MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 151 z 203 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 150 | 151 | 152 ... 201 | 202 | 203 ] - Skocz do strony

Str 151 z 203

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2022-06-11 12:40:06 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ja nie doszukałam się krytyki w Twoim wpise, tylko Twojej opinii, z którą po prostu się nie zgadzam :-)
Fajnie, że lubisz mieć wartość dodatnią w postaci zdobytej wiedzy przy czytaniu, ja tylko nie deprecjonowałabym czytania dla czytania.

Ja czytam od małego, szybko nauczyłam się czytac i bez tego już nie wyobrażam sobie zycia. Lubię sie uczyć, ale lubie też czytać żeby przenieść się w inny świat. To tak jak ze snem, jesteś gdzieś zupełnie indziej i na chwilę odrywasz sie czasem od rzeczy, którymi jesteś zmęczony w realnym zyciu.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kksiezniczka

Post #2 Ocena: +1

2022-06-11 17:07:24 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

U mnie czytanie to jak oddychanie:-)
Byłam dzieckiem, na które trzeba było krzyczeć żeby zgasilo światło. Stad wada wzroku, bo czytałam po ciemku. Swojego czasu biblioteka osiedlowa dla dzieci i młodzieży to był mój drugi dom, a do biblioteki dla dorosłych chodziłam najpierw z Babcia i wybierałam jej książki patrząc na okładki, a później i mi tam pozwolili się zapisać. A jak dostałam pierwszego kindla, to jakby wrota niebios się otworzyły :-]

Kocham czytanie dla samego czytania. I chyba w każdej książce można znaleźć coś wartościowego, ciekawego, śmiesznego albo wzruszającego itd…
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2022-06-25 16:22:28 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

Thriller roku 2021 w plebiscycie Złoty Kościej 2021.
W świecie przesiąkniętym przemocą, ktoś postanawia wymierzyć sprawiedliwość na własną rękę…
Podczas kolonii w Karpaczu, dziesięcioletni chłopiec ginie pod kołami ciężarówki. Zrozpaczeni rodzice docierają na miejsce tragedii by skonfrontować się z największym koszmarem swojego życia.

Policja rozpoczyna śledztwo, w które zamieszany jest wychowawca. Szybko na jaw wychodzą kolejne mroczne sekrety, które na zawsze odcisną piętno na pogrążonych w żałobie rodzicach tragicznie zmarłego chłopca.

Wiele lat później, w innej części kraju, znalezione zostaje ciało dziecka. Czy sprawy, które dzieli niemal dekada, są ze sobą powiązane? Kto stoi za tajemniczą śmiercią?
Rozpoczyna się wyścig z czasem, w którym brutalna prawda wkrótce ujrzy światło dzienne…
info z lubimy czytać
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2022-07-30 17:03:20 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

We Wnykach wszyscy wierzą, że jak ktoś odwiedzi stary dwór pod lasem, to umrze. Klątwa jest nieubłagana. Dotknie każdego, kto przekroczy próg. Weronika Podgórska trafia tam zupełnym przypadkiem. Wkrótce okazuje się, że będzie musiała wrócić, i to w towarzystwie osoby, której nienawidzi. W tym samym czasie niedaleko umiera pewna staruszka.

Przy jej ciele przyłapano emerytowaną komisarz Klementynę Kopp. Kopp podejrzana jest już o jedno morderstwo. Aspirat Daniel Podgórski nie wierzy w jej winę, mimo że dawna koleżanka sama przyznała mu się do wszystkiego. Policjant rozpoczyna śledztwo na własną rękę, ryzykując oskarżenie o przekroczenie uprawnień służbowych. Depcze mu po piętach prywatny detektyw badający makabryczny wypadek sprzed czterdziestu jeden lat. Szybko okazuje się, że Nowakowski sam ma coś do ukrycia.

Wydarzenia nabierają tempa, kiedy nocą słychać w lesie strzały, a stara maska klauna pęka na kawałki. Kto jeszcze zginie? Jak te wszystkie sprawy są ze sobą związane? Kim jest kobieta ze spaloną twarzą? A przede wszystkim: czyje ciało wisi na hakach w domku gościnnym?

Opowieści o Lipowie łączą w sobie elementy klasycznego kryminału i powieści obyczajowej z rozbudowanym wątkiem psychologicznym. Porównywane są do książek Agathy Christie i powieści szwedzkiej królowej gatunku, Camilli Läckberg. Prawa do publikacji serii sprzedane zostały do ponad dwudziestu krajów.
Info z lubimy czytać

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2022-07-30 17:29:56 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Jeśli ktoś kocha czytać i lubi zatracic się w długaśnej książce, to polecam:

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/252409/niewola

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2022-09-28 10:19:00 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Roland Baader
"Koniec pieniądza papierowego"
Książka leżała i mnie na półce od mniej więcej roku i czekała na swoją kolej kiedyś w jakimś filmie na YT polecał ją Pan Roman Kluska żałuje, że dopiero teraz się za nią wziąłem.
Szczególnie polecam przeczytać ją osobą o poglądach socjalistycznych, obawiam się, że jeszcze za naszego życia doczekamy rewolucji socjalistycznej "nowego Hitlera, albo Stalina" i tym razem wrogiem publicznym nie będą żydzi, tylko osoby przedsiębiorcze, które coś w życiu osiągnęły swoją ciężka pracą i nie mam tu na myśli wielkich korpo, a raczej małych przedsiębiorców, już dzisiaj często mówi się o nich np. w Polsce "Janusze biznesu" i jest zauważana coraz większą niechęć społeczna do tych ludzi.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2022-11-01 16:08:21 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

1795

Trzeci tom z serii. Polecam. Bardzo ciekawie napisane, choć trzeba się wkręcić.

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4972783/1793

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #8 Ocena: 0

2022-11-02 14:24:08 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5027863/mala-syberia][/URL]

Zaczynam czytać. Podobno kryminał zabarwiony humorem. Zobaczymy

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #9 Ocena: 0

2022-11-04 16:30:23 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5040109/polnoc-i-poludnie

Obszerniejsza książka, to starczy na dłużej. Lubię takie:-)

[ Ostatnio edytowany przez: kksiezniczka 04-11-2022 16:31 ]

Do góry stronyOnline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2022-11-05 10:34:46 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2022-11-02 14:24:08, kksiezniczka napisał(a):
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5027863/mala-syberia][/URL]

Zaczynam czytać. Podobno kryminał zabarwiony humorem. Zobaczymy

Moge zapytac, juz przeczytana?
Jakie wrazenia?

Do góry stronyOffline

Strona 151 z 203 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 150 | 151 | 152 ... 201 | 202 | 203 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,