLINS "DROP DEAD BEAUTIFUL" cos niesamowitego! trzyma w napieciu do ostatnich stron (tzn nie wiem jeszcze bo ni jeszcze jakies 60 z 516 ) ale puki co to nie mam pojecia jak sie skonczy a juz sie doczekac nie moge!!

always look forward.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marta75

Post #5 Ocena: 0

2007-11-30 06:39 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

Z nami od: 09-11-2007

ja zabralam z polski pare ksiazek. jakos bez nich nie wyobrazam sobie zycia. tu juz na miejscu zaraz po przyjezdzie zapisalam sie do bliblioteki - i czytalam wszytko jak leci.
wlasnie ostatnio przebrnelam przez harrego pottera - nie jest latwo chyba byloby latwiej zaczac od poczatku po angielsku

oprocz ksiazek uwielbiam filmy, niekoniecznie strasznie ambitne kino ale jesli obejze cos nad czym moge potem przez chwile pomyslec - posnuc jakies mile dla szarych komorek rozwazania to jestem bardzo szczesliwa.

lubie tez rysowac i spakowanie pasteli bylo tez dla mnie rzecza oczywista - fakt ze jeszcze po nie nie siegnelam ale nadejdzie ten moment napewno...
co mnie nie zabije to mnie wzmocni...

Do góry stronyOffline

tordis

Post #6 Ocena: 0

2007-12-08 22:04 (17 lat temu)

tordis

Kobieta

Z nami od: 12-08-2005

'Bieguni' Tokarczuk - rewelacja, faktycznie chyba najlepsza jej ksiazka. Teraz zabieranm sie za opowiadania Zajdla, zebrane w tomie 'Przejscie przez lustro' - udalo mi sie kupic w sieci bardzo stare wydanie, licze na to, ze SuperNOWA zbierze sie kiedys i wypusci reedycje tych genialnych i wciaz aktualnych opowiadan.
Nie mozna zjadac wlasnego ogona, nawet gdyby byl najbardziej apetycznym ogonem swiata.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2007-12-10 09:54 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2007-12-10 11:49 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2007-12-10 11:56 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2007-12-10 12:15 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,