MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

Str 2 z 200

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2007-05-13 19:14 (18 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

to moze bysmy zorganizowali jakis wypad do teatru na cos interesujacego i zrozumialego dla obcokrajowcow?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-05-13 20:11 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Moze balet? ;-) Nie ma problemow ze zrozumieniem ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #3 Ocena: 0

2007-05-13 22:45 (18 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Raczej ciężka sprawa, bo każdy z innego miejsca w UK i nie tylko. Pozostaje zatem kulturalnie poudzielać się na forum i liczyć na zrozumienie.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Anicka

Post #4 Ocena: 0

2007-05-27 21:12 (18 lat temu)

Anicka

Z nami od: 27-05-2007

Czytanie, czytanie. U mnie aktualnie 'na tapecie' Heban Kapuścińskiego. Gorąco polecam. A tym bardziej, że pewnie czytanie tego autora jest teraz na 'topie' z uwagi na jego ... śmierć. No cóż powody dla mody są przeróżne. I tak polecam - tym modnym i tym mniej :-)
Przed Hebanem zaczytywałam się w Hemingway'a Fiescie po angielsku i jak najbardziej polskiej 'Zapalniczce' Chmielewskiej.
A w kolejce już czeka następna książka autorstwa Ernesta H. - 'Komu bije dzwon'. Po polsku juz je 'zaliczyłam' ,więc teraz rozsmakowuję się w oryginałach.
Pozdrawiam wszystkich czytaczy!!;-)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-05-27 22:54 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #6 Ocena: 0

2007-05-28 00:35 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Sie zadyma widze zrobila. Kolesie o darmowych a inni ze to komercja. (inne posty ale ja dalej w temacie - czytania)

Mysle ze poza super tytulami ksiazek kazdy powinien przeczytac:

Netykieta

Richmond, marcinb, Webmaster; dobra robota :)
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2007-05-28 17:24 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

daevar

Post #8 Ocena: 0

2007-05-28 17:45 (18 lat temu)

daevar

Mężczyzna

Z nami od: 18-01-2006

Czytałem niemal wszystko P.K.Dicka, ale po angielsku wiem, że nie dałbym rady :-) Po polsku czasem ciężko zrozumieć :-D Za to 'Amber' Zelaznego już bardziej przyjazny, jak ktoś lubi lekkie fantasy polecam też Davida Gemmela, praktycznie wszystko warto czytać, a w szczególności 'Legenda' i 'Król poza bramą'.
Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie.

Do góry stronyOffline

tordis

Post #9 Ocena: 0

2007-06-06 16:55 (18 lat temu)

tordis

Kobieta

Z nami od: 12-08-2005

Przeczytane niedawno: 'Wiezy krwi' Mai Lidii Kossakowskiej (ech, jak ja lubie dobra polska fantastyke), 'Anybody out there?' Marian Keyes (dobra babska fikcja zawsze poprawia mi humor) i 'Pan Lodowego Ogrodu' Jarka Grzedowicza (polknelam jednym tchem, choc wczesniejsze jego opowiadania jakos mnie nie chwycily za serce). Przede mna - znow - 'Cien Wiatru' Carlosa Ruiza Zafona, moim skromnym zdaniem najlepsza powiesc ostatnich lat.
Nie mozna zjadac wlasnego ogona, nawet gdyby byl najbardziej apetycznym ogonem swiata.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewOWE

Post #10 Ocena: 0

2007-06-06 21:02 (18 lat temu)

ewOWE

Kobieta

Z nami od: 22-01-2007

Ja śmigam z aparatem i pstrykam to i owo. Uwielbiam stare angielskie wioski i małe miasteczka :) Moim ukochanym jest rzecz jasna Topsham (jestem tu codziennie i nie mogę wyjść z zachwytu).
No i Dartmouth :)Oddałabym chyba wszystko by tam kiedyś zamieszkać w swoim własnym małym... z ogródeczkiem... :) tralalala...

Tak tak, wiem, ze nie na temat, ale ja oprócz ego, ze czasem czytam jakieś książnice to jeszcze kocham fotografię.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 200 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 198 | 199 | 200 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,