Ciekawe czy ktoś to jeszcze czyta dzieciakom ?
Str 127 z 202 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2018-10-05 17:44:10 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dziś podczas odkurzania na szafie wpadła mi w ręce książka, która bardzo mi zawsze poprawia humor
![]() ![]() Ciekawe czy ktoś to jeszcze czyta dzieciakom ? Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Lucy_J | Post #2 Ocena: 0 2018-10-06 19:37:23 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Jakim dzieciakom Efka
![]() Czy przeczytalas Adama Kay It is going to hurt? Ja polknelam w jeden dzien, fantastycznie sie czytalo, smialam sie z trafnych porownan i pare wzruszen tez. Nie taki NHS straszny jak go maluja ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2018-10-06 19:49:41 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-10-06 19:37:23, Lucy_J napisał(a): Jakim dzieciakom Efka ![]() Czy przeczytalas Adama Kay It is going to hurt? Ja polknelam w jeden dzien, fantastycznie sie czytalo, smialam sie z trafnych porownan i pare wzruszen tez. Nie taki NHS straszny jak go maluja ![]() Nie no Mikołajka to ja sama czytam.Nie muszę się zasłaniać dzieciakami ![]() ![]() Tego nie czytałam. Może kiedyś się skuszę. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
malinowka | Post #4 Ocena: 0 2018-11-21 15:14:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
ależ temat się zakurzył, nic to,odkurzamy...
![]() Żmijowsko Wojciecha Chmielarza to bardzo przyzwoity thriller. Grupa przyjaciół ze studiów, spotyka się wraz z rodzinami na wakacyjnym wyjeździe, jak co roku. Ma być nudno, swojsko i przyjemnie, jak co roku. Ale,gdy znika Ada, córka jednej z par sielanka zamienia się w dramat. Książka bardzo dobrze napisana, nieprzewidywalna, trzyma w napięciu do ostatniej strony. Nic, tylko polecać ![]() [ Ostatnio edytowany przez: malinowka 21-11-2018 15:16 ] " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2018-11-21 15:36:48 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dobrze, ze odkopałaś. Ściągnęłam ta książkę z Legimi. Zobaczymy jak się będzie czytać
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
kksiezniczka | Post #6 Ocena: 0 2018-11-21 16:18:17 (7 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat: 2018-10-05 17:44:10, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Dziś podczas odkurzania na szafie wpadła mi w ręce książka, która bardzo mi zawsze poprawia humor ![]() ![]() Ciekawe czy ktoś to jeszcze czyta dzieciakom ? Jaaaaaa! Mamy wszystkie ![]() A teraz sama sobie czytam Londyn Edwarda Rutherford. Polecam też jego Paryż i Nowy Jork ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2018-11-21 16:21:14 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Wszystkich nie mam. Wszystkie przeczytałam
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2018-11-23 18:24:14 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Torunscy Zaczytani:
![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2018-11-26 14:32:03 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-11-21 15:14:26, malinowka napisał(a): ależ temat się zakurzył, nic to,odkurzamy... ![]() Żmijowsko Wojciecha Chmielarza to bardzo przyzwoity thriller. Grupa przyjaciół ze studiów, spotyka się wraz z rodzinami na wakacyjnym wyjeździe, jak co roku. Ma być nudno, swojsko i przyjemnie, jak co roku. Ale,gdy znika Ada, córka jednej z par sielanka zamienia się w dramat. Książka bardzo dobrze napisana, nieprzewidywalna, trzyma w napięciu do ostatniej strony. Nic, tylko polecać ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>malinowka</i> 21-11-2018 15:16 ] Przeczytane. Ksiazke się czyta szybko. Napisana przystepnym jezykiem. Pod koniec ( dopiero ) przeszlo mi przez mysl, kto jest odpowiedzialny za znikniecie Ady, ale inaczej to sobie umotywowalam. Niemniej koncowka dwukrotnie mnie zaskoczyla. Dzieki za polecenie ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2018-12-30 20:45:01 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Dostałam w prezencie. Zobaczymy czy mi się będzie podobać. Troche małe litery jak dla mnie i może być cięzko mi przebrnąć.
![]() info z neta Biografia Kory, jednej z najlepszych wokalistek polskiej sceny rockowej, oparta na wydanej w 1998 r. książce Kora i Maanam podwójna linia życia. Napisana przez znanego dziennikarza i partnera życiowego Olgi Jackowskiej. Artystka szczerze opowiada o osobistych sprawach i porusza ważne często wywołujące spory w życiu publicznym kwestie. Niektóre wątki znane Czytelnikom z wydania sprzed prawie 20 lat zostały w książce Kora, Kora rozwinięte, np. dzieciństwo piosenkarki spędzone w domu dziecka. Wokalistka wspomina też najważniejsze postaci w swoim życiu, bez ogródek mówi, co myśli o narkotykach, mniejszościach seksualnych i seksie. W biografii pojawiają się również tematy zupełnie nowe: pierwsza miłość, udział Kory w show Must Be the Music, znaczenie rodziny w jej życiu i narodziny wnuka. Atutem książki są ciekawe fotografie, z których część pochodzi z archiwum prywatnego wokalistki, oraz dyskografia zespołu Manaam i Kory. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|