MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 132 z 203 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 131 | 132 | 133 ... 201 | 202 | 203 ] - Skocz do strony

Str 132 z 203

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2019-05-26 14:25:38 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Obrazek

Klasyk ale jakoś do tej pory nie po drodze miałam z przeczytaniem tej książki. No to nadrabiam zaległości.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2019-05-29 20:01:41 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cos dla podroznikow, dla wloczykijow rowerowych, dla ciekawych innego swiata - Jedwabny Szlak:
wyprawa

i do poczytania na weekend czekaja polecane lekkim piorem:
Handlarze czasem

Wuj Franciszek, szalony wynalazca, tworzy maszynę do… kupna i sprzedaży czasu. Ci, którzy mają go za dużo mogą go sprzedać tym, którzy mają go za mało! Wynalazek rewolucjonizuje świat, chcą korzystać z niego wszyscy, biznesmeni i bezrobotni, starzy i młodzi. Czy przez to staną się szczęśliwsi?
Błyskotliwie, ironicznie i z humorem o współczesnym, zwariowanym świecie i ludzkim życiu, które ma sens wyłącznie dzięki walce z przeciwnościami losu.

Dozywocie

Pewnego dnia Konrad Romańczuk dziedziczy dom. Świetnie się składa, bo pomoże mu to ułożyć sobie życie i uniknąć niewygodnego związku. Z chęcią przyjmuje spadek, a dopiero później sprawdza, co dokładnie odziedziczył. A otrzymał gotycką willę – tyle że w pakiecie z grupą bardzo charakterystycznych bohaterów. Dodatkowo, w tomie znalazło się najnowsze opowiadanie Marty Kisiel Szaławiła. Dowiedz się, co działo się z Lichotką pomiędzy Dożywociem a Siłą niższą!

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2019-05-29 20:24:03 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Coś czuję, ze przeczytam to Dozywocie i Handlarze czasem. Dzieki za inspiracje *THUMBS UP*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2019-06-02 10:13:21 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-29 20:01:41, karjo1 napisał(a):

Dozywocie

Pewnego dnia Konrad Romańczuk dziedziczy dom. Świetnie się składa, bo pomoże mu to ułożyć sobie życie i uniknąć niewygodnego związku. Z chęcią przyjmuje spadek, a dopiero później sprawdza, co dokładnie odziedziczył. A otrzymał gotycką willę – tyle że w pakiecie z grupą bardzo charakterystycznych bohaterów. Dodatkowo, w tomie znalazło się najnowsze opowiadanie Marty Kisiel Szaławiła. Dowiedz się, co działo się z Lichotką pomiędzy Dożywociem a Siłą niższą!

No Karjo. Dzięki, dzięki, dzięki *FLOWER* Totalnie zakochałam sie w bohaterach książki. Najbardziej przypadło mi do gustu Licho, w bamboszkach i rozumkiem Kubusia Puchatka.
Bardzo mi przypomina Anioła z tego skeczu Neonówki. Tak sobie to Licho wyobrażam. Jeszcze nie skończyłam ale czyta się świetnie i cały czas się śmieję jak szalona.

Obrazek

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2019-06-02 21:00:47 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No dzieki, ciesze sie :)
Wrzuc cytat jaki, to moze ktos jeszcze sie skusi.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2019-06-13 13:28:50 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-06-02 21:00:47, karjo1 napisał(a):

Musialabym jakas scenke sytuacyjna bardziej niz cytat a nie bardzo mialam natchnienie spisywac z Kindla :-) Nie wiem czy mozna kopiowac jakos,zeby potem cytat wrzucic tutaj. Az tak rozwinieta technologicznie nie jestem ;-)

Dziś zaczęłam

Obrazek

Z Lubimy czytać

Ceniona malarka i fotografka mody Alicia Berenson wiedzie życie, jakiego każdy mógłby jej pozazdrościć. Do czasu. Pewnego wieczoru jej mąż Gabriel wraca do domu, zaś Alicia strzela mu w głowę pięć razy, zabijając go na miejscu. Od tego momentu kobieta przestaje mówić. Nikt poza nią nie wie, co wydarzyło się tamtej nocy. Ostatecznie trafia do zamkniętego ośrodka psychiatrycznego Grove.

Po sześciu latach w tymże ośrodku rozpoczyna pracę psychoterapeuta Theo Faber, zafascynowany postacią Alicii i jej historią. Theo robi wszystko, co w jego mocy, aby dotrzeć do pacjentki i sprawić, żeby się przed nim otworzyła, a także aby rozwikłać zagadkę śmierci Gabriela. Poznając pacjentkę, psychoterapeuta nieoczekiwanie odnajduje coraz więcej podobieństw w ich losach, począwszy od traumatycznego dzieciństwa. Dokąd zaprowadzą go te rozmowy i co się stanie, jeśli Alicia wreszcie zacznie mówić?

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2019-06-13 13:59:16 (6 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2019-06-13 13:28:50, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2019-06-02 21:00:47, karjo1 napisał(a):

Musialabym jakas scenke sytuacyjna bardziej niz cytat a nie bardzo mialam natchnienie spisywac z Kindla :-) Nie wiem czy mozna kopiowac jakos,zeby potem cytat wrzucic tutaj. Az tak rozwinieta technologicznie nie jestem ;-)

Dziś zaczęłam

Obrazek

Z Lubimy czytać

Ceniona malarka i fotografka mody Alicia Berenson wiedzie życie, jakiego każdy mógłby jej pozazdrościć. Do czasu. Pewnego wieczoru jej mąż Gabriel wraca do domu, zaś Alicia strzela mu w głowę pięć razy, zabijając go na miejscu. Od tego momentu kobieta przestaje mówić. Nikt poza nią nie wie, co wydarzyło się tamtej nocy. Ostatecznie trafia do zamkniętego ośrodka psychiatrycznego Grove.

Po sześciu latach w tymże ośrodku rozpoczyna pracę psychoterapeuta Theo Faber, zafascynowany postacią Alicii i jej historią. Theo robi wszystko, co w jego mocy, aby dotrzeć do pacjentki i sprawić, żeby się przed nim otworzyła, a także aby rozwikłać zagadkę śmierci Gabriela. Poznając pacjentkę, psychoterapeuta nieoczekiwanie odnajduje coraz więcej podobieństw w ich losach, począwszy od traumatycznego dzieciństwa. Dokąd zaprowadzą go te rozmowy i co się stanie, jeśli Alicia wreszcie zacznie mówić?

Przeczytałam i niezła, niezła...

Teraz kończę Roberto Santiago "Ana"
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2019-06-14 14:09:16 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Zabawna, lekka lektura w sam raz na wakacje. Dostępna w bibliotece na Acton King Street

Obrazek

Obrazek
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2019-06-18 16:53:46 (6 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2019-06-13 13:59:16, kksiezniczka napisał(a):
Cytat:

2019-06-13 13:28:50, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

Dziś zaczęłam

Obrazek

Przeczytałam i niezła, niezła...

No...niezła. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw.

Teraz zaczynam

Obrazek

Info z Lubimy czytać
Latem 1924 roku, w wieczór hucznego przyjęcia z udziałem miejscowej śmietanki towarzyskiej, nad brzegiem jeziora sąsiadującego z należącą do Hartfordów rezydencją w Riverton, przyjaciel rodziny, młody poeta Robbie Hunter odbiera sobie życie. W następstwie tragedii drogi życiowe dwóch mieszkających tam sióstr, Hannah i Emmeline, jedynych świadków zdarzenia, rozejdą się na zawsze – nigdy już się nie spotkają, nie zamienią ze sobą słowa.

Zapomniana przez historię i ludzi zagadka śmierci Robbiego powraca nieoczekiwanie kilkadziesiąt lat później. Z dożywającą ostatnich dni w domu opieki Grace Bradley, która w młodości pracowała jako służąca w Riverton, nawiązuje kontakt młoda reżyserka Ursula Ryan, spokrewniona przez prababkę z nieżyjącymi już siostrami Hartford. Staruszka ma pomóc jej w odtworzeniu okoliczności samobójstwa poety, o którym Ursula kręci film dokumentalny. W pamięci Grace budzą się duchy przeszłości, odżywają wspomnienia zepchnięte w najgłębsze zakamarki umysłu.

Czy prawda o wydarzeniach sprzed siedemdziesięciu pięciu lat i ich nieuchronności, o skomplikowanych relacjach uczuciowych łączących Emmeline i Hannah Hartford z Robbiem Hunterem ujrzy ostatecznie światło dzienne?

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2019-06-18 19:53:12 (6 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Będąc kiedyś na "Kaziukach" (Manchester wie co zacz) kupiłem zestaw felietonów "Lajkonik na wygnaniu". W Polsce - nie kupicie. Wydanie tylko londyńskie.
Autorstwa Zygmunta Nowakowskiego. Stary żydowina, wiceprezes Cracovii (to ten, co mówił, żeby go zakopać na polu karnym i on dalej będzie bronił), ja jestem kibicem Wisły, ale kurna Olek -
- jest co czytać!

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 18-06-2019 19:54 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 132 z 203 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 131 | 132 | 133 ... 201 | 202 | 203 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,